Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

toner

Vizitator rdh30flda

Postări Recomandate

Vizitator rdh30flda

cu ce iese tonerul de pe PCB?

am folosit folie, am corodat, a iesit impecabil, dar nu iese cu nimic tonerul. Nu vreau sa dau cu schimrghel. Cum se poate rezolva?

am incercat sa pun o foaie si sa dau cu fierul, dar se pare ca se lipeste si foaia, iar tonerul tot pe placa ramane.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

2

• blackthorium

2

• zal

2

Top autori în acest subiect

Vizitator rdh30flda

merge cu diluant. Multumesc mult. Cam tarziu a rasp pt ca mi-a cazut netul :))Am uns placa cu sacaz diluat, iar dupa ce ii dau gaurile lipesc piesele normal (tb sa le dau gauri inainte de corodare dar... merge). Problema e ca pare usor lipicioasa placa (poate e prea mult sacaz). Am pus cu cealalta parte pe fierul de calcat si parca s-a mai intarit dupa ce am tinut 30 sec. E normal sa fie lipicoasa?@zal: nu mai aveau smirghel fin, asa ca am luat unul cu granulatie cam mare. Nu prea imi vine sa il folosesc. Oricum inainte de Pnp nu e necesar sa dau cu smirghel, se lipeste foarte bine tonerul.

Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda

da, eu nici nu le-am punctat. Tu ce metoda folosesti? ai incercat Pnp?

pun si niste poze, dar pt ca am miscat putin folia a tb sa intervin in cateva locuri si cu markerul. Vreau sa refac PCB-ul si sa arate ca la carte.

Tin sa mentionez ca traseele subtiri au aprox 1mm grosime :d

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda

scuze...am macro de la mai putin de 1cm si 5mpx :d greu sa te abtii :weedman: PS: iti place? incerc sa vad daca se poate si mai bine de atat. Oricum functional e buna :P

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări