Vizitator Postat Noiembrie 24, 2016 Partajează Postat Noiembrie 24, 2016 Pe asta îl am. Ut210e Link spre comentariu
Kostas1 Postat Noiembrie 24, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2016 Multumesc pentru raspunsuri! Sambata o sa fotigrafiez BMP ul de la tara si revin cu discutia. Am vorbit si cu un electrician si mi-a spus ca nu ar fi diferentiala ci DPS-ul, care cica cei de la Electrica l-au conectat a.i. sa comande sa sara diferentiala. O sa revin. O seara buna va doresc! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 24, 2016 Partajează Postat Noiembrie 24, 2016 Verificati daca sar ambele manete. Daca este asa eu zic sa incepeti cu reclamatie la electrica. Luati-va si un multimetru cu dv. Masurati tensiunea intre impamatarea bmp-ului si faza apoi fata de aceeasi impamantare si nul. Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 Exista dispozitive pentru rearmare automata, ar trebui gasit unul compatibil. Daca imi amintesc bine insa, au un numar limitat de tentative, 3 sau 5, apoi nu il mai ridica. Am vazut unele totusi care aveau o sfoara ! Cred ca se poate construi unul destul de usor. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 Problema nu e ca exista sau nu ci faptul ca nu ti se permite sa-l montezi in BMP. Exista sisteme de "telegestiune" puse in practica de distribuitor care permit declansarea de la distanta dar si la acestea reaclansarea nu se face prin teletransmisie ci doar local. Prin teletransmisie se da doar un OK pentru a se putea cupla local acea siguranta(fara acel ok nu ramane cuplata siguranta, asta in cazul in care se incearca sa se cupleze local). Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 Acest dispozitiv face exact acelasi lucru pe care l-ar face si o persoana. Daca acest dispozitiv este accesibil persoanei, de ce nu este permisa montarea unei automatizari ? Cine imi spune ca tanti Maria care ridica inapoi intrerupatorul are competente in electricitate si poate face o evaluare a riscurilor ? In proprietatea si responsabilitatea cui este acest panou ? Unde se termina responsabilitatea furnizorului de energie si unde incepe cea a proprietarului? Dupa parerea mea dar corectati-ma daca gresesc, dupa contor este proprietatea clientului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 (editat) da, dupa contor e proprietatea clientului dar bmp e inainte de contor de regula., ma rog, protectia in cauza... nu e musai sa ai si contorul in cutie. Editat Noiembrie 25, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
dan_b11 Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 (editat) Diferenta intre tanti Maria si automatizarea e ca pentru a pune automatizarea sa cupleze acea siguranta trebuie rupt sigiliul BMP-ului si intervenit in instalatia distribuitorului pentru montarea automatizarii respective(din cate pot sa imi dau eu seama). Montare care se face pe raspunderea cui, de exemplu? Acuma de ce nu ar permite distribuitorul montarea unei astfel de automatizari... pot fi varii motive de exemplu, responsabilitatea in cazul unor avarii, accidente, etc sau poate fi chiar si faptul ca acea automatizare o sa consume energie necontorizata(atata timp cat contorul este dupa siguranta nu vad cum altfel ar putea fi comandata de la distanta) sau poate pur si simplu nu vor. Editat Noiembrie 25, 2016 de dan_b11 Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 Din ceea ce am citit in primul post, acest dispozitiv se afla in aceeasi cutie cu contorul, accesibila clientului. Nu se vorbeste de nici un sigiliu care trebuie rupt pentru a avea acces la intrerupatorul diferentialului. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 Nu e nevoie să rupi niciun sigiliu pentru a rearma siguranța, dar blocul de măsură și protecție în sine este sigilat, deci nu poți interveni ca și consumator în el.Nu văd de ce te-ai complica să adaugi un dispozitiv automat de rearmare, în loc să înlături cauza ce duce la declanșările false, chiar dacă asta înseamnă renunțarea la protecția la supratensiune. Eventual poți pune în locuință o protecție proprie la supratensiune făcută cu varistori de putere, care nu va declanșa fals în niciun caz.... s-a discutat pe forum varianta asta. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 In primul si primul rind trebuie vazut daca exista acel minunat DPST. Dupa aia trebuie lamuriti cel de la Electrica sa`l schimbe sau sa`l dea afara. Lucru nu tocmai usor de facut din trista mea experienta. Grig Link spre comentariu
ilzul Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 Salut. S-a intamplat si la noi, atunci cand ne-au tras curent. Mergea cat merge, si dupa ceva timp cadea siguranta de la "stalp", pentru ca la fel, nu au montat cutia langa casa.Au venit de vreo doua ori si nu stiau de ce. Incepusem sa ne urmarim vecinii sa vedem daca cineva chiar se tine de glume.Intr-un final s-a rezolvat, au legat nul-ul la impamantarea cutiei. Dupa asta, nu a mai cazut. Nu stiu daca a mai spus cineva in topic asta, dar eu asta am vazut ca a facut... Link spre comentariu
Kostas1 Postat Decembrie 5, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2016 (editat) Am revenit. Am facut poze la BMP-ul de la casa de la tara. Acestea sunt componentele. As dori sa-mi spuneti care ar fi ''vinovatul'' care declanseaza asa des. Multumesc! Editat Decembrie 5, 2016 de Kostas1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 Daca gasiti ambele clapete cazute, vinovatul e cel cu clapeta alba, daca sare doar galben si alb ramane sus, vinovat e diferentialul sau poate nu e de vina si chiar vede ce trebuie vazut si actioneaza conform planului. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 In ordine de la stanga la dreapta sunt protectorul de supratensiune, releul de comanda a declansarii (clapeta alba), siguranta diferentiala (clapeta galbena plus butonul galben). Releul de declansare este comandat de protectorul de supratensiune si declansarea acestuia (clapeta alba cazuta) indica ca tensiunea de alimentare a crescut peste 260-280V (ar trebui sa scrie si pe el) si daca tensiunea pe nul creste la peste 45-55V fata de tensiunea electrodului de referinta (tarusul bagat in pamant). Daca declanseaza protectorul trebuie verificate cele doua conditii si daca difera (cu mult mai mici decat limitele) atunci acesta este decalibrat si trebuie inlocuit. Solutia ar fi blocarea clapetei albe cu o scobitoare proptita in marginea gaurii de plastic. Undeva in interiorul tabloului mai aveti o siguranta fuzibila, scrie parca xb5 sau asa ceva, care este un alt element de siguranta. Un link de confirmare (cautare imagini dupa "electrica bmpt fuzibil") http://www.recomplast.com/admin/user/poze_site/galerie_mare/image_90537.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum