Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

generator cu fir

cavit

Postări Recomandate

Referirea era in contextul reactoarelor " casnice " . Care produc energie folosibila de obiecte cu stecher . Parca ceva cu plutoniu ... Oare materialul din ele este inofensiv ? ... atunci m - am linistit , sa dea Primaria la toti . Cu alti izotopi e alta discutie ... cat sau nu de inofensivi sant . Prin anii ' 20 - ' 30 era o moda cu radiul ... se punea in orice , cred ca si in vise si rugaciuni .

https://www.theatlantic.com/health/archive/2013/03/how-we-realized-putting-radium-in-everything-was-not-the-answer/273780/

Deci ... unele chestii nu - s chiar asa inofensive si folositoare . Perceptiile se mai schimba , functie de epoca si avansul stiintei . Cine e sigur de ele , nu va avea in mine un adversar ( nici macar verbal ) in a le folosi , la orice si oricat . DOAR PERSONAL , deja e mare aglomeratie . Chiar din contra ... sustin calduros .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cred că sunteți de acord că astfel de soluții ,,exotice,, de producere (sau mai degrabă de recuperare) a energiei electrice nu sunt absolut deloc practice.Cel puțin nu pentru omul de rând, că asta ar dori oricine, să devină cât mai independent energetic...... Cred că-i mai probabil să vedem în viitor câte o eoliană pe fiecare acoperiș ori întregi acoperișuri din celule fotovoltaice, decât fire de sute de metri atârnând printre case, ori susținute pe cer de baloane cu heliu.....

Vă dați seama numai ce ,,distracție,, ar fi pe timpul furtunilor cum sunt astea de acum, cu tentă de tornadă....

Link spre comentariu

Că cam da...din varii motive principiale si constructive. Numai ca o pila nucleara Topaz-2 de exemplu, pentru 4-5 KW furnizati timp de 3-4 ani va duce la un cost de vreo 7 milioane $.Tot mai ieftin e Enel-ul...nu trebuiesc confundate pilele betavoltaice, care produc energie ce este limitata doar de proprietatile emisive ale materialului respectiv, si desigur de timpul de injumatatatire cu mini-reactorii care au la baza o reactie inlantuita a unui material fisionabil, nu doar radioactiv.

Link spre comentariu

Functioneaza si mai mult ... a avut asa ceva un fost patron de - al meu , italian . Durata cel putin dubla ... a murit de AVC . Pacat , era un om remarcabil !

P .S . - scuze de off - topic , se poate sterge .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Asa arata o sursa nucleara individuala, care functioneaza pe corp 10 ani.

241px-HD.17.071_%2811966200113%29.jpg

@gsabac

Aceea e o pila betavoltaica, practic o celula fotovoltaica bombardata cu particule beta... daca ne multumim cu o cantitate mica de energie electrica si cu un...pret colosal poate furniza cateva sute de miliwati pentru minim 1690 de ani.

AVC inseamna accident vascular cerebral.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Ma rog ... am capatat obisnuinta prescurtarilor ... Accident vascular cerebral ... s - a suparat foarte tare , daca asta o fi fost cauza . Ideea e ca stimulatorul functiona , l - au extras la autopsie . Si era o varianta mai primitiva ... Cam macabru , si off - topic ... cer scuze , dar a venit vorba in context .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Domnu' Gauss (vad ca ma domnesti asa ca n-am incotro, trebuie sa fac la fel, sper ca nu vei lua in rau ceea ce-ti voi scrie, nu trebuie pauza intre ultima litera a cuvantului si virgula, este si neproductiv si incorect.

Link spre comentariu

S - a mai discutat . Au fost si rapoarte ... moderatorul mi - a permis . Mie mi se pare ca estetic arata mai bine , vad greu si cu ochelari , scriu de pe laptop . Domnesc din politete , mai ales cu persoane pe care nu le cunosc . Poti sa - mi cauti postarile . Daca tot ai trecut pe d ' astea ... un alt nene de p ' aci , fost moderator multi ani , foarte combativ ... de - a dreptul piz ... os , scria substantive comune cu majuscula in mijlocul propozitiei ... ca " asa vroia muschii lui " . Declarat public ... Nu prea te - ai scandalizat . O fi ceva motiv ? ... Si altele ... de la altii , persoane respectabile din conducere ... pot umple pagina cu link- uri . Ba chiar mai de sus ... Nu asa grav ca greselile mele ... recunosc . Ma rog , ti - ai satisfacut vanitatea ( si corectitudinea , bineinteles ) . Exista setarea ignore , poti face abstractie de postarile mele . Nu ai fi primul ... probabil nici ultimul . Asta este , nu pot sa te ajut . Oricum nu pierzi nimic , n - ai avea ce . Cred ca e o solutie salvatoare ... pentru amandoi . Multumesc pentru intelegere !

P . S . - parantezele se folosesc perechi , incadreaza text ... , daca - mi permiti ... dar nu conteaza ! O fi neproductiv si incorect ? ... cine stie ! Poti edita , mai e timp . Daca crezi ca merita ... Eu am activat butonul ignore ... salutare !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pentru domnii @gica70 si @gauss:

Ce va mai place sa va tachinati!

Sa aveti o seara frumoasa si racoroasa, si mai lasati la o parte intepaturile!

P.S. Doi domni, stiu oricand sa incheie o discutie in mod elegant, inainte ca aceasta sa atinga note sensibile.

Link spre comentariu

Cata discutie suscita o bucata de sarma sau un minireactor.

Dar nu sunt curios deloc de facturi pentru platit directorii de la ANRE sau certificate verzi la smecheri.

Chestia cu cancerigena e greu de dovedit desi sunt aproape convins ca este, dar daca nu poti dovedi nu poti da din gura, eu folosesc DC si AC in varianta simetrica fata de pamint pentru a avea componenta nule pe modul comun, si trifazicul are modul comun nul, dar daca le separi problema se schimba...... in rau.

Cancerul est foarte prezent in viata mea, doua am diagnostica in o saptamina la un spital cu adresabilitate de 600 pacienti pe luna si inca doua cunoscute, bunica mama au avut cancer.

Fir nu merge, reactor poate canva, dar butelia aia mare cu propan ii bale la cur pe astia cu perderi de 50% pe salarii nerusinate.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

"Microreactorul"cu plutoniu da impulsuri de cativa microwati in muschiul inimii. Plutoniul nu exista in scoarta Pamantului. Este produs artificial de om in reactoarele nucleare, impreuna cu multe alte deseuri radioactive. Separarea lui (chimica) din deseuri este foarte laborioasa si numai statele care detin arme nucleare au voie s-o faca. Deseurile noastre sunt ingropate la loc sigur si controlat pana cand se dezactiveaza singure (milenii) producand caldura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări