Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Log cu rezultatul la ping

yo9gcc

Postări Recomandate

Salut!

As vrea sa monitorizez reteaua de internet. Imi pica destul de des si asta mai mult dupa ora 18.00. Cei de la firma vin cu tot felul de explicatii, ca ar fi un router la cineva care blocheaza reteaua lor si vezi doamne ca nu pot face nimic daca atunci cand vin ei functioneaza. Problema este ca internetul pica pentru 1-2 minute apoi revine 5 minute si tot asa pana nu mai rezist si inchid calculatorul. Routerul meu nu are probleme, am incercat cablul de retea direct la laptop si aceleasi probleme.

Am tot cautat pe net dar nu ma descurc.

Vreau sa fac un fisier bat si in el sa scriu comenzile pentru ping si totodata si scrierea datei si a orei si salvarea intr-un fisier txt sa le pot da in cap cu el.

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9gcc

6

• FLORIN IORDACHE

3

• Kreator

2

• elmar

2

Top autori în acest subiect

Va intreb si eu ceva,dar sa nu va suparati.

Cand va functioneaza internetul,internetul functioneaza normal,adica cu viteza buna sau functioneaza cam cu intreruperi... ???

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Da, merge foarte bine.

De ce sa ma supar?

Si sa mai completez situatia in care ma aflu

Pe soseaua principala Internetul este pe fibra optica, pe strazile adiacente (de fapt la toti utilizatorii) este venit cu cablu de retea si in functie de distanta sunt 1 sau mai multe switch-uri . La persoane care sunt la 2 km de mine internetul merge perfect la orice ora, dar pe strada mea unde sunt 2 switch-uri pica de foarte multe ori. Banuiesc ca ar fi din ele dar pana nu vin cu dovezi clare ca nu merge nu prea fac mai nimic,

Editat de yo9gcc
Link spre comentariu

Ok,am inteles. Acum intrebarea mea e alta :

Numai dvs aveti de la reteaua aia de internet,adica numai are nici un vecin de pe langa dvs ca sa-l intrebati daca si la el face asta... ?

Puteti sa incercati si cu un alt modem ( router )....sau incercati sa-i dati o resetare la modem-ul (router-ul ) dvs....Dar acum nu stiu sigur daca pe urma va trebui sa-l confuguratii din nou modem-ul ( router-ul ).

Aaaa,mai puteti incerca si cu un alt cablu de retea....sau sa mutati cablu de la retea in alt slot lan care vine de la modem ( router ).....

Link spre comentariu

Acea firma detine monpolul in localitate, mai sunt cei de la telekom, Asa face si la vecinii mei dupa strada, Am incercat si cu resetarea routerului - apoi reconfigurat, clona MAC. Am incercat si cu cablul direct la laptop fara router, tot la fel face, deci este exclus de la mine atata timp cat si la alte persoane fac la fel. Deja unii au inceput sa se mute la telekom.

@elmar Pe mine ma intereseaza sa lansez fisierul bat si sa trimita ping pana il opresc eu, 2-3 ore si sa se vada clar cand nu functioneaza. Vreau sa dau ping la gatewvay lor 78.31.58.1 dar eu sant sigur ca de la reteaua lor de pe strada este problema.

Link spre comentariu

Pai atunci sigur este de la ei de la reteaua de internet....Eu cred ca atunci cand se deconecteaza internetul,cred ca sunt prea multi pe internet in momentul acela...

Aaaa,si nu numai ca stau pe net asa ca si noi....poate mai descarca si cate ceva,de exemplu : muzica,filme, jocuri etc....

Deci eu unul sunt pe telekom si sunt fff fff multumit de firma asta...nu am probleme deosebite...iar cand am nevoie se rezolva imediat...in maxim 2 ore problema e rezolvata.

Daca sunteti pe reteaua akta,atunci stiu fff fff bine cum functioneaza,nu e buna de nimic aceasta retea akta.

Link spre comentariu

Adevarul ca eu vreau sa se rezolve, nu as vrea sa incerc cu tele....si sa nu fiu multumit de ei si cu contract de 2 ani.

Firma este una cunoscuta prin zona mea au si tv si internet prin cablu (cautare google internet rm sarat).

Situatia este de cateva luni si se intampla aproape in fiecare zi. Sper sa reusesc sa fac un script si sa ma duc cu dovezi la ei, nu vorbe.

Link spre comentariu

nu se va monitoriza chiar tot. in cmd se pastreaza cateva linii, nu stiu cat.

candva am facut un program pentru exact situatia asta.

e destul de slab facut, e demult...e plin de buguri dar pentru ce vrei e bun.

ai aici un kit de instalare, daca ai incredere poti sa-l folosesti.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pune asta intr-un bat. Rezultatul este in d:ping_log.txt

echo off:while1echo ------------ >> d:ping_log.txtecho TEST PING START LA %DATE% %TIME% >> d:ping_log.txtping 78.31.58.1 >> d:ping_log.txtecho ------------ >> d:ping_log.txtgoto :while1
Editat de Kreator
Link spre comentariu

Poti incerca cu urmatorul fisier de comenzi: (care trimite la interval de aproximativ un minut o comanda ping pentru 60 de pachete icmp de lungime 1024 octeti catre hostul mail.yahoo.com- sau catre care vrei tu)

echo off
date /t > png.txt
time /t >> png.txt
:loop
ping -n 60 -l 1024 mail.yahoo.com >> png.txt
echo --------------------------------------------------- >> png.txt
date /t >> png.txt
time /t >> png.txt
goto :loop
cu urmatoarea remarca: > sterge continutul fisierului de iesire, >> scrie in continuare (pentru prima directionare alegi cum vrei)
In fisierul png.txt, vei obtine rezultatul.
Edit: Am postat in acelasi timp cu Kreator. Bat-ul meu face acelasi lucru...
Editat de tiberiu2006
Link spre comentariu

Am incercat cu ambele fisiere si in comanda cmd apare ,,the process cannot access the file because it is being used by another process,, iar in fisier scrie doar data si ora.

Link spre comentariu

la mime merge fara probleme

------------TEST PING START LA 22-Nov-16 21:56:08.60

Pinging 78.31.58.1 with 32 bytes of data:Reply from 78.31.58.1: bytes=32 time=49ms TTL=246Reply from 78.31.58.1: bytes=32 time=49ms TTL=246Reply from 78.31.58.1: bytes=32 time=50ms TTL=246Reply from 78.31.58.1: bytes=32 time=48ms TTL=246

Ping statistics for 78.31.58.1: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 48ms, Maximum = 50ms, Average = 49ms------------------------TEST PING START LA 22-Nov-16 21:56:11.70

Pinging 78.31.58.1 with 32 bytes of data:Reply from 78.31.58.1: bytes=32 time=49ms TTL=246Reply from 78.31.58.1: bytes=32 time=54ms TTL=246Reply from 78.31.58.1: bytes=32 time=48ms TTL=246Reply from 78.31.58.1: bytes=32 time=49ms TTL=246

Ping statistics for 78.31.58.1: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 48ms, Maximum = 54ms, Average = 50ms------------------------TEST PING START LA 22-Nov-16 21:56:14.79

Pinging 78.31.58.1 with 32 bytes of data:Reply from 78.31.58.1: bytes=32 time=49ms TTL=246Reply from 78.31.58.1: bytes=32 time=49ms TTL=246Reply from 78.31.58.1: bytes=32 time=48ms TTL=246Reply from 78.31.58.1: bytes=32 time=49ms TTL=246

Ping statistics for 78.31.58.1: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 48ms, Maximum = 49ms, Average = 48ms

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări