Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Miele Novotronic W 985

dorian 70

Postări Recomandate

Am preferat să încerc achiziţia maşinii de spălat Miele la mâna-a-doua de la cineva ce le aduce din Doaici...

Miele era luată de la neamţ din casă. Poate şi de asta o fi scos-o-spre stradă...

Vechea mea era un Bosch, de 7 kg făcut prin Turcia...

Problema cu noua achiziţie, cu noul Miele, Miele Novotronic W 985, este că, programele de spălare mai lungi le începe şi pe la jumate începe să bipuie şi se opreşte din continuarea programelor maşina, şi apare ca semnal de avertizare led-ul roşu de pe alimentare... precizez că presiune este pe instalaţie tot timpul...

O fi alterat ceva în memoria de comandă ? Se poate repara ceva ?

Editat de dorian 70
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorian 70

8

• validae

4

• ionutb71

3

• Petre Marian

1

nimic de zis masini de spalat f.fiabile,dar...fiind ceva mai veche are un consum mare de energie .

uita-te la integritatea mufelor si a lipiturilor de pe placa electronica.mai ales partea de putere.

o intrebare,incalzeste apa?

Editat de ionutb71
Link spre comentariu

mulţumesc ionutb71, n-am trecut de câteva zile pe aici...

La sugestia unui prieten i-am scos sâmbătă sita de pe intrare, de la alimentarea cu apă şi a funcţionat normal, a făcut programele până la capăt.

Am avut o reţinere în a scoate sita, însă am un filtru "Y" la intrarea în pompa de la hidrofor şi sper să nu fie alte probleme.

Urmează să o pun astăzi din nou la treabă să văd cum se comportă şi dacă încălzeşte apa.

Link spre comentariu

pe incalzire mi se pare ca are doua rezistente si a ta.

asta inseamna un consum mare si multe locuri unde poate ceda.

se desface usor tot panoul frontal si ai acces la placa electronica.

tb scoase toate mufele si dat cu spray de contact.

la mine asa s-a rezolvat si masina e din '89 si inca merge perfect.

Link spre comentariu

Am pus-o astăzi pe un program lung şi s-a oprit când mai erau vreo 30 de minute din program.

Nu am stat lângă ea să văd pe unde era, la ce operaţiune, am verificat-o din când în când.

La spălare am văzut că apa era încălzită.

I-am ridicat capacul şi am văzut că ar fi făcută prin iulie '97... aşadar ar avea vreo 20 de ani... însă arată bine la interior.

Bună ideea cu " împrospătarea " contactelor, am s-o fac şi pe asta.

În interior, în spatele uşii, am găsit o punguţă cu schema, am înţeles că aşa au Miele-le.

Am să pun şi aici o poză.

Link spre comentariu

Ați verificat starea periilor motorului ? După 20 de ani e normal să fie foarte uzate.....motorul e piesa de bază, dacă el are probleme mașina nu mai continuă programele.Verificați cu atenție starea periilor și colectorului, curățați-l cu șmirghel fin până devine lucios, curățați și canalele dintre lamele cu un ac.Periile trebuie înlocuite cu unele originale, dacă lungimea lor e foarte mică. Demontate fiind, periile de cărbune trebuie să mai iasă din locaș minim 10-15mm.

Link spre comentariu

mă gândesc că-i cam veche, nu ştiu ce pretenţii aş mai putea să mai am de la ea...

aproape că aş duce-o înapoi să iau una nouă...

numai că nu prea am idei la ştifturile din ziua de astăzi...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am scos-o la capăt până la urmă, până la... următoarea intervenţie...

Mi-a schimbat cineva electrovalvele din interior, trei electrovalve montate într-un corp comun.

Piesa originală, tot trei in corp comun, avea una la 220V şi două la 110V, înseriate cu o a patra pusă pe furtunul de alimentare cu apă, aceasta tot la 110V.

S-a renunţat la funcţia electrovalvei de pe furtun şi s-a străpuns plasticul şi ce mai avea acolo pentru obturarea apei.

Link spre comentariu

Uneori există un capac în spate, dreptul motorului, nu știu la mașina respectivă cum e, dar e suficient să culci mașina pe o parte și ai acces la motor.Fiecare portperie are două șuruburi cu cap în cruce.Scoți portperiile și vezi dacă periile ies măcar 10-15mm afară.Dacă da, e bine, dacă nu le schimbi cu unele serioase cumpărate de la o reprezentanță, nu din orice magazin de electrice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări