Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor problema Enel - vreau reanclansare automata!

Kostas1

Postări Recomandate

• Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

6

• validae

6

• Kostas1

6

• dan_b11

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si eu sunt de parere ca DSPT ul este vinovat(sunt suficient de multe cazuri ca sa ajung la concluzia asta). Pe la noi prin zona mai repede le anuleaza decat sa le inlocuiasca(probabil cu suficiente reclamatii la distribuitor se rezolva). De blocat clapeta sa nu cada, nu cred ca merge pentru ca intern se intrerupe circuitul din cate stiu eu.

Link spre comentariu

Va multumesc foarte mult pentru lamuriri. O sa le spun celor de la Electrica sa anuleze DPS-ul. O fi el o protectie la supratensiune, dar cred ca la fel de daunator pentru frigider, TV si masina de spalat este si sa declanseze de cateva ori pe zi in fiecare zi, in cazul in care stai acolo. Despre cazul meu, care nu stau permanent, dar care trebuie sa deranjez mereu pe cineva sa imi ridice clapeta, cu atat mai mult trebuie rezolvata problema!

Sa aveti o zi buna!

Link spre comentariu

Ca sa luati decizia daca dps-ul este defect sau nu trebuie sa stiti raspunsul la cateva intrebari

1. In ce perioada a zilei declanseaza siguranta? este specifica unei perioade din zi sau este aleatoriu pe toata durata zilei?

2. Cate clapete declanseaza? cea alba impreuna cu cea galbena sau doar una din ele? daca este doar una care este aceea?

Raspunsul vi-l da persoana care armeaza siguranta sau dv. daca ajungeti acolo.

3. Ati masurat tensiunea intre faza si nul, faza si impamantare, nul si impamantare si faza si tarusul bmpt-ului? daca da, care sunt valorile masurate?

Raspunsul il aflati folosind un multimetru, de preferinta digital, setat pe scala de 750V alternativ. Daca nu vreti sa masurati dv. acele valori, rugati un prieten, de preferinta electrician, sa faca aceste masuratori.

4. Daca detineti sau puteti face rost de un cleste ampermetric de curent (ditz) masurati valorile curentului pe impamantarea care iese din bmpt catre tabloul din casa si masurati cu ambele conductoare faza si nul, care vin de la bmpt in tabloul din casa impreuna in interiorul clestelui. Daca aveti acest tip de aparat de masura postati si aceste valori.

5. Daca declansarea se produce de regula intr-o anumita perioada din zi atunci efectuati masuratorile de la punctul 3. in acea perioada.

Postati raspunsurile la aceste intrebari si asa putem lua o decizie cat mai corecta pentru ca nu intotdeauna dps-ul este de vina. Poate el reactioneaza la starea retelei in zona care, sa recunoastem, este invechita, iar consumatorii nu mai sunt demult un bec si un televizor...

Cat despre acea scobitoare, era un posibil raspuns, nu si cel mai corect, la situatia cand dps-ul era declarat defect in urma masuratorilor mentionate anterior si numai pana la venirea celor de la electrica. Mentiunea era de blocare a clapetei releului si nu a sigurantei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări