Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

șarpanta halei de utilaje

Florin berdila

Postări Recomandate

• Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

17

• romicap

8

• Mircea

6

• lutza2

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Problema e alta. Sa presupunem ca avem incarcare de 100kg/mp. Si sigur se va ajunge acolo. Adaugam greutatea invelitorii.

ESV(efect de saiba) zero barat.

Va spun eu ce se poate intampla, cade cu tot cu gard, cel putin in forma asta...

Se uita de sarcinile dinamice.

Link spre comentariu

are destula fundatie si peretele are structura metalica mâine pun si acoperisu defapt continui ca am pus ieri cam 150 metri patratilasa domnule sa cada , ca am facut un asemenea acoperis in 2006 un fanar la fel ca asta si na mai cazut ,

Link spre comentariu

Se face referire la sarcini dinamice, corespunzatoare unui seism, pe care il cam asteptam. E suficient sa cada o singura data, ca sa ia o viata. Am vazut cazuta poarta maramureseana, la un seism, care a rupt coloana unui trecator.

200mp aproximativ, la 20-30cm zapada, inseamna 15 tone. Daca intelegi unde bat...

Ai ESV zero, si pe mai multe directii nu vad alte rigidizari decat cele care cad in grija gardului. In cazul unui seism de proportii, inertia corespunzatoare unei mase de 10 tone de zapada este colosala. Iti sfarteca constructia...

Astea sunt realitati... Iti doresc mult succes!

Faptul ca n-o sa cada in urmatorii 10 ani, reprezinta hazard, nicidecum succes.

Link spre comentariu

aceasta sarpanta metalica mai vine consolidata cu lanturi tensionate prin scripete , asa le rigidiza constructia in Tara Galilor unde am lucrat 13 luni si intrebam de ce asa , spuneau ca pe lant il poti tensiona mereu pana la un anumit timp

Link spre comentariu

Vali, "ranforsarea" pare a fi sudata la pozitia finala. Calitatea sudurii fiind indoielnica. La cat de aproape sunt cele 2 grinzi, si bine conceputa ajuta spre minim la rigiditatea grinzii principale. In rest, sa fim cu totii sanatosi ca sa apucam batranetile.NB: Unii sunt pictori in orice.

Link spre comentariu

Mai omule,ce faci dumneata acolo nu-i bine deloc.Nu ai legaturi intre elementele structurale,nu ai fundatie...Sprijini copertina aia pe un gard(care mai e si inalt,daca apuca a se inclina se duce naibii) din BCA,in niste cadre de beton vai-mama lor.

Pe fata ai "macaroanele"alea rectangulare,puse asa sa fie...Sti ce se intampla cind "lucrarea" nu v-a putea suporta greutatea stratului de zapada?O sa se comprime ca un fluture intr-o carte,si pe cine-o prinde dedesubt,Dumnezeu cu mila...

Macar umple "hala"cu utilaje,in cazul in care sa prabuseste sa mai fie ceva,sa nu-ti cada in cap direct,ca sa poti iesii.Ca sa nu mai zic de cutremur,ca vad ca de loc esti din Vulturu-probabil Vrancea...

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Daca lucrai pe intindere cu diagonala, sectiune mica, ar fi trebuit ca de la jumatate, stanga-dreapta simetric sa fie toate ascendente. Warren truss are alte unghiuri.

Daca ai pus tabla ondulata zincata, aia de 0.5, s-ar putea sa ti-o indoaie zapada.

In rest, in afara celor scrise mai sus, sectiunile par decente...

Link spre comentariu

Care e explicatia tehnica pentru ca la capatul mai inalt nu apare sudat in doua locuri pe stalpul vertical. Nu stiu termenii de specialitate, dar pe stalpul vertical grinda vine cu o singura sudura, ultima zabrea fiind tot pe partea orizontala. Asa apare un moment de torsiune dupa parerea mea, sau poate chiar asta se urmareste, o anumita mobilitate ???

Link spre comentariu

E luata putin dupa ureche, teoretic ce a facut el e un element scos din contextul potrivit. E o "coarda" in traducere libera... Ar trebui sa rezeme pe grinzi zabrelite.

E vorba de modul in care se transmit sarcinile. La nivel intuitiv de intelegere, nu este necesar sa sudezi ambele elemente orizontale... oricum, cel de jos lucreaza pe intindere. Putea sa rezolve chestia asta si cu tinanti cabluri de otel sau PC/OB. Suda mai putin, il costa mai putin, dura mai putin. Dar, na, incapatanarea...

La nivel inginereste, cu o matematica pe care o urasc, un inginer ar putea sa ne explice.

O chestie pe care nu o are, efectul de saiba. Nu are diagonale. La un seism mai serios, sar tablele de pe acoperis...

Fotografie facuta de mine, in Berlin.

Credeti-ma, nu tine zapada, tine un planseu intreg. Priviti cata eleganta...

Posted Image

Link spre comentariu

Fotografie facuta de mine, in Berlin.

Credeti-ma, nu tine zapada, tine un planseu intreg. Priviti cata eleganta...

Posted Image

Ingenioasa povestea asta ... chiar surprinzatoare pentru min !Like !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Eu le zic burta de peste la grinzile astea, am facut 4 buc la garajul meu (10m x 12m). Descarca la un cap pe o grinda zebrelita pozata pe mijlocul laturii mari si la celalat cap pe centurile laturii mici.

Florine, pare cascadorie ce faci tu acolo, as mai lega cu niste tiranti orizontali grinzisoarele alea, sa nu se caste naiba peretii. Si abordeaza problema in dinamica lucrurilor, bate vantul in rafala, se clatina pamantul...

Editat de adrian lucian
Link spre comentariu

Oare omu o fi scapat cu bine din repriza de zapada ? Acu ar fi momentul adevarului.

Interesanta poza lui nomikos, am inteles cu intinderea, dar cu cabluri mi se pare si mai greu de facut. Cablurile trebuiesc intinse si tensionate, pana cand, ca la un moment dat zboara acoperisul in sus. Pe urma nu trebuie sa traga de pereti, grinda orizontala ar trebui sa fie din beton ca ala rezista mai bine la compresie. Pe ansamblu imi pare o structura plina de tensiuni interne care sta gata sa plezneasca la primele perturbatii, dar e numai impresia mea ca nu ma pricep la constructii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări