Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator,difuzor(?),de ultrasunete

Vizitator fl

Postări Recomandate

stie,are,poate procura cineva o schema de amplificator..ne deranjeaza, pe copii ii sperie.. maidanezii nostri de toate zilele...dar stim ca-i deranjeaza ultrasunetele va rog...ajutor! MULTUMESC!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• ywar2

1

• vsurducan

1

• em2006

1

Top autori în acest subiect

Da-da, asa ceva ma intereseaza si pe mine. Si eu sint deranjat de maidanezi pe fiecare seara. In plus am vazut la tv cum un vinzator a pus un asemenea dispozitiv in fata magazinului si a reusit sa alunge niste tineri galagiosi care facusera o obisnuinta, in a se aduna tot timpul acolo. Acestia au plecat din cauza stridentei sunetului care devenise insuportabil. De atunci mi-a venit si mie ideea asta, caci multi se mai aduna noaptea pe la scara blocului...

Link spre comentariu

Exact asa cum sunt oameni carora le plac manele, oameni carora nu le plac manelele ci hip hop, sau oameni care detesta hip-hop-ul si asculta muzica simfonica...tot asa exista caini care reactioneaza la ultrasunete, caini pe care ii deranjeaza putin si caini care nu reactioneaza absolut de loc la ele.Un "sperietor de caini" simplut este un generator modulat intre 20KHz si 25 KHz, poate fi unda dreptunghiulara, puterea de iesire cuprinsa intre 100mW si 1W. 'Difuzorul" de ultrasunete se recupereaza dintr-o telecomanda veche de TV, o singura bucata poate ajunge daca frecventa ei de rezonanta este in zona de frecvente generata (daca nu, degeaba ca nu o aud cainii). Oscilatorul poate fi realizat cu doua circuite LM555 sau cu un microcontroler PIC12F675 sau similar. Eu am facut una simpla de tot, codul sursa in Jal este aici:include 12F675_int ; oscilator interninclude jpicinclude jdelayvar bit wistle is pin_a2 ; pe a2 se conecteaza difuzorul in colectorul unui npn, ; daca difuzorul este capacitiv e nevoie de o rezistenta in paralelpin_a2_direction = output; 20KHz = 50uS 25uS on, 25uS off; 25KHz = 40uS 20uS on, 20uS off var byte with = 20procedure modulation ( byte in out rate ) is wistle = on delay_1uS ( rate ) wistle = off delay_1uS ( rate ) rate = rate + 1 if rate > 25 then rate = 20 end ifend procedureforever loop modulation (with) end loop

Link spre comentariu

In clasa a 9-a imi chinuiam colegii de clasa in timpul orei cu un generator de semnal dreptunghiular cu CDB400 facut dintr-un kit IPRS modificat alimentat cu o baterie de 4,5V. Unii auzeau tiuitul inaintea altora cind coboram frecventa de la ultrasonor spre auzibil. Aveam ca traductor acustic o casca de telefon model vechi, de la telefoanele publice care mergeau cu monede de 25 bani. :smt003

Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda

dar la frecventele respective e posibil sa alunge si oamenii :Dpe mine de ex ma deranjeaza uneori TV desi ceilalti din casa pretind ca nu aud nimic :(

Link spre comentariu

dar la frecventele respective e posibil sa alunge si oamenii :Dpe mine de ex ma deranjeaza uneori TV desi ceilalti din casa pretind ca nu aud nimic :(

nu toti au aceeasi curba a sensibilitatii urechii!!!n-ai decat sa iti faci o audiograma: nici macar propriile tale urechi nu aud la acelasi nivel aceeasi frecventa!!!de-aia rad cu lacrimi cand aud vorbindu-se ca un amplificator (audio) de putere trebuie neaparat sa fie liniar, ca sa se auda bine!!! :smt005
Link spre comentariu

Si totusi marii muzicieni asculta muzica simfonica pe amplifuri fara corectii de ton. Au urechi mai bine construite ca noi, ceilalti... :smt003

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări