Vizitator Cristian N Postat Iulie 26, 2018 Partajează Postat Iulie 26, 2018 (editat) On 11/19/2016 at 7:13 PM, fcon said: Pana la pagina 17, documentul contine exprimari "de specialitate" de genul: "un nivel pana pe la", "majoritatea calculele pot fi efectuate într-o manieră grosieră, în cap", sau "Nivelul semnalelor audio nu este necesar să se măsoare cu precizie mare", pana "pe" la "Urechea umana nu este liniara, si nu apreciaza liniaritatea, ea vrea din ce in ce mai mult" (astea sunt numai cateva exemple). Ei hai!... da-o'n spume de exprimare in limba romana! Asta-i lucrare stiintifica? Autorul ori a copiat prost, ori este prost "singur el" sau habar n-are ce au scris colaboratorii, iar el a semnat ca fraieru... Sunt de acord ca una-i limba comuna, vorbita intre colegi/prieteni, si alta cea academica, insa nici chiar asa... iar din mizeria asta ar trebui sa invatam ceva? Prietene, "autorul nu este nici prost (propriu sau figurat), nici prost informat, nici nu a copiat și nici nu a prezentat lucrarea ca fiind una academică." Autorul sunt chiar eu! Cunoștințele mele în inginerie de sunet sunt mult mai aprofundate decât îți poți imagina tu, iar Limba Română o vorbesc și o scriu mult mai bine decât o poți înțelege tu vreodată. Așa zisul manual a fost scris în foarte mare grabă, este o ciornă, mai exact... o primă versiune nerevizuită care a fost postată, cei drept, în grabă dar în scop informativ. Dacă tu crezi și presupui că deți cunoștințe mai aprofundate și exacte, ori cunoști atât de multe aspecte cu privire la aceasta știintă te rog să le împărtașești și cu noi, însă, din câte am citit până acum din tot ceea ce ai scris.. m-ai convins, ești doar un alt amator în ingineria de sunet, cu ceva cunoștințe mai aprofundate în electronică, dar nimic ieșit din comun! Hai să-ți explic cum stă treaba cu cateva dintre exprimările respective! "un nivel pana pe la" - este un nivel estimativ care poate fi cu n dB mai slab sau mai tare decât valoarea exactă (și spun slab și tare fiind vorba de tăria sunetului. Urechea umana nu este liniara, si nu apreciaza liniaritatea, ea vrea din ce in ce mai mult" - da, urechea umană este lipsită de liniaritate. Odată pusă în postura de a asculta un sunet liniar obosește sau devine plictisită. Întotdeauna cauta dinamica și interesul. Drept exemplu, cum te-ai simți dacă te-aș pune să asculți o oră un white noise? Ai fi în stare? Nu! White noise este un sunet liniar cu amplitudine constanta, stresant, nu ? "Mă bucur nespus" când văd că, în cele din urmă, lumea critică și înjură pe oricine încearcă să împărtășească o informație cu ceilalți. Lucrarea nu s-a vrut niciodată a fi una academică, dacă s-ar fi dorit acest lucru, s-ar fi trimis la o editura, s-ar fi făcut editări riguroase și nu s-ar fi omis nimic... etc. Editat Iulie 26, 2018 de Cristian N adaugare Link spre comentariu
fcon Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 (editat) Acum 16 ore, Cristian N a spus: Autorul sunt chiar eu! Cunoștințele mele în inginerie de sunet sunt mult mai aprofundate decât îți poți imagina tu, iar Limba Română o vorbesc și o scriu mult mai bine decât o poți înțelege tu vreodată. Așa zisul manual a fost scris în foarte mare grabă, este o ciornă, mai exact... o primă versiune nerevizuită care a fost postată, cei drept, în grabă dar în scop informativ. Dacă tu crezi și presupui că deți cunoștințe mai aprofundate și exacte, Bun... hai sa ramanem la subiect! Imi mentin TOATE afirmatiile din acel mesaj din 2016! Iata argumentele (valabile pentru toti "autorii" care considera ca pot pune orice pe internet, fara pic de respect pentru ceilalti): - ori publici o lucrare pentru vulg/bizon/public (cu alte cuvinte o "lucrare de popularizare a stiintei"), ori publici o lucrare pentru profesionisti. Un amalgam/mix din cele doua categorii nu se poate publica (sau n-ar trebui sa fie publicat), deoarece fie ramai de rasul profesionistilor, fie al ne-profesionistilor! Eu n-as publica o ciorna neprelucrata, doar asa, ca sa ma aflu in treaba, insa este doar o optiune proprie, din respect pentru mine si pentru ceilalti! - atunci cand cineva va critica lucrarile, luati-o ad-literam, adica incercati sa pricepeti unde-i problema, identificand intelesul vorbelor/cuvintelor scrise. Aici dumneata n-ai priceput ca ma refeream la contradictia dintre exprimarea epica (ca sa fiu bland!) si datele stiintifice, profesionale. Exprimarea de tipul "Un nivel de pana la" sau " majoritatea calculele pot fi efectuate într-o manieră grosieră, în cap" nu dovedesc nici exprimarea profesionala, nici stapanirea limbii romane! Afirmatiile despre urechea umana, care "face si drege" ( nu apreciaza liniaritatea, ea vrea din ce in ce mai mult ) sunt nu atat hilare, cat penibile... Urechea nu este un organism de sine statator, cu vointa/subiectivitate! Ce naiba...!! - problema este si de respect pentru eventualii cititori, dovada fiind faptul ca cineva a luat lucrarea/manualul drept buna/bun, de referinta, probabil valabila/valabil pentru educatia proprie si a altora... Maaare greseala! - despre aprecierea cunostintelor de limba romana am mentionat mai sus, insa chiar si in acest mesaj de raspuns am gasit alta perla: "deti" in loc de "detii"?... Hai, mai... O fi tastatura de vina sau graba? Sa admitem, insa s-au strans cam multe perle... - din punctul meu de vedere, afirmatia ca aceasta lucrare este considerata drept "manual" (chiar sub forma de ciorna) imi arata ce jos am ajuns... Atat manualele cat si exprimarea in scris/public nu mai sunt o arta, nici macar o meserie, ci un mare rahat raspandit cu indrazneala si lipsa de respect. Acest tip de "autori" uita ca, daca nu manifesta respect fata de ceilalti, n-ar trebui sa se astepte nici ei la respectul celorlalti... Asa incat de ce te vei fi simtit nedreptatit? La fel ca si medicina, totul a devenit o negustorie de prost gust, ceea ce nu-i foarte incurajator... Editat Iulie 27, 2018 de validae 2 Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 Acum 18 minute, fcon a spus: Pe acest forum si aiurea, se pare ca la romani functioneaza de regula zicala "cine latra mai tare..."... Va urez un latrat placut, cu multa sanatate! Nu va reprezinta . Pacat , aveam ce invata de Dvoastra si de la interlocutorul anterior ... Sper sa reveniti la mesaje mai soft . Link spre comentariu
Vizitator Cristian N Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 (editat) 1 hour ago, fcon said: Bun... hai sa ramanem la subiect! Imi mentin TOATE afirmatiile din acel mesaj din 2016! Iata argumentele (valabile pentru toti "autorii" care considera ca pot pune orice pe internet, fara pic de respect pentru ceilalti): - ori publici o lucrare pentru vulg/bizon/public (cu alte cuvinte o "lucrare de popularizare a stiintei"), ori publici o lucrare pentru profesionisti. Un amalgam/mix din cele doua categorii nu se poate publica (sau n-ar trebui sa fie publicat), deoarece fie ramai de rasul profesionistilor, fie al ne-profesionistilor! Eu n-as publica o ciorna neprelucrata, doar asa, ca sa ma aflu in treaba, insa este doar o optiune proprie, din respect pentru mine si pentru ceilalti! - atunci cand cineva va critica lucrarile, luati-o ad-literam, adica incercati sa pricepeti unde-i problema, identificand intelesul vorbelor/cuvintelor scrise. Aici dumneata n-ai priceput ca ma refeream la contradictia dintre exprimarea epica (ca sa fiu bland!) si datele stiintifice, profesionale. Exprimarea de tipul "Un nivel de pana la" sau " majoritatea calculele pot fi efectuate într-o manieră grosieră, în cap" nu dovedesc nici exprimarea profesionala, nici stapanirea limbii romane! Afirmatiile despre urechea umana, care "face si drege" ( nu apreciaza liniaritatea, ea vrea din ce in ce mai mult ) sunt nu atat hilare, cat penibile... Urechea nu este un organism de sine statator, cu vointa/subiectivitate! Ce naiba...!! - problema este si de respect pentru eventualii cititori, dovada fiind faptul ca cineva a luat lucrarea/manualul drept buna/bun, de referinta, probabil valabila/valabil pentru educatia proprie si a altora... Maaare greseala! - despre aprecierea cunostintelor de limba romana am mentionat mai sus, insa chiar si in acest mesaj de raspuns am gasit alta perla: "deti" in loc de "detii"?... Hai, mai... O fi tastatura de vina sau graba? Sa admitem, insa s-au strans cam multe perle... - din punctul meu de vedere, afirmatia ca aceasta lucrare este considerata drept "manual" (chiar sub forma de ciorna) imi arata ce jos am ajuns... Atat manualele cat si exprimarea in scris/public nu mai sunt o arta, nici macar o meserie, ci un mare rahat raspandit cu indrazneala si lipsa de respect. Acest tip de "autori" uita ca, daca nu manifesta respect fata de ceilalti, n-ar trebui sa se astepte nici ei la respectul celorlalti... Asa incat de ce te vei fi simtit nedreptatit? Pe acest forum si aiurea, se pare ca la romani functioneaza de regula zicala "cine latra mai tare..."... Va urez un latrat placut, cu multa sanatate! La fel ca si medicina, totul a devenit o negustorie de prost gust, ceea ce nu-i foarte incurajator... Poți să latri cât vrei de tare, te caracterizează. Eu sunt om și nu latru, mă exprim. Repet, nu am considerat-o lucrare pedagogică și nici universitară, cu atât mai puțin, nu am publicat o carte... cine vrea să o citească, în oricare formă, o citește și o înțelege oricum, fără să facă tamtam pe seama unor greșeli. Suntem oameni, greșim și învățăm din greșeli. Chiar și manualele Ministerului Educatiei și Cercetării au greșeli și sunt scrise de Lectori Universitari si Profesori Doctori in Litere. Atâta vreme cât nu este parte a vreunei edituri și nu o găsești în librării, și pe deasupra este și gratuită [...] nu cred că ar trebui să faci scandal pentru așa ceva... Părerea mea... Cât despre respectul față de cititori, nu cred că am nerespectat sau disprețuit pe nimeni, fiecare e liber să decidă pentru sine cât de mult sau cât de puțin înseamnă pentru el ceea ce citește. Cât despre celelalte nemulțumiri ale tale, nu comentez. Sunt părerile tale, unele pline de invidie, altele de stupiditate iar altele de mediocritate. Editat Iulie 27, 2018 de Cristian N Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 " Latrii " se scrie cu un singur " i " . " ... sunt scrise de Lectori Universitari si Profesori Doctori in Litere " . Cam multe substantive comune scrise cu majuscula in interiorul unei propozitii ... ca si mai devreme " Limba Romana " in aceleasi conditii . Disrespectat ... un termen interesant . Tamtam se scrie cu cratima la jumatate . Ma rog , sper sa nu supar pe nimeni ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 (editat) Acum 13 ore, Cristian N a spus: iar Limba Română o vorbesc și o scriu mult mai bine decât o poți înțelege tu vreodată. Tocmai de aceea ar trebui sa stiti ca "cei drept" se scrie "ce-i drept" si "poti sa latrii" se scrie cu un singur i, respectiv "poti sa latri". My two cents. penny. edit; am postat in acelasi timp cu @gauss Editat Iulie 27, 2018 de fluffy37 Link spre comentariu
Vizitator Cristian N Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 (editat) 15 minutes ago, gauss said: " Latrii " se scrie cu un singur " i " . " ... sunt scrise de Lectori Universitari si Profesori Doctori in Litere " . Cam multe substantive comune scrise cu majuscula in interiorul unei propozitii ... ca si mai devreme " Limba Romana " in aceleasi conditii . Disrespectat ... un termen interesant . Tamtam se scrie cu cratima la jumatate . Ma rog , sper sa nu supar pe nimeni ... Oameni buni, nu înteleg de ce continuați cu gramatica asta având în vedere că este un forum despre electronică și alte topicuri?? Dacă se dorește a discuta despre gramatică și greșeli gramaticale, de ce nu deschideți un alt topic cu subiectul ăsta? :))) Ăștia suntem noi, românii, un popor de dobitoci și "deștepti", dar dacă vă iau pe fiecare în parte, multi dintre voi nici bacalaureatul nu-l aveți luat, iar la testele nationale ați absolvit cu nota 5.5 la română :))) iar acum vă dați mari critici și învățați pe forumuri și internet. Vai de pl* noastră, cum am spune noi, românii! Editat Iulie 27, 2018 de Cristian N Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 Puteti sa incepeti cu mine ... ma ofer voluntar ! Link spre comentariu
Vizitator Cristian N Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 2 minutes ago, gauss said: Puteti sa incepeti cu mine ... ma ofer voluntar ! Nu încep cu nimeni, gauss, nu îmi stă în caracter și nici nu am vreun motiv în a trage la răspundere pe cineva pentru ceva. Doar că, involuntar am dat peste forumul acesta și m-am simțit deranjat de nesimțirea unora și de faptul că, fără să cunoască personal o persoană, o înjosesc și o demolează din temelie. Nu susțin că sunt ultra expert intr-un domeniu, nu afirm cu tărie că sunt expert în litere și comunicare și îmi cer scuze dacă am deranjat, jignit sau ofensat pe cineva în mod special, dar câtă vreme dobitocia unora este persistentă și depășește limitele bunului simț, atunci, am o problemă. Da, greșesc! Sunt om și pe deasupra vorbesc zilnic, scriu și comunic într-o altă limbă, alta decât cea română, este evident că am mai uitat din limba romană, din regulile ei, etc. Stiu, veți spune, "Ăsta nu este un motiv.."...dar scriind foarte rar în limba ta, uiți din regulile gramaticale și te obișnuiesti cu regulile celeilalte limbi.. Trist, dar adevarat. Îmi cer iertare vouă, tuturor, dacă v-am deranjat sau jignit cu ceva. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 (editat) Dacă vreți să scrieți în batjocură față de gramatica și ortografia limbii române, postați mai bine pe Facebook, acolo am observat că nu sunt pretenții de acest fel.Dar Regulamentul acestui forum cere să încercați să scrieți cât mai corect românește. Lucru pe care nu-l respectați, iar unii dintre colegi (pe bună dreptate) l-au și sancționat. Referitor la studiile fiecăruia dintre membrii forumului, vă recomand să vă abțineți de la a face astfel de comentarii, sunt aici mulți oameni foarte pregătiți în domeniul lor de activitate și nu numai. Editat Iulie 27, 2018 de validae Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 (editat) Nici o problema ... Doar ca a acuza pe cineva ca nu a luat bacalaureatul , si ca a luat 5,5 la evaluare ( limba romana ) presupune o minima cunoastere a persoanei . E bine oleaca de moderatie . Personal , bacalaureatul meu a fost cu atat de mult timp in urma , ca nici nu mi - l mai amintesc bine . Decat notele ( sant pe diploma ) , si subiectele . De atunci , am adunat doua licente d - alea comuniste ... pana in '90 , si doua imediat dupa . La " stat " , nu vreun Spiru sau Ecologica . La una din primele doua , a urmat si o teza d' aia rusinoasa , care astazi este ( frecvent ) acuzata de plagiat si alte cele . Nimic de lauda ... n - as fi scris acum . Nu e in premiera ... am mai pomenit pe la bodega forumului , unde toti vorbesc vrute si nevrute . Concluzia mea ( neimportanta , si nu sentinta ! ) ... mai multa moderatie si respect , chiar si intr - o comunitate virtuala , unde nu ne cunoastem ( chiar ) toti . Pot fi folositoare , baza unui dialog fructuos pentru toti , daca se urmareste ( si ) asta ... Cam atat . Parasesc topicul si sectiunea , aici lumea e ( cateodata ) infierbantata , am mai primit in trecut injurii ( la propriu ) de la un personaj despre care cei care - l cunosc ( nu eu ) , au o parere destul de defavorabila . Bineinteles nesanctionate ( injuriile ) , fiindca facea parte din familia " audio " , iar eu nu . Cu scuze pentru off - topic , se pot sterge postarile mele ! Editat Iulie 27, 2018 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Cristian N Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 3 minutes ago, validae said: Dacă vreți să scrieți în batjocură față de gramatica și ortografia limbii române, postați mai bine pe Facebook, acolo am observat că nu sunt pretenții de acest fel.Dar Regulamentul acestui forum cere să încercați să scrieți cât mai corect românește. Lucru pe care nu-l respectați, iar unii dintre colegi (pe bună dreptate) l-au și sancționat. Referitor la studiile fiecăruia dintre membrii forumului, vă recomand să vă abțineți de la a face comentarii, sunt aici mulți oameni foarte pregătiți în domeniul lor de activitate și nu numai.La fel și despre ,,caracterizarea,, poporului român, nu suntem chiar toți la fel..... Ce anume nu respect eu, validae? ți se pare că nu scriu destul de.. sau cât mai corect românește? Nu a negat nimeni pregătirea membrilor forumului și nici experiența, dar când unii dintre ei devin niște tâmpiți, atunci am o problemă. Cât despre "caracterizarea" poporului român, este strict părerea mea și îmi mențin poziția... sunt și eu român, nu îmi este rușine, dar când văd cât de dobitoci sunt unii [ceea ce înseamnă că nu am vrb despre toți... ] și cât de deștepți se cred în mediul online, atunci, iarăși, am o problemă. Link spre comentariu
Vizitator Cristian N Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 (editat) 1 hour ago, gauss said: Nici o problema ... Doar ca a acuza pe cineva ca nu a luat bacalaureatul , si ca a luat 5,5 la evaluare ( limba romana ) presupune o minima cunoastere a persoanei . E bine oleaca de moderatie . Personal , bacalaureatul meu a fost cu atat de mult timp in urma , ca nici nu mi - l mai amintesc bine . Decat notele ( sant pe diploma ) , si subiectele . De atunci , am adunat doua licente d - alea comuniste ... pana in '90 , si doua imediat dupa . La " stat " , nu vreun Spiru sau Ecologica . La una din primele doua , a urmat si o teza d' aia rusinoasa , care astazi este ( frecvent ) acuzata de plagiat si alte cele . Nimic de lauda ... n - as fi scris acum . Nu e in premiera ... am mai pomenit pe la bodega forumului , unde toti vorbesc vrute si nevrute . Concluzia mea ( neimportanta , si nu sentinta ! ) ... mai multa moderatie si respect , chiar si intr - o comunitate virtuala , unde nu ne cunoastem ( chiar ) toti . Pot fi folositoare , baza unui dialog fructuos pentru toti , daca se urmareste ( si ) asta ... Cam atat . Parasesc topicul si sectiunea , aici lumea e ( cateodata ) infierbantata , am mai primit in trecut injurii ( la propriu ) de la un personaj despre care cei care - l cunosc ( nu eu ) , au o parere destul de defavorabila . Bineinteles nesanctionate ( injuriile ) , fiindca facea parte din familia " audio " , iar eu nu . Cu scuze pentru off - topic , se pot sterge postarile mele ! Gauss, lumea devine infierbantată în clipa în care nu are nimic de spus, de adăugat sau de demonstrat... unii oameni doar pretind că au cunoștințe în domeniu, vorbesc pe lângă subiect iar mai apoi, când cineva le dă peste nas sau le arată că sunt total pe lângă adevăr, încep cu jignirile și cu afirmații nefondate la adresa celui ce a deschis topicul, autorilor, blogerilor, etc, în general la adresa celor care au ceva de spus. Cu privire la concluzia ta, sunt total de acord... ... mai multa moderație și mai mult respect, atât între membrii forumului cât și pentru cei din exterior care oferă surse de informare, articole sau orice alt material informativ. Oamenii aștia despre care se scrie pe forumuri și pe care îi jignesc, inclusiv eu, nu au habar de ceea ce alții scriu despre ei, și nu cred că e frumos așa ceva. Toți aceștia scriu ceea ce scriu, nu pentru a se face de râs, ci, pentru că au ceva de spus. Editat Iulie 27, 2018 de Cristian N Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 19 minutes ago, Cristian N said: si mai mult respect ... cât și pentru cei din EXTERIOR care oferă surse de informare, articole sau orice alt material informativ. Oamenii aștia despre care se scrie pe forumuri și pe care îi jignesc, inclusiv eu, nu au ABAR de ceea ce alții scriu despre EL ... nenea , nenea ... care vorbiti si scrieti dvs o limba romana mai mult decit pot unii intelege in incomprehensiunea lor mediocra ... am si eu citeva intrebari la cele spuse de dvs ... 1-- ce sens are cuvintul EXTERIOR in fraza de mai sus ...propriu , sau figurat ? 2-- daca-i pe din acestea , ce ne facem cu cei din interior , care ofera si ei de-alea de-alea ? pe ei ii respectam mai putin , sau ce naiba facem cu ei ? nu de alta , dar nu stim cum sa procedam ...? 3-- sa se explice , va rugam ardent , etimologia cuvintului ABAR ... 4-- am vrea si noi sa stim cine este misteriosul EL , prezent in ultima propozitie a citatului de mai sus ? Link spre comentariu
Vizitator Cristian N Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 (editat) 16 minutes ago, misuraelectronic said: nenea , nenea ... care vorbiti si scrieti dvs o limba romana mai mult decit pot unii intelege in incomprehensiunea lor mediocra ... am si eu citeva intrebari la cele spuse de dvs ... 1-- ce sens are cuvintul EXTERIOR in fraza de mai sus ...propriu , sau figurat ? 2-- daca-i pe din acestea , ce ne facem cu cei din interior , care ofera si ei de-alea de-alea ? pe ei ii respectam mai putin , sau ce naiba facem cu ei ? nu de alta , dar nu stim cum sa procedam ...? 3-- sa se explice , va rugam ardent , etimologia cuvintului ABAR ... 4-- am vrea si noi sa stim cine este misteriosul EL , prezent in ultima propozitie a citatului de mai sus ? 1a. nenea, nenea sa-i spui tatalui tau... 1b. ingijeste-te de limba pe care o vorbesti tu, prietene.. nu se scrie decît, ci decât, nu se scrie cîteva, ci câteva. 1c. ce înseamnă.. de-alea, de-alea ? asta e limba spoitorilor cumva? 2. EXTERIOR inseamna in afara acestui forum 3. In interior se pare ca nu exista deloc respect, drept exemplu te dau pe tine... care esti lipsit de asa ceva. 4. HABÁR s. n.1. (În expr.) A nu avea habar (de sau despre ceva) = a) a nu ști nimic, a nu avea nicio idee despre ceva; 5. EL, individul despre care se vorbeste si care este jignit fara a fii prezent sa se apere. Editat Iulie 27, 2018 de Cristian N Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum