Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Idee de mini afacere

Postări Recomandate

Salut! E ciudat sa intreb asa ceva pe acest forum dar de-a lungul timpului de cand sunt membru aici am observat ca se gasesc oameni seriosi si inteligenti, asa ca de ce nu? Sunt tanar si am posibilitatea de a incepe o activitate la 40 km de bucuresti. Am deja SRL cu sediul acolo deoarece am, impreuna cu tatal meu, 230 de familii de albine. Pe acel teren avem o hala de 170 mp. Toata vara am luat in calcul vreo duzina de idei. In final am ramas la ideea de tamplarie, mai ales pt articole de apicultura, care se vand binisor si la asta ne pricepem dar mi-e groaza un pic deoarece deja muncesc pe rupte la stupina toata vara si nu nunai si stau destul de mult plecat de acasa, eu locuind in Bucuresti. Cealalta idee care imi surade mai mult deoarece implica o munca mai usoara si mai curata, fara galagie si praf, ar fi o croitorie, dar aici ne cam bagam in ceata. As vrea sa va intreb daca stiti de vreo croitorie care functioneaza, un sfat, orice m-ar ajuta. Cheltuielile lunare sunt mari, si cred ca va fi greu sa gasesc o croitoreasa priceputa care sa vina tocmai acolo zilnic, iar salariul cerut din cate vad e maricel. La inceput o sa am bani dar croitoria va trebui sa functioneze (logic) de una singura. Bucurestiul fiind aproape sa zicem ca rezolv si cu vanzarea marfii, asta cu alte cheltuieli cu vanzatoare si chirie la un centru comercial. Nu urmaresc sa ma imbogatesc, nu visez mii de euro peste noapte, doar sa am un castig incat sa merite. Ideea de croitorie ne-a venit de curand si acum incep sa ma documentez dar inafara de a vorbi cu o croitoreasa si de a ma interesa de celelalte cheltuieli si sa le pun cap la cap nu stiu unde sa mai caut sfaturi, macar sa vad sau sa aud si eu de o croitorie care functioneaza...

Editat de ionescu liviu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Dezvoltati afacerea cu albinele si lasati croitoria, ca nu va pricepeti si sunt destule in Asia. Diversificati productia la stupi (polen, pastura, propolis, faguri cu miere, venin, etc). Si sa nu va vindeti produsele prin intermediari, care sa se cocoteze pe spinarea dvs.

Link spre comentariu
Vizitator AdiBarbu

Te contrazic.

Eu muncesc si am tot ce-mi trebuie,atat timp cat nu-mi doresc avion si iaht. Ideea e ca muncesc la modul foarte serios si n-am program 7-15, sambata si duminica libere.

Si daca mi se pune pata sa-mi beau cafeaua de dimineata la Viena si seara sa ma plimb pe Magheru,o pot face fara probleme.

Link spre comentariu

Din proprie experienta am observat ca cele mai bune afaceri sunt si acelea unde te pricepi personal, altfel toti incearca sa te pacaleasca.

Tendinta fiecaruia este sa exagereze cu complexitatea activitatii pe care o face, in timp ce tinde sa subevalueze pe cea a altora.

Link spre comentariu

Din proprie experienta am observat ca cele mai bune afaceri sunt si acelea unde te pricepi personal, altfel toti incearca sa te pacaleasca.

Se invata pe parcurs....chiar daca nu stii nimic despre acea afacere. Asta inseamna multa implicare, cu munca multa...nu sa stai acasa sau in fata biroului si sa astepti sa-ti pice bani din cer.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cea mai proasta idee cu confectiile,te poti bate cumva cu cele importate din China,Turcia ?? Eu zic ca nu ,si o spun in stiinta de cauza .Niciodata nu o sa poti fabrica sortinente multe ,diversificate.Daca nu faci si distributie nu poti supravietui pe piata,asta implica un anune risc , sa incasezi si tepe,cum comertul cu amanuntul este sufocat de hipermarketuri ,nimeni nu prea accepta marfa cu banul jos,numai la termen sau dupa vinzare,apoi....incepe haosul.Mai bine opresti pentru tine o parte din spatiu ,pentru apicultura,restul la inchiriat ,si cu inchiriatul este greu ,mai ales ca este departe de oras;daca inchiriezi ....mare grija la contract si neaparat garantie de minim doua chirii,la semnarea contractului.

Te contrazic.Eu muncesc si am tot ce-mi trebuie,atat timp cat nu-mi doresc avion si iaht. Ideea e ca muncesc la modul foarte serios si n-am program 7-15, sambata si duminica libere.Si daca mi se pune pata sa-mi beau cafeaua de dimineata la Viena si seara sa ma plimb pe Magheru,o pot face fara probleme.

Corect si te admir !Diferenta este ca tu probabil ai afacerea ta (si eu ) sau lucrezi la o firma unde esti platit bine pentru ce stii sa faci,ti-ai luat viata in maini,nu esti bugetar sa stai la p..a statului.Cine vrea sa fie bugetar sa nu se mai plinga . Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator AdiBarbu

Am fost si angajat...niciodata la stat,apoi am ales o cale proprie cu multa munca,dezamagiri,esecuri dar si rezultate. Daca vrei ceva cu adevarat,ai sa poti,atat timp cat n-o sa dai inapoi la prima greutate.

Ambitia ,munca,invatatul,te vor duce acolo unde doresti.

Link spre comentariu

Merge partea cu stupi. Am fost pe la un atelier si spunea ca e destul de banoasa. Am vazut si praf, rumegus, etc. Mediu nu tocmai prietenos. Mai faci un stup, un sicriu, un scaunel, o masuta daca tot te apuci sa prelucrezi lemn. niste scule, putina indemanare si mult noroc iti trebuie. Succes!

Link spre comentariu

stupi?mai gandeste-te, mai ales ca esti in domeniu.

apicultura e in regres si o sti bine.

pretul lemnului creste continuu si e greu de gasit

la calitatea la care si tu ai vrut-o cand ai cumparat cutii.

piata nu e saturata ci imbacsita,mai ales ca fondurile ue

pt "toata lumea" sunt gata si ateliere de confectionat stupi sunt garla.

daca tot vrei lemn,apuca-te de mobila de bucatarie-baie.ia-ti utilaje si pune mare baza pe corian.

ar fi bun un cnc mai mare(nu si foarte precis),ceva softuri si de-ale tamplariei.

la inceput va tb sa lucrezi ca satelit al altcuiva.

Link spre comentariu

La un moment dat satele se vor repopula si microfermele or sa mearga bine. Lumea trebuie sa manance si va trece fascinatia supermarketurilor. Apicultura nu o sa regreseza oricata miere falsa ar invada piata. In alte parti fermierii platesc bine pentru ca apicultorul sa-si instaleze cativa stupi langa campurile lor.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări