Depanatoru Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Haha , eram sigur ca sar iubitorii de rusnaci . Voi ati spune si ca in coreea de nord e raiul pe pamant ( nici aia nu au rulote ) numai de-a dracului . Comenteaza unii care n-au vazut realitatea vestica si ruseasca numai din filme , haznaua3 si ce le-a spus pe vremuri secretarul PCR . Editat Decembrie 24, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Vorbeşti complet aiurea! Singurul care nu vede(sau nu vrea s-o vadă) realitatea eşti tu! Şii...”iubesc” la fel de mult şi pe unii şi pe alţii!Toţi sunt o apă şi-un pământ...N-avem dece să luăm exemple de la imperii care îşi doresc sclavi/vasali...pentru ai exploata! Editat Decembrie 24, 2016 de elmar Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Atunci cum Dumnezeu un muncitor in SUA castiga cateva mii de dolari pe cand tu castigi 10 milioane ? In comunism castigai real si mai putin , chiar daca aveai salar mare n-aveai ce cumpara pe el pentru ca nu se gaseau produse decat in teorie ... atunci chiar nu puteai spune ca te exploata nimeni din vest . La fel si la stapanii din urss , nu cu mult peste noi . Editat Decembrie 24, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Sti si cat costa asigurarile? Cat costa sa treci podul minunat din Brooklin, cat costa o ora de parcare, sa dai buna ziua la doctor, o scoala privata etc? Hai povesteste-ne tu din vasta experienta ce ai vazut pe unde ai fost. Cred ca esti un fost secretar pcr de sectie care si-a negat din soft niste biti Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Daca chiar faci nazuri la realitatea americana n-ai decat sa iei exemplu orice alta tara europeana din vest ... ca nu stau sa fac teoria chibritului cu taxele de pod din New York . Editat Decembrie 24, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Păi nu se ştie de unde vine valoarea banului lor!? Din devalorizarea şi specularea banilor /veniturilor celorlalţi ! Iei resursele dintr-o parte şi o pompezi la tine în ţară!E simplu nu!?Unii mor de foame iar alţii huzuresc... Dacă ar fi unii mai puternici de cât ei ...să fii sigur că cei mai puternici vor avea întâietate... Este exact ca în lupta dintre un om sătul si unul flămând(înfometat) ...cine crezi că va câştiga lupta!? Şi aici în tară la noi se practică această discriminare şi învrăjbire...cei care s-au văzut un pic mai sus pe scara socială ...nu fac altceva decât să pupe mâna stăpânului şi să infiereze orice zbatere (a oamenilor care sunt inferiori lui,sub el pe scara socială)spre o viaţă mai bună pentru ei! De fapt ...să-şi apere propriul câştig...în dauna unora care n-au avut norocul lor!O atitudine de ipocrizie ...imorală!(din punctul meu de vedere) Totuşi./..să nu exagerăm...sunt mulţi oameni săraci în state ...şi nici măcar nu au curajul s-o spună răspicat!Acolo e democraţie ...până îţi pune ”seful” pistolul la tâmplă ! Respectul dintre oameni e un fel de frică...ceva nevăzut şi ascuns în sufletul fiecărui om de acolo! Zîmbetul la ei e un fel de strigăt de apărare...dacă eşti trist s-ar putea să fii împuşcat ”din greseală”! (fiind confundat cu un drogat sau psihopat) Editat Decembrie 24, 2016 de elmar Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Complet fals , economia mondiala moderna se poate imagina f simplificat ca un schimb intre oameni care stiu fiecare sa produca ceva interesant si diferit pentru ceilalti . Nu trebuie sa-i dai la nimenea in cap ca sa-i iei bogatia . Problema e cand nu stii sau nu vrei sa faci nimic ce se cere , ramai pe dinafara sarac si esti invidios pe ceilalti ... Editat Decembrie 24, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Sigur d-le, complet fals!Pe naiba ...pe tine nu te va convinge nimeni niciodată... Da poate (cine ştie?!) chiar o să te convingi când o s-o simţi pe propria piele...atunci o să fie prea târziu! Deja e prea târziu...dar talibanii capitalismului...încă mai cred în minuni! Editat Decembrie 24, 2016 de elmar Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Deja ne-am convins cum e sa fii prostul satului ( ca tara ) . Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Tara nu are nici cea mai mică vină ...poate doar... că soarta ne-a făcut să existăm în aceste locuri...unde interesele sunt multe ...iar noi prea puţini şi dezbinaţi! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Erau si altii , mai prosti decat noi , prin satul asta mondial , care intre timp s-au ridicat . Deci se poate . Numai ca desigur nu exista o "reteta" , tine si de conjunctura dar si de tine . Sigur nu ne ridicam cu idei proaste si invechite , comuniste sau capitaliste de pe la 1800 , nostalgii , coruptie si hotie , plansete , defetism , delasare si resemnare mioritica . Editat Decembrie 24, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Gunoaiele au intotdeuna orgoliul mai mare decat cei merituosi , dar asta e o problema de educatie , nu toti analfabetii functionali sau electronistii inchipuiti o pot percepe . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 elmar ca sa vezi ce inseamna capitalism adevarat iti prezint urmatorul exemplu real: Airbnb este companie americană înființată în 2008 care deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar. Compania deține un serviciu de închirieri de 600.000 de listări în mai mult de 190 de țări. În august 2014, compania era evaluată la 10 miliarde de dolari.[1] Si acum cireasa de pe tort: Brian Joseph Chesky nascut in 1981 Joe Gebbia nascut in 1981 Nathan Blecharczyk nascut in 1984 Deci baietii astia la 27 de ani au avut o idee pe care au aplicat-o in practica si astazi sunt miliardari. In USA si Canada exista ideea de a-ti construi propria afacere si sa nu mai lucrezi pentru altul. Cunosc romani plecati in USA si in Canada care dupa ce veneau de la serviciu isi alocau cateva ore pentru a-si dezvolta propria lor afacere. Unii au reusit sa aiba propria lor afacere altii inca mai incearca. Sunt si cei carora le convine nivelul de trai pe care il au si in timpul liber se distreaza. Ideea este ca in USA si Canada daca ai o idee buna poti deveni bogat pe cand in RO poti sa ai si 10 idei bune si tot nimic nu poti face (are grija sistemul de asta). Cat timp eu vad romani care peste ocean au reusit (si sa nu crezi ca au plecat cu milioane de $ dupa ei) este normal sa imi pun intrebarea: de ce aici nu a fost posibil si acolo a fost posibil? Sa-ti mai spun inca ceva ca sa nu mai compari capitalismul de peste ocean cu parodia de capitalism de la noi. In Canada, daca esti inginer si doresti sa faci un master ai doua optiuni: master in cercetare si master normal ca la noi (cursuri si examene la sfarsit). La masterul in cercetare nu poti intra decat daca esti foarte bun si comisia te accepta. Insa odata intrat esti repartizat intr-o echipa de cercetare si iti bati capul sa gasesti o solutie la o cerinta prezentata de o firma X care iti si plateste un venit lunar. Una din firmele abonate la asa ceva in Canada este firma Ericsson (deci o firma suedeza). Ea prezinta cerinta (proiectul) si plateste o suma de bani (bugetul pentru acel proiect). Masterul normal (unde tu iti platesti scolarizarea) este compus din doi ani si dupa primul an daca ai rezultate bune poti cere tranfer la masterul in cercetare (unde deja primesti un "salar"). Doctoratul tot asa se obtine, in echipa, numai ca proiectul este de nivel superior. De multe ori, echipa care s-a format la master, merge in continuare si ia alt proiect pentru a obtine si doctoratul. Acum stau eu si ma intreb: care sistem permite o evolutie: cel de dincolo de ocean unde efectiv faci ceva practic, castigi si bani (da si la noi doctoratul la zi este platit - am copiat si noi ceva, dar suma primita este infima) sau cel de la noi unde freci menta si te aberezi intr-o teza de doctorat unde COPY - PASTE este la putere. Dupa revolutie, cadrele didactice care s-au vanturat peste ocean au incercat sa puna in practica si la noi acest sistem dar fara succes. Conducerile intreprinderilor se opuneau feroce la orice automatizare. Atentie, asta nu se intampla in primii ani dupa revolutie! In primii ani nici nu se punea problema de colaborare! Conducerea stia ea ce trebuie facut! Multi sustin ca banditii de capitalisti ne-au distrus industria pentru a inlatura concurenta, dar eu in armata am avut un coleg care lucra la Dacia si mi-a spus clar ca se proiecta inca la planseta!!! cand deja erau cateva serii de absolventi care au facut proiectare asistata de calculator in facultate (Autocad si altele). Culmea este ca atunci pana si in arhitectura erau deja programe de proiectare pe calculator (studentii aveau deja versiuni sparte ale programelor instalate la facultate si lucrau acasa la proiecte). In permisie am devirusat un calculator al unui conferentiar de la facultatea de arhitectura din Iasi deci am putut sa fac comparatia eu insumi, nu din auzite. Eu cred ca prima data trebuie sa ne uitam in ograda noastra si sa vedem cu ce sunt vinovati ai nostri pentru distrugerea industriei. Eu va mai prezint un caz real in care s-au dus pe apa sambetei bani din bugetul Politehnicii din Iasi din cauza unor cadre didactice idioate. La cativa ani de la revolutie in urma unui ajutor dat de romanii din USA care lucrau la INTEL si IBM s-a "vanat" un CRAY (a supercomputer - which is a computer with a high-level computational capacity compared to a general-purpose computer) dat la casare. Daca in alte parti intai se studiaza problema, se face planul de bataie si apoi se trece la actiune, la noi treaba se rezolva altfel: etapa dupa etapa. Romanii de peste ocean au obtinut inclusiv transportul gratuit pana in portul Constanta (banuiesc ca reciclarea ar fi costat mai mult). Acest super computer a ajuns pe teritoriul Romaniei fara nici o cheltuiala din partea noastra. Odata ajuns incepe distractia, desi era donatie cei de la putere (PDSR-ul in speta) s-au sucit si au cerut taxe vamale. Bulangiul de Solcanu, senator PDSR de Iasi, care era profesor la Universitate nu si-a sustinut colegii de la Politehnica. In final s-au platit taxele (suma a fost un procent important din bugetul Politehnicii si multi profesori au marait). Cireasa de pe tort a fost ca odata ajuns intr-un laborator de la Facultate de Electronica s-a descoperit ca nu aveau parola. Am avut ocazia sa vad si eu namila de supercomputer care nu a putut fi folosit. Normal ca nimeni nu a fost tras la raspundere pentru acest esec. Deci inainte de a-i acuza pe straini pentru faptul ca noi suntem unde suntem cred ca ar trebui sa ii analizam pe ai nostri compatrioti si sa vedem daca a mai fost nevoie de ajutor din afara pentru distrugerea tarii. Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Păi ce spui tu despre ”reacţiile” oamenilor de decizie de la noi ... sunt pur în spiritul capitalismului sălbatic....iar ce au făcut cei din SUA are ceva social-democrat(chiar comunist ...dacă pot spune aşa...) Asta da întorsătură politico-socială! Cred că ne întoarcem iar la altruism şi la oamenii care ar trebui să-l aplice! Link spre comentariu
VAX Postat Decembrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Am constatat ca romanii plecati in strainatate se prosterneaza in fata a ce gasesc acolo, creat de altii, si incep sa critice tot ce este in tara de origine. Dar ei nu se schimba, cand se intorc din strainatate se comporta ca si cum n-ar fi fost nicidata acolo, revin la vechile naravuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate