Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ingineriile financiare si coruptia au fost inventate de romani ?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 585
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Păi ce să-i faci, unii ne-am născut prea tîrziu și am beneficiat din plin de democrație, nu am apucat apartamentele moca de la comuniști.

Glumesti nu?

Pana la inceputul anilor '80 s-au putut cumpara aparamentele.Dar cum majoritatea nu aveau banii se facea un credit si se platea la el cam ca in ziua de azi :d.

Gandeste-te doar la un credit de vreo 120.000 lei facut la inceputul anilor '70 ;) .

Prin anii '80 multe din apartamentele contruite se dadeau cu chirie.

La inceputul anilor '90 s-a dat o lege prin care chiriasii au putut cumpara apartamentele la niste preturi de derizorii (a fost data cu dedicatie).

Link spre comentariu

Nu glumesc. Așa e le-au cumpărat după 89 la prețuri simbolice, nu e o rușine. Înainte de 89 cine nu a putut cumpăra a stat în chirie care era și ea simbolică. Primea (cred) toată lumea o locuință, diferența pe vremea aia între șmecheri și fraieri consta consta în zona/confortul/numărul de camere. Similar după 90 au fost apartamentele de la ANL, care însă s-au construit ff puține, mult sub cerere și au fost distribuite (în multe zone) discreționar, ghinionul unora.

Link spre comentariu

Exact asa a fost, toata lumea primea locuinta inainte de '90, doar ca smecherii vremii mai faceau fitze, ca vor in nu stiu ce cartier, luau 4 camere in loc de trei ( normal se dadeau in functie de nr de persoane), se impingea sticla de Wisky si cartusele de KENT, problema rezolvata. Chiria la stat era simbolica.

Dupa '90 s-au vandut catre chiriasi tot la preturi simbolice, practic oricine si-a permis sa cumpere apartamentul in care locuia.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Erau preturi reale, corecte. Acum a intervenit mafia, speculantii. Si la medicamente preturile au crescut enorm (adaos comercial de pana la 500% - asa permite legea). Acidul folic era 1 leu cutia (20 pastile de 5 mg). Acum costa 8 lei, de 1 mg. Chiar si vitamina C s-a scumpit de cateva ori.

Nu este normal ca un apartament in Bucuresti sa coste cat unul din orasele franceze. In Franta economia merge, se castiga bani, dar in Bucuresti majoritatea salariatilor au bani doar de trai.

Link spre comentariu
Vizitator hand

La ceva mai mult de un sfert de secol,inca mai aud vorbindu-se de acea perioada. Ma intreb,oare cat timp mai trebuie sa treaca incat sa privim inainte fara nostalgia unei societtati comuniste multilateral dezvoltate?

Nu zic sa uitam trecutul,e suficient cat am suferit.

Link spre comentariu

Ei...vezi!?Mulţi şi-au dat seama...”postac de serviciu, tăietor de frunze la câini,asistat social”...şi aş mai continua,dar cred că e destul!

Deci ...într-un cuvânt sunt ”policalificat”...prin excelenţă ”autodidact”...de când mă ştiu! :rade:

Editat de elmar
Link spre comentariu

Va intreseaza ce calificare (studii) are, sau ce lucreaza acum ? "Dreptacii" sunt o categorie de oameni care vrea sa traiasca parazitar, pe seama muncii "stangacilor" (din chirii, din comert, ...). Eu asa vad inversunarea dreptacilor, sa ne convinga ca in regimul colonial de acum este mai bine decat in trecut. Exploatarea prin clase sociale este mai suportabila, dar cea coloniala este chiar mizerabila. Tarile din Europa de Est nu sunt lasate sa evolueze spre un capitalism cu productie de bunuri materiale, cu patroni locali. Au fost transformate in colonii de tip latino-american.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări