franzm Postat Noiembrie 23, 2016 Partajează Postat Noiembrie 23, 2016 E cu premiu? Link spre comentariu
VAX Postat Noiembrie 23, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2016 Cel mult pot sa va ofer o ceapa, cum ii punea bunicul meu lu' bunica sub perna, de Craciun. Erau tarani analfabeti, de bun ce a fost regimul burghezo-mosieresc, care si-a batut joc de tinerii de la tara. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 23, 2016 Partajează Postat Noiembrie 23, 2016 Degeaba ne agitam si despicam firul in 14, un lucru e clar referitor la hotie si coruptie: Cu cat o tara are nivelul de trai mai scazut, cu atat mai multa coruptie si hotie va fi in acea tara. La toate nivelele. Lipsurile anumitor paturi defavorizate genereaza frustrari ce au ca efect dezvoltarea mentalitatii castigului ilicit si cresterea inventivitatatii in ce priveste furaciunea si fentarea sistemului. Chiar daca unii reusesc sa se imbogateasca si frustrarile dispar, mentalitatea ramane (cazul anumitor politicieni). Cat timp nu va creste nivelul de trai al maselor (in general), nici zece anafuri si deneauri nu vor starpi coruptia si furaciunea. Vor fi doar coplesiti/depasiti de nr de dosare. Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 23, 2016 Partajează Postat Noiembrie 23, 2016 sau poate e invers: nivelul scazut de trai este rezultatul coruptiei ? sau or fi ambele intr-un cerc vicios ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 23, 2016 Partajează Postat Noiembrie 23, 2016 Citiți cu multă atenție :http://ioncoja.ro/un-diagnostic-sumbru-dat-de-un-om-care-si-iubeste-tara-injurati-l-mai-departe/ Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 23, 2016 Partajează Postat Noiembrie 23, 2016 Cred ca e un cerc vicios. Intretinut din afara, cu largul concurs al unora din interior. Ruperea cercului ar fi posibila in oarecare masura, doar daca noii alesi vor constientiza acest lucru si vor actiona in consecinta. Adica, pe langa umplerea burtihanelor proprii s-ar mai gandi si la cresterea nivelului de trai al maselor. Unii dau semne ca ar constientiza, altii nu. Pentru ca pe unii ii mai intereseaza si "socialul", altii sunt captivii intereselor personale, si dupa ei ... potopul ! ... e chestie de ideologie. Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 23, 2016 Partajează Postat Noiembrie 23, 2016 Cercul vicios este format din ONG-uri, Tehnocrati, USR-isti si anumite factiuni din Servicii care sug dela Soros. "Ghinon", "Asta e". Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 23, 2016 Partajează Postat Noiembrie 23, 2016 (editat) Cam asa ceva. Speranta sta in maturitatea politica a Poporului Roman. Au trecut aproape 27 de ani de la "El Golpe". Experientele ultimilor ani cred ca l-au maturizat considerabil iar rezultatele se vor vedea in curand Suficient de clar incat nici mama softurilor nu le vor putea modifica. Din cate am inteles se pot maslui doar cateva procente, atunci cand rezultatele sunt stranse. Editat Noiembrie 23, 2016 de +_Florin_+ Link spre comentariu
C.D. Postat Noiembrie 23, 2016 Partajează Postat Noiembrie 23, 2016 (editat) Minte de neamt : mai bine raspunde de ce a inchis procuratura germana dosarul EADS, iar DNA-ul din Romania inca mai cauta vinovati la el. Dupa mintea unui neamt, exista doar corupti iar corupatori nu exista ? Dar nu ma mai mir deloc dupa prestatia actualului neamt de la Cotroceni - nu a fost multumit deloc de decizia justitiei in privinta caselor lui pierdute. (daca ar fi fost in Germania poate ca ar fi fost inchis si dosarul lui de inselaciune si nici macar nu ar fi avut loc procesele) Editat Noiembrie 23, 2016 de cristiand02 Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 23, 2016 Partajează Postat Noiembrie 23, 2016 Lipsurile anumitor paturi defavorizate genereaza frustrari ce au ca efect dezvoltarea mentalitatii castigului ilicit si cresterea inventivitatatii in ce priveste furaciunea si fentarea sistemului. Pai tocmai ca nu defavorizatii (adica sarantocul de rând) pretinde si ia mita. Pentru ce sa primeasca mita? Ca n-are de oferit nimica la schimb. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 23, 2016 Partajează Postat Noiembrie 23, 2016 E o chestiune de mentalitate, la modul general. De regula, omul frustrat datorita lipsuri materiale are tendinte de furaciune, spaga si orice alta metoda ilicita prin care-si poate ameliora situatia. Chiar si cei cu actuale functii/raspunderi/averi care o duc bine tot de jos au plecat. N-a fost nimeni prea bogat inaine de '89, nici macar nomenclaturistii. La ei persista din reflex aceeasi mentalitate desi nu au (actualmente) frustrarile sarantocului de rand. Nu putem evolua ca popor daca suntem dominati de astfel de mentalitati. Solutia reala e una singura : favorizarea "socialului", cresterea nivelului de trai al maselor populare. Astfel se va reduce si tendinta catre coruptie la orice nivel. Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 23, 2016 Partajează Postat Noiembrie 23, 2016 Ingineriile financiare si coruptia au fost inventate de romani ? Eu cred, subiectiv fiind, ca au fost inventate de Poporul Ales, si nimeni nu trebuie sa se atinga de el deoarece se interpreteaza a fi xenofobie.... DA,tradarea a fost consemnata prima data(de care stiu eu),cand ISUS a fost "vandut" de IUDA,pt. un pumn de ..arginti ! Cat despre ingineriile financiare,au fost,vor fi in vecii vecilor,chestia sa fii mereu la curent cu ce ....au gresit ceilalti, de au ajuns in puscarie..cu alte cuvinte,invata din greselile altora...altfel...o patesti !(sau..nu?) Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 24, 2016 Partajează Postat Noiembrie 24, 2016 Uite un exemplu stelar de export , inteligenta romaneasca este la cel mai inalt nivel : http://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/un-roman-acuzat-ca-a-distrus-visul-martian-618590 Baietii de la ARCA , au fugit cu banii naivilor din Romania , iar acolo i-au praduit si pe altii , cu vise martiene . Mai era unul care spunea sa dormiti linistiti , ca vegheaza pentru voi deoarece banii vostri stau in siguranta la el in cont . Da , e vorba chiar de SOV . Link spre comentariu
VAX Postat Noiembrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 @victor Citiți cu multă atenție : http://ioncoja.ro/un-diagnostic-sumbru-dat-de-un-om-care-si-iubeste-tara-injurati-l-mai-departe/ Calin Georgescu este sprijinit de rusi, Cred ca vrea sa aplice in Romania un fel de Planul Valev. Adica sa transforme Romania in colonie agricola, cum era Basarabia, care sa alimenteze Rusia cu alimente. Fara industrie si fara capacitatea de fabricare a armelor. Parte nasoala este ca acum nici agricultura nu avem voie sa facem (ni s-au pus cote de productie de la UE), ca sa nu-i deranjam pe agricultorii francezi sau pe altii. Si la productia agricola se lucreaza tot in cartel. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 Solutia ? Sa ne construim la frontiera ( aia corecta ) un mare zid chinezesc si sa aplicam o pozitie izolationista , in genul celei aplicate de Japonia pana acum 150 ani . Doar in acest fel , peste 150 ani vom avea aceeasi mentalitate ca japonezii din ultimii 50 ani si vom ajunge lejer la prosperitatea lor ! Link spre comentariu
Postări Recomandate