Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de baza " Gigabyte GA-H110M-S2HP "

ROBEERT

Postări Recomandate

Buna seara stimati colegi. Astazi m-a solicitat un client sa-i repar un calculator. I-am spus destul de clar ca acel calculator este prea batran si i-am sugerat sa-i configurez eu un calculator. Dansul a spus ca ar vrea sa investeasca in noul calculator maxim 1000 de Ron. Acel calculator vechi este un " bunic " cu socket A, DDR400, unitati de stocare pe interfata ATA si tot asa mai departe. Se intreba de ce ii merge greu pe net si eu i-am spus ca deoarece este batran pentru netul din ziua de astazi. Nu stiu ce o iesi de 1000 de lei, ca ma gandesc ca trebuie totodata si manopera mea achitata, dar ma rog, sa trec la subiect: una din configuratiile care as vrea sa i-o fac este urmatoarea:

-carcasa

-placa de baza = Gigabyte GA-H110M-S2HP

-memorie = Zeppelin 2 giga / 1333 ( DDR3 )

-procesor = Intel Celeron G3900 ( 2,8Ghz cu 2 mega cache )

-HDD = Toshiba Sata 500 giga

-DVD-RW = LG

Dupa cele spuse, am o nelamurire cu placa de baza: pe site-ul producatorului, ( vedeti linkul de mai jos ), in tabel la grafica onboard ar spune citez: " Integrated Graphics processor Intel HD graphics support ". http://www.gigabyte.com.ro/products/product-page.aspx?pid=5618#sp

M-am uitat si la alte firme si ar spune ca partea video onboard este integrata in acest procesor Intel HD. Am o nelamurire: ce inseamna aceasta chestie? Daca nu ii pun procesor din seriile HD, nu ar merge iesirea video onboard??? Asta nu inteleg.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

5

• FLORIN IORDACHE

4

• Spitfire

2

• Den

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aha, am priceput. In rest eu zic ca ar fi OK restul configuratiei " ca sa impac si capra si varza ". Dupa toata socoteala, intreaga configuratie ar ajunge cam 874 Ron.

Link spre comentariu

Si in nici un caz memorie marca aia...Kingston, Infineon, Kingmax, Nanya, orice numai alea nu...si atentie ca la configuratia de mai sus mai trebuie si o sursa. :rade:

Acum eu as crede ca o sursa cu un 450W ar fi suficienta. Sper sa nu ma insel.

Mai pune memorie ram ,4gb sunt suficienti. Placa de baza suporta ddr4,tu ai ales ddr3,nu e bine.

Pffff, aveti dreptate. Graba strica treaba. Corectam greseala: Memorie GoodRam 4GB, DDR4, 2133MHz, CL15, 1.2V

Link spre comentariu

Acum eu as crede ca o sursa cu un 450W ar fi suficienta. Sper sa nu ma insel.

Da eu a-si zice sa va luati o sursa mai buna,adica mai de firma si nu surse dalea delux...care scrie numai pe ele ca au 450W,iar in relitate nu au mai mult de 300W-350W. Eu am acum o sursa de 500W in calculatorul meu care eu nu sunt sigur ca are in realitate acesti 500W. Sursa mea este (SL500A) .

Dar totusi daca nu are 500W reali,oricum eu unul cred ca are vreo 400W...

Uitati aceasta e sursa mea :

O zi minunata va doresc !

post-177758-0-86162400-1479979011_thumb.jpg

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Da asa e,are dreptate colegul de mai sus....aaa,sau puteti sa va luati tot o sursa Corsair NEW VS Series VS550 .

Deci ambele surse sunt ok ca si calitate / pret,adica ambele surse costa peste 200 lei /buc. Adica fata de a mea care am dat doar 115 lei. :reytre

Link spre comentariu

Momentan, constat ca nici Sirtec nu mai e ce a fost la surse, singurii de pe piata care sunt OK sunt cei de la Seasonic, cat or mai rezista...fiindca circula zvonul ca vor sa inchida taraba.

Zippy, Emacs, Etasis(adevaraciuni de surse) au disparut in ceata.

"Puterile chinezesti" nu ajuta, o pocnitoare ramane pocnitoare, chiar daca scrie pe ea 1000W si cantareste 5Kg... :rade:

Link spre comentariu

Zippy, Emacs, Etasis(adevaraciuni de surse) au disparut in ceata.

"Puterile chinezesti" nu ajuta, o pocnitoare ramane pocnitoare, chiar daca scrie pe ea 1000W si cantareste 5Kg... :rade:

Nu mai e de mult ce a fost odata ..... Iar in legatura cu chinezarile astea...aratati-mi si mie o sursa din ziua de azi...pe care sa nu scrie pe ea (Made in china).

Dar totusi stiu ca si chinezi astea fac si lucruri si mai bune si mai putin bune....Asa cum am zis si eu undeva mai sus...calitate /pret.

Deci sa fim seriosi ca in ziua de azi nu prea mai stim ce mai cumparam...pentru ca pe toate produsele vedem doar asa : Made in china .

Dar totusi e bine ca mai sunt in garantie 12/24 luni pentru ca daca nu erau in garantie si se defectau in 2-3 luni,atunci trebuie sa le schimbam ca pe sosete. :rade:

Eu unul am vazut laptop-uri,pc-uri,tv-uri etc.... care sau defectat asa de repede...deci nu prea aveti cum sa-mi ziceti ca nu e asa..

O seara minunata va doresc !!! Doamne ajuta !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Avand in vedere configuratia propusa, consumul estimat este de circa 250W. Iti recomand Sursa Cougar STX 550W (fiabila si tacuta)

Si ca alternativa Sursa Cougar A500 v3 500W si. daca mai gasesti, RASURBO 550W (este de departe cea mai fiabila sursa)

Link spre comentariu

Buna seara stimati colegi. Treaba rezolvata cu brio si cu banuti putini. Intregul " agregat " l-am scos la 820 Ron cu urmatoarea configuratie:

-Placa de baza = ECS A55F-M3 ( socket FM1 ).

-Procesor = AMD A4-3300 2,5 Ghz ( HD ).

-Memorii = 2X2 Giga / DDR3 / 1333 ( Kingston, DDR3 / 1333Mhz, non-ecc, CL9, 1,5V ).

-HDD = Seagate SATA III ( 500 Giga )

-DVD-RW = LG

-Carcasa = DeLux DC875, Mid Tower ATX, 450 W, Negru

In cca. 3 ore l-am ansamblat si instalat sistemul de operare Windows 7 / 64 biti cu restul programelor. Performanta? Numai lemne nu l-am pus sa taie. Sistem stabil, ventilatorul de pe procesor isi face treaba ok, pe Youtube ruleaza videoclipurile setate pe HD fara nici cea mai mica intrerupere, etc. Deci a iesit o scula foarte buna si cu bani putini. Azi i l-am dat clientului. Cam asta ar fi cu acest calculator.

Va multumesc pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Buna seara stimati colegi. Treaba rezolvata cu brio si cu banuti putini. Intregul " agregat " l-am scos la 820 Ron cu urmatoarea configuratie:

-Placa de baza = ECS A55F-M3 ( socket FM1 ).

-Procesor = AMD A4-3300 2,5 Ghz ( HD ).

-Memorii = 2X2 Giga / DDR3 / 1333 ( Kingston, DDR3 / 1333Mhz, non-ecc, CL9, 1,5V ).

-HDD = Seagate SATA III ( 500 Giga )

-DVD-RW = LG

-Carcasa = DeLux DC875, Mid Tower ATX, 450 W, Negru

In cca. 3 ore l-am ansamblat si instalat sistemul de operare Windows 7 / 64 biti cu restul programelor. Performanta? Numai lemne nu l-am pus sa taie. Sistem stabil, ventilatorul de pe procesor isi face treaba ok, pe Youtube ruleaza videoclipurile setate pe HD fara nici cea mai mica intrerupere, etc. Deci a iesit o scula foarte buna si cu bani putini. Azi i l-am dat clientului. Cam asta ar fi cu acest calculator.

Va multumesc pentru raspunsuri.

Da este bunicel la acesti banii....Asa ca sa-l stapaneasca sanatos si fara nicio probleme calculatorul macar 2 ani !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări