Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pompă de aer acvariu

trasorv

Postări Recomandate

Bună dimineața,de curând am hotărât să îmi fac din nou acvariu (100 litri) dar nu știu ce pompă de aer să folosesc pentru recircularea apei prin filtrul extern făcut de mine. Vreau o pompă cu o singura ieșire de aer dar să fie puternică și desigur silențioasă, să nu o aud noaptea. Poate cineva să îmi recomande, din experiența proprie, o pompă buna și ieftină? Nu vreau să dau mai mult de 50 - 60 lei pe una ....PS.Nu înțeleg cum o pompă care scoate 120l/h să fie indicată pentru acvarii de până la 200 litri în timp ce una care scoate 250l/h e indicată pentru acvarii de până la 100 litri ...

Editat de trasorv
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• trasorv

6

• morocanosul

4

• Barbu Andrei

3

• marius75

2

Top autori în acest subiect

Daca vrei sa nu o auzi noaptea ia-ti filtru extern. Pompele de aer sunt zgomotoase.

Chiar sunt curios cum arata filtru extern cu pompa de aer.

Ps- solutiile DIY te costa mai mult decat ceva de firma si apar tot felul de probleme. Eu am bagat o galagie de bani in filtre acum ceva ani, dar pana la urma am luat 2 externe.

Link spre comentariu

Pentru morocănosul -- "Chiar vrei sa mearga si noaptea? Ce capacitate are acvariul? Cu ce este populat?" 1.DA dar nu e treaba ta 2.Am scris în post ce capacitate are 3.Nu contează cu ce este populat De asta nu ti-am răspuns prietene

Editat de trasorv
Link spre comentariu

Am dat 40 lei pe ea atunci si are si un reglaj turatie, implicit debit si zgomot.Asta ce am pus eu face recirculare si introduce si bule. E si de efect si eficienta. Colectează mizeria măruntă in burete.

Link spre comentariu

Am dat 40 lei pe ea atunci si are si un reglaj turatie, implicit debit si zgomot.Asta ce am pus eu face recirculare si introduce si bule. E si de efect si eficienta. Colectează mizeria măruntă in burete.

Reglaj de turatie la pompele de apa ?? Eu nu am vazut. Sau cel putin nu am vazut la acvariile de apa dulce. Si mai ales la banii astia.

Hai sa ne facem intelesi : pompele pentru acvarii sunt de 2 feluri : pompe de apa si pompe de aer. Cele din urma sunt impropriu spus pompe de aer pentru ca ele sunt de fapt niste mici compresoare. Cele de apa pot fi de 2 categorii : interne si externe. In marea majoritate a lor, aceste pompe (de aer si de apa) se bazeaza pe frecventa retelei pentru a functiona. Pompele de aer au o bobina fixa si un magnet fixat pe o armatura mobila care misca o membrana. Cele de apa au rotorul realizat dintr-un magnet.

As mai propune si citirea unor articole despre ciclarea acvariilor, rolul unui filtrelor mecanice, biologice si chimice etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări