gica70 Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 "Materialele radioactive nu sant de uz individual." Ce-ar mai straluci puradeii (noaptea)! Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 (editat) Nu asta e problema . Sant multi " idealisti " care vor sa faca bine comunitatilor de care se deosebesc , pe diferite criterii . E destul sa urmarim stirile . Aproape zilnic mor oameni nevinovati , fie si din cauza de arme albe ( cutite banale ... ) . Dati - le pe mana material radioactiv , sa - l arunce in bazinele cu apa , la fabricile de lapte , biscuiti , salam si dulceturi , in statii de metrou , gari , stadioane etc . Repet ... santeti O .K . ? Cred ca ar trebui si ceva indreptare din partea moderatorului ... au si SF - urile rolul lor , nu asta este , din pacate . Pana la urma , care este utilitatea unui astfel de topic ? Ce aduce comunitatii de electronisti ? Cred ca poate fi obiect de studiu de caz , la alte discipline ... nu asemanatoare ELF . In fine ... Editat Iulie 30, 2017 de gauss Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 Poate, teoretic, are dreptate; am citit si eu un articol pe aceasta tema mai demult si, la fel, mi-am pus aceleasi intrebari. Daca mergem pe acelasi rationament ar insemna (de ex.) ca nici buteliile alea mari de butan (ca astea mici au daramat deja multi pereti!) nu ar fi in siguranta (mai bine zis oamenii de pe langa acel tip de instalatie); sa nu mai vorbim de statiile de benzina care nu respecta minimele conditii de siguranta pentru locuitori. Sigur, nu se va trece la uzul radioactiv pana nu se vor rezolva multele probleme de acest fel. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 (editat) Ce sa zic ... aveti dreptate , d - le Gica . Regret ca am exprimat pareri . E bine sa nu - i contrariezi pe cei cu energiile alternative . Nici macar pe suporterii lor . Mai ales cand comit afirmatii iresponsabile . Asa , la final ... " sa nu mai vorbim de statiile de benzina care nu respecta minimele conditii de siguranta pentru locuitori. " . V - am citat . Puteti da ceva exemple ? Ce nu se respecta ? ... Benzinarii sant dinainte de a va naste dvs . Din ce stiu , e vorba de rezervoare subterane etc . Unde nu patrunde aer atmosferic , pentru combustie . Ce vehiculeaza pompele e cantitate mica ... prin tevarii cu diametru si debit la fel , lungi de zeci de metri . Facem abstractie de sistemele de siguranta , antiincendiu si avizul pompierilor . Ceva exemple de dezastre , p - aci prin tara noastra , la vecini ? Haideti sa interzicem si GPL auto , cu tot cu statiile de alimentare , lampile de lipit cupru la instalatii , buteliile de voiaj , si brichetele pentru fumatori , ca - s totuna cu reactoarele nucleare casnice ... sa aiba fiecare Cernobilul sau ( ca - i pute 230 Vca de la priza , e mult prea destept ... ) sa faca experiente dupa idei de pe forumuri cu el ... ca e acelasi rationament ! Chiar vorbiti serios , d - le Gica ? ... pe autorul ideii nu - l intreb , no offence ! Editat Iulie 30, 2017 de gauss Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 https://en.wikipedia.org/wiki/Electrodynamic_tether 1 Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 (editat) Numai bun de pus in practica , acasa la fiecare ... energia " free " e nesfarsita ! Idei si bunavointa sa fie , mai trebuie doar ceva rezultate , in afara de alea de pe youtube ... Ce sa mai generam energie electrica , merge si " direct " ... taximetria eterna ! ... https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_sail Editat Iulie 30, 2017 de gauss Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 Vai d-le Gauss, chiar ne-ai bagat in "groapa" d-tale! (groapa=clopotul vazut de sus, de unde vine energia). Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 (editat) Ce sa zic , d - le Gica ... iertare , n - am fost atent . Ma ingrozise aia cu " conditiile minime de siguranta " ... n - am stiut , am o benzinarie in cartier . Nu - i bai , ma mut ... am o casuta pe niste coclauri . Numai ca n - are stalp cu fire la gard , nici contoar la poarta ... Tocmai cautam ceva oferte de reactor nuclear privat , casnic , trebuie sa egziste , ceva mai ieftinache ! ... cu atata " dreptate " si clarviziune ... nu se poate sa nu fi fost vreun intreprinzator sprinten . Daca gasesc , anunt ... sa ne bucuram toti ! Editat Iulie 30, 2017 de gauss Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 Daca cineva crede.. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 (editat) Asa , si ? ... pune foto cu alea ( benzinariile ) , unde nu se respecta ... sa sesizam autoritatile competente , o lungim ca tranzitia ! ... P . S . - daca deslusesc bine , cea mai mare distanta e de 25 metri fata de cladiri cu ceva procese tehnologice , sau de sport si agrement . Oricum , mai cauta ... intre timp au mai evoluat ( cerintele ) . Putem deschide un topic la bodega ... aici ( eu ) l - am poluat pe cel cu reactoarele nucleare 10 buc . pe ulitza ... cu scuze , se pot sterge interventiile mele . Editat Iulie 30, 2017 de gauss Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 (editat) Pai am exemple pe aici pe la mine, am sa pun si foto, Tomo! Eu mi-am zis sa-ti vin in ajutor si, cu ruleta in mana, sa vezi tu daca esti in siguranta! Editat Iulie 30, 2017 de gica70 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 (editat) Benzinariile,dupa parerea mea,nu prezinta un pericol asa de mare. Discutam cu cineva care lucra de multi ani la o benzinarie. L-am intrebat daca s-ar putea intimpla ca un rezervor, din ala ,ingropat in pamint, sa explodeze. Mi-a spus ca este exclus,in rezervoare fiind pompat azot. Cel mult se poate aprinde (benzina,vaporii de benzina),atunci cind se alimenteaza, din cauza unor descarcari electrostatice sau ''berbecul'' care alimenteaza, are tigara aprinsa in coltu' gurii. Editat Iulie 30, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 (editat) Multumesc mult , dom ' Gica . Stiam ca ma pot bizui ... Cam 3 sferturi din benzina si motorina din Romania vin din urbea mea , p - aici santem mai scrupulosi ( era sa scriu scrofulosi , dupa cum ne - a invatat nenea Iancu ... ) , avem exemple la scara mare , cu " flacarile " petroliere ... din mileniul trecut , cand erau ale noastre , nu ale strainilor ... https://www.google.ro/search?client=opera&q=explozie+piroliza+teleajen&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 https://www.google.ro/search?client=opera&q=explozie+piroliza+teleajen&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=explozie+dezasfaltare+ploiesti P .S . - benzina nu ia foc de la tigara ... daca ai reusit s - o aprinzi ( fara " iluminare " ) , e O.K . Mai greu e cu flacara deschisa , sau scantei de la electricitatea statica . Cisternele si racordurile au cabluri de impamantare si egalizare " serioase " , se cupleaza inainte de furtune . Editat Iulie 30, 2017 de gauss Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 (editat) A intinde sute de metri de cablu, pentru a capta citeva zeci de mA mi se pare nerentabil. Cei care au pe bloc antene instalate de societatile de telefonie mobila, pot incerca sa se foloseasca de energia radiata de catre acestea. Am incercat acum citiva ani sa vad ce se intimpla daca ma apropiu cu un tub fluorescent de antene. Nu m-am suit pe bloc,a fost suficient sa ajung la ultimul etaj. Ma credeti sau nu, tubul a inceput sa lumineze la fel de pternic ca si cind ar fi fost alimentat de la retea. Inainte de asta, reparind un radioreceptor radio cu tranzistori si apropiind,din curiozitate,o ''lampa''cu neon(creion de faza) de oscilatorul receptorului acesta a inceput sa lumineze. Ma intreb, ce risca locatarii de la ultimul etaj care au instalate astfel de antene? Sigur, bine nu le face. In urma cu ceva ani am vazut la TV un documentar, realizat in SUA.Se vorbea despre un proces in care o societate de furnizare a energiei, care avea liniile electrice, trecute pe deasupra mai multor locuinte, a fost data-n judecata de catre locuitorii, care aveau locuintele sub liniile respective. Locuitorii au motivat, ca mai multi oameni, care locuiau acolo, s-au imbolnavit de cancer,multi murind. Procesul a durat ani buni si intr-un final locuitorii au cistigat ,societatea fiind obligata sa mute traseul prin afara localitatii la o distanta sigura. Concomitent cei care au avut de suferit,sau urmasii celor au decedat,au fost despagubiri de catre sociatatea respectiva, in urma unei hotariri a tribunalului. Editat Iulie 30, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 Ma intreb, ce risca locatarii de la ultimul etaj care au instalate astfel de antene? Nimic nu risca, fiindca undele electromagnetice utilizate in benzile GSM nu sunt radiatii ionizante, daca distanta e corespunzatoare fata de persoane, minim cativa decimetri, nici partea electrica, nici cea magnetica a campului electromagnetic nu mai pot produce vreun efect oarecare, termic, depolarizare, etc. Dati - le pe mana material radioactiv , sa - l arunce in bazinele cu apa , la fabricile de lapte , biscuiti , salam si dulceturi , in statii de metrou , gari , stadioane etc . Repet ... santeti O .K . ? Cred ca ar trebui si ceva indreptare din partea moderatorului ... au si SF - urile rolul lor , nu asta este , din pacate . Pana la urma , care este utilitatea unui astfel de topic ? Nu toti izotopii radioactivi au efecte biologice, de ex. Molibden 80 nu are, fiindca e doar betaemisiv, alfa si gamma sunt zero, radiatia beta consta in electroni liberi, daca purtati un pulover de material sintetic aveti mai multi electroni liberi decat produce izotopul Mo-80 intr-o luna. Si mai sunt si alti izotopi radioactivi inofensivi organismelor vii, ba chiar necesari acestora, in special plantelor, care pot fi folositi pentru pile betavoltaice. Problema e doar pretul acestora si capabilitatile betaemisive, nu vreun pericol biologic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum