kablu Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Traian , mare dreptate ai . As mai adauga inca cate ceva la ce ai precizat tu : aparatele trebuie CALIBRATE + kitul de calibare este obligatoriu. Un VNA necalibrat poate face "minuni" ! @ Guest _dimmache_ presupunand ca ai si potenta financiara si ai luat in considerare sfaturile excelente ale lui Traian , iti mai trebuie si cunostinte solide de TEHNICA MASURARII in radiofrecventa . Fara nu merita efortul financiar . Apropo, te-ai gandit cum sa-ti faci hobby shack-ul sau cum sa te imbraci? Intrebarile sunt cat se poate de serioase si pertinente . Iar referitor la scheme consacrate si la reglaje cu becul in audio, ma abtin . Eu am ajuns doar la LM386. Mai demult ... aici pe forum , am postat o poza cu mine , un VNA (multiport parca) si un spectrum analyzer R&S, pentru care am fost rugat sa fac un review si sa le testez vreme de 1 saptamana in conditii de "linie de productie" . La un loc (bineinteles fara mine) cele 2 echipamente treceau de suta de mi ... in euro. Ca sa functioneze mai trebuie "avute" si niste maruntisuri de vreo 2-3 miare . Dar poti sa cauti si SH-uri, si poate te poti incadra intr-un buget de 5k euro . DIn pacate , maruntisurile trebuie cumparate de noi si acolo nu poti face rabat la calitate . Inca o data sunt de acord cu Train, cel mai bine iti cumperi cate un modul care te intereseaza si le combini si ...gata transverterul sau transceiverul sau ce vrei sa faci. Asa si riscul de a le "inova de noi" e minim. Stimate guest dimmache . Sfatul meu pentru tine este acelasi care l-a primit generatia mea :Invatati, invatati si iar Invatati (pe bune , fara nici o ironie). Si, DA , se poate trai/inova si fara osciloscop. In UHF/SHF prietenul cel mai bun este calculatorul de buzunar , CNC-ul si ...bancherul @Traian : filmuletul a fost interesant. Multumesc ca l-ai postat. Dn pacate, nivelul radioamatoricesc ramane la nivelul presului , acest film demostrand asta. Nu ma astept sa inteleaga toti cititorii dece cred asta, dar tu cu siguranta stii la ce ma refer! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum