Depanatoru Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 (editat) Suntem codasi in Europa dar asta nu inseamna nicidecum ca era nivelul de trai sau PIB-ul mai bun pe vremea lui ceasca ... sunt doua lucruri diferite . Problema e cat puteam avea in plus daca nu era ilici si compania , plus multi alti inapoiati care si dupa 25 de ani ne trag mereu inapoi prin votul dat fara discernamant . Sa fie clar , in nici o tara fosta comunista actualmente peste noi nu se voteaza mereu partidul fostilor tovarasi la un nivel constant de 35% ca sa fie mereu sub o forma sau alta la butoane , apoi sa te miri de ce esti sarac , e un cerc vicios . Editat Noiembrie 20, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Desigur ca 2-3 tv led in casa nu inseamna nimica. Chiar daca in 1989 costa cit 4-5 salarii de-ale mele si dupa ce primisem aprobarea COM, mai aveam de asteptat numai 75 de ani pina imi venea rindul! Nici faptul ca inainte jucam fotbal in parcare cu orele iar acum tot terenul disponibil e plin de masini, majoritaea de clasa cel putin medie. Desigur ca nici faptul ca avem zeci de zboruri externe chiar de pe aeroporturile locale nu inseamna nimic. Important este ca nu mai calculam tonele de otel pe cap de locuitor! Si culmea, putem cumpara ulei si zahar fara cartela. Si portocale vara, ce ziceti de asta? Iar daca vrea muschii mei, fac un efort sa iau un credit daca nu am bani si vinerea viitoare sint la Moulin Rouge iar apoi ma dau cu roata la Londra! Vai de noi, fleacuri pe linga productia de ciment ante 1989! Zecile de cartiere de vile tot nimica sint pe linga avantajul de a cumpara 10 oua si o jumatate de pachet de unt pe luna! Pe luna, ca pe pamint nu apucai intotdeauna! Iar daca lumea pleaca, cum pleaca asa se intoarce daca vrea muschii lor, daca nu, nu! Nu trebuie sa se roage 10 ani pentru un pasaport! Ba chiar in Europa nici nu prea ii mai trebuie! Formularul pentru pasaport are o pagina, nici nu visati cum arata si cite relatii inclusiv despre unchi si veri se cereau in cele o gramada de pagini ale formularului comunist! Si pentru cei ce nu stiu, pe linga viza tarii unde doreai sa mergi, iti trebuia si viza de IESIRE! De aia circulam mult, avem citeva decenii de calatorii nefacute de recuperat! Link spre comentariu
danpin Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 (editat) Arata doar ca am fost mult mai permisivi cu popoarele migratoare care au trecut pe la noi si nu au reusit sa treaca mai departe, pana acum.Migratia aia de care se vorbeste sunt cetateni cu nationalitate romana, dar nu si rasa romaneasca, si este un drum bun spre curatire. http://www.ziare.com/social/medici/ramanem-fara-medici-cati-au-plecat-din-romania-si-ce-tari-au-preferat-1442190Parerea mea, formata in urma citirii postarilor tale pe acest forum, este ca tu nu intelegi multe lucruri....Suntem codasi in Europa dar asta nu inseamna nicidecum ca era nivelul de trai sau PIB-ul mai bun pe vremea lui ceasca ... sunt doua lucruri diferite .Problema e cat puteam avea in plus daca nu era ilici si compania , plus multi alti inapoiati care si dupa 25 de ani ne trag mereu inapoi prin votul dat fara discernamant . Sa fie clar , in nici o tara fosta comunista actualmente peste noi nu se voteaza mereu partidul fostilor tovarasi la un nivel constant de 35% ca sa fie mereu sub o forma sau alta la butoane , apoi sa te miri de ce esti sarac , e un cerc vicios .Depanatorule, esti aproape singurul de pe forum care face referire si se intoarce mereu la comunisti...Au trecut aproape 27 de ani de la schimbarea de regim, daca mai dam 15-20 de ani inapoi ajungem la jumate de secol, iar voi comparati pib-ul de atunci cu cel de acum...!!!!Mare Savant, banii vin din productie, cel mai sanatos daca vin din productia autohtona. Normal ca parcarea este plina de masini, s-au schimbat vremurile, lumea evolueaza, si in Italia de ex. in urma cu 50 de ani erau mai putine masini ca azi. Voi va veti trezi din visare atunci cand multinationalele care folosesc forta de munca ieftina din Ro. se vor muta pe alte meleaguri... Atunci vom vedea de ce va veti apuca.... Editat Noiembrie 20, 2016 de danpin Link spre comentariu
morarul Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Desigur ca 2-3 tv led in casa nu inseamna nimica. Chiar daca in 1989 costa cit 4-5 salarii de-ale mele si dupa ce primisem aprobarea COM, mai aveam de asteptat numai 75 de ani pina imi venea rindul! Nici faptul ca inainte jucam fotbal in parcare cu orele iar acum tot terenul disponibil e plin de masini, majoritaea de clasa cel putin medie. Desigur ca nici faptul ca avem zeci de zboruri externe chiar de pe aeroporturile locale nu inseamna nimic. Important este ca nu mai calculam tonele de otel pe cap de locuitor! Si culmea, putem cumpara ulei si zahar fara cartela. Si portocale vara, ce ziceti de asta? Iar daca vrea muschii mei, fac un efort sa iau un credit daca nu am bani si vinerea viitoare sint la Moulin Rouge iar apoi ma dau cu roata la Londra! Vai de noi, fleacuri pe linga productia de ciment ante 1989! Zecile de cartiere de vile tot nimica sint pe linga avantajul de a cumpara 10 oua si o jumatate de pachet de unt pe luna! Pe luna, ca pe pamint nu apucai intotdeauna! Iar daca lumea pleaca, cum pleaca asa se intoarce daca vrea muschii lor, daca nu, nu! Nu trebuie sa se roage 10 ani pentru un pasaport! Ba chiar in Europa nici nu prea ii mai trebuie! Formularul pentru pasaport are o pagina, nici nu visati cum arata si cite relatii inclusiv despre unchi si veri se cereau in cele o gramada de pagini ale formularului comunist! Si pentru cei ce nu stiu, pe linga viza tarii unde doreai sa mergi, iti trebuia si viza de IESIRE! De aia circulam mult, avem citeva decenii de calatorii nefacute de recuperat! Marele Savant, cat pe aici sa nu te recunosc ca atitudine si concepte din postarea ta! Asta daca nu ai postat-o, in zeflemea! Oricum ramane un mare adevar, situatia descrisa! Sa aveti o seara buna! Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 (editat) http://www.ziare.com/social/medici/ramanem-fara-medici-cati-au-plecat-din-romania-si-ce-tari-au-preferat-1442190Parerea mea, formata in urma citirii postarilor tale pe acest forum, este ca tu nu intelegi multe lucruri.... Poate ar trebui sa incepi sa investighezi mai in adancime toate "stirile". Sa afli realitate nu cea prezentata de toti forumistii sau stirile senzationale. O sa afli ca Romania nu duce lipsa de medici, din contra se gaseste destul de greu un post liber in timp ce suntem o fabrica de medici, multi si din alte tari vin la noi sa obtina diplomele. Nu stau posturile libere si ei pleaca ca nu vor sa munceasca aici. Pleaca ca suntem plini de ei. Cand produci mult mai mult decat ai nevoie e normal sa exporti. Ori nu mai produci, ori ii platesti din buzunar ca stau degeaba si nu ai nevoie de ei. Eu nu am vazut posturi libere de medici pe la spitale ci din contra, se intra chiar greu si multa bataie pe fiecare loc. Deja suntem printre tarile cu cei mai multi doctori pe cap de locuitor si producem mai mult decat toate tarile europene ne miram ca pleaca ?? Editat Noiembrie 20, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
danpin Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Poate ar trebui sa incepi sa investighezi mai in adancime toate "stirile". Sa afli realitate nu cea prezentata de toti forumistii sau stirile senzationale.O sa afli ca Romania nu duce lipsa de medici, din contra se gaseste destul de greu un post liber in timp ce suntem o fabrica de medici, multi si din alte tari vin la noi sa obtina diplomele. Nu stau posturile libere si ei pleaca ca nu vor sa munceasca aici. Pleaca ca suntem plini de ei.Cand produci mult mai mult decat ai nevoie e normal sa exporti. Ori nu mai produci, ori ii platesti din buzunar ca stau degeaba si nu ai nevoie de ei. Eu nu am vazut posturi libere de medici pe la spitale ci din contra, se intra chiar greu si multa bataie pe fiecare loc.Tu esti irecuperabil, traiesti intr-o lume a ta, ireala. Nu este atac la persoana ceea ce spun, este opinia mea formata in urma citirii a celor ce postezi.Eu nu ma iau dupa ce scrie pe forum sau prin ziare, eu traiesc in realitate!Uita-te pe o statistica europeana, la numarul de medici raportat la numarul de locuitori si pe urma sa vorbesti.Iti mai amintesti de cele 65 de spitale inchise in regimul B-B? In cate localitati mici/mijlocii mai sunt spitale?Te invit in orice sat din Ro. nu-ti doresc sa ai o urgenta medicala, doar imagineaza-ti ca faci un stop cardio-respirator si trebuie sa astepti sa vina ambulanta de la 85km, iar cand ajunge nu are decat targa si atat.Spun asta pt. ca stiu cazuri concrete, au murit oameni cu zile cum se spune. In oraselul unde am crescut era spital, acum nu mai este...pt. orice trebuie sa faci 35km pana la cel mai apropiat spital. Cat esti tanar poate nu conteaza dar mai incolo? Multi in tara asta nu gandesc..... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Cine arunca sistematic vina pe stafiile trecutului o face pentru a motiva falimentul regimurilor asa-zis "de dreapta" care au stat mai bine de 10 ani la putere. Proveniti tot din randurile fostului PCR, milionari de carton imbogatiti din afaceri cu statul, oportunisti vopsiti in culori de dreapta si transformati peste noapte in mari luptatori anticomunisti . ........................................................................ Desigur ca oricine are azi un job decent (ori o afacere) traieste mai bine si are posibilitati de a face lucruri ce cu greu le-ar fi facut in fosta dictatura. Sau deloc. Dar exista categorii largi, complet defavorizate, cum ar fi pensionarii si bugetarii. In ei au lovit "geniile" dreptei mioritice. In perioada marilor taieri de salarii, vorbeam cu fata care citeste repartitoarele (contoarele) de caldura ale caloriferelor. Spunea ca e socata de cati pensionari si bugetari stau seara (iarna) cu luminile stinse si caloriferele inchise, tremurand in frig si intuneric, pentru ca nu-si permit sa plateasca facturile. Pentru ei clar era mai rau decat pe vremea lui 'nea Nicu. ......................................................................... Ingineriile financiare si coruptia exista de cand lumea si pamantul, nu romanii le-au inventat, ci unii care se considera "mai cu staif". Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 (editat) Povesti nemuritoare , chiar daca ar fi fost regimul de dreapta prin absurd in control total10 ani tot nu se compara cu restul anilor 100% ciuma rosie . Mai ales cei decisivi , imediat dupa revolutie . Plus ca dreapta a fost infiltrata copios cu diversi tovarasi care nu si-au mai gasit loc la stanga . Salariile nu trebuiau taiate ci dati afara 25% din bugetarii care nu produc nimic fiind angajati pe pile la un loc caldut . Cat despre pensionari eu n-am auzit sa le fi taiate pensiile , eventual cele nesimtite ale nomenclaturistilor si altor categorii care n-au contribuit cu nimic . Editat Noiembrie 20, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
danpin Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Povesti nemuritoare sunt astea cu "dreapta" si "stanga" in Romania. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Da, insa am aflat ca exista rasa romana. Sper sa nu fie aia care stapaneste Timisoara. Allahu Akbar. Link spre comentariu
VAX Postat Noiembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 Indiferent din ce rasa te tragi, daca te-ai nascut in Romania si ai cetatenie romana, ai obligatia morala sa lupti pentru binele Romaniei. Romani puri nu exista, mai ales in judetele de la granita, unde s-au amestecat etniile. Nici in SUA nu sunt americani "puri" (aia au fost impuscati de colonisti), dar toti americanii tin cu tara lor, pentru ca "joaca la echipa SUA". Mai usor cu laudele (si separatismul) timisorenilor, ca nu e nimic de ei. S-au ridicat putin practicand bisnita (embargoul cu petrol la sarbi, comertul cu marfuri din Ungaria) si au avut norocul sa investeasca firmele straine in zona aia. Dar calitati intrinseci nu au in plus. Ca sa nu zic ca multi timisoreni sunt moldoveni sau olteni pripasiti acolo. Ma enerveaza si faptul ca romanii care s-au mutat in strainatate (Canada, SUA, Anglia, etc) incep sa se dea mari cu ce au gasit acolo, facut de altii. Dar ei sunt tot aia care erau. Daca se intorc in Romania nu aduc o schimbare de mentalitate, ci revin pe nivelul fundamental, trec la mizeriile cu care erau invatati. As vrea ca toti cei care critica ce a fost inainte de '90 sa ne spuna clar daca au avut carnet rosu si sa ne povesteasca cum era la sedintele de partid, cum il lingeau la poponete pe tovarasul si cum infierau capitalismul. Cine a fost pervers pe vremea aia, nu are cum sa fie cinstit acum. Inteleg sa critice regimul politic de atunci, dar cu logica, sa tina seama si de ce a fost bun, si sa lase in pace dotarile din economie, ca strungurile si alte utilaje nu erau comuniste. Unele erau capitaliste 100%, cumparate cu valuta imprumutata, pentru care am facut foamea ca sa o returnam. Si erau dotari moderne, scule noi ! Mai usor cu pupincureala la adresa strainilor si mai mult respect de sine ! Abandonati comportamentul de sluga, daca va considerati inteligenti si cu nimic inferiori strainilor ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 Viniturile ca viniturile , dar aia de stapaneste centrul au mult haur si valoare fara numar si acu sa fim cinstiti, eu n-am auzit de niciunul care sa-si construiasca palatele in strainatate, se intorc si investesc masiv in Romania, ca niste patrioti adevarati. Altii din rasa lui gen stanculescu sau a grupului din monaco fac invers, ca niste nemernici. Link spre comentariu
C.D. Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 (editat) Marea coruptie a venit in Romania o data cu capitalul strain. Capitalistii straini in goana lor dupa contracte au mituit la greu toti functionarii din Romania, pentru a obtine contracte cu institutiile statului roman. Astfel am ajuns sa avem in Romania coruptie cu Microsoft (dar fara Microsoft). Coruptie EADS dar fara EADS, sau coruptie Mecedes dar fara Mecedes, de parca romanii si-ar fi dat bani intre ei ca sa intretina coruptia. Banii gramada pentru coruptie au venit de la straini. Asa ca doar prostii si prostanacii pot crede ca doar in Romania exista coruptie, iar in celelalte tari occidentale nu exista deloc. Coruptia este un mode de a fi si de a exista al capitalistilor in goana lor dupa contracte si dupa profit. In Romania este de condamnat faptul ca nu a fost stopata coruptia cu firmele straine active in Romania, si asta prin grija DNA-ului mult laudat de firmele si ambasadele straine, tocmai pentru a fi lasate sa faca tot ce vor ele in Romania in materie de coruptie. Iata ce face justitia din Germania cu coruptia: http://www.euractiv.ro/justitie/dosarul-eads-a-fost-clasat-de-procurorii-germani-din-lipsa-de-probe-5882 Asa ca in Germania nu exista coruptie. Inca o data mentionez ca doar prostii si prostanacii din Romania mai pot crede ca doar in Romania exista marea coruptie. (aviz amatorilor) Sau poate ca o dictatura de dreapta ca in Argentina anilor 70' - 80' ar fi pe placul multor prostalai care se dau "de dreapta" acum in Romania. Iata ce poate face o dictatura de dreapta : http://www.romanialibera.ro/special/documentare/%E2%80%9Ezborurile-mortii---pe-banca-acuzarii-285579 Si asta este doar o mica parte a grozaviilor de care au avut parte argentinienii. Iarăş aviz amatorilor. Editat Noiembrie 21, 2016 de cristiand02 Link spre comentariu
Elef Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 Asa ca doar prostii si prostanacii pot crede ca doar in Romania exista coruptie, iar in celelalte tari occidentale nu exista deloc. Doar idiotii cred ca nivelul de coruptie din tarile vestice e comparabil cu ala din Romania. Link spre comentariu
C.D. Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 (editat) Evident : doar idiotii pot crede ca in Germania si in tarile vestice nu exista coruptie. Si doar idiotii pot crede ca justitia din tarile vestice isi face praf propria economie nationala, ca sa nu existe coruptie. Desigur in Germania NU exista coruptie : http://www.euractiv.ro/justitie/dosarul-eads-a-fost-clasat-de-procurorii-germani-din-lipsa-de-probe-5882 Asta este doar pentru cine stie sa citeasca si sa gandeasca. Nu pentru ceilalti. Editat Noiembrie 21, 2016 de cristiand02 Link spre comentariu
Postări Recomandate