elmar Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) Ai dumneata habar despre ce firme, ce salarii si ce patroni avem, i-ai cunoscut vreodata? N-am citat tot ce ai scris mai sus...dar ce ai scris acolo e ceva de genul ”hai să-i arătăm fraierului ăsta cine e mai deştept pe aici”! Adică confirmaţi în continuare spusele mele ....aroganţă cât cuprinde şi nici un fel de remuşcare! Da. Începând cu 1990. S-au marit ("indexat") salariile pe de-a moaca. Drept care s-a devalorizat leul în forta, a fost saracita intentionat populatia, s-a cautat anihilarea intelectualitatii si în cel mai perfect stil stalinist ("oare ce v-ati face voi, daca nu v-as spune eu care va sunt dusmanii împotriva carora trebuie sa luptati") s-au tot raspândit zvonuri despre fel de fel de manevre ale "dujmanilor" tarii. Toate pentru a încerca reinstaurarea dictaturii de stânga. Rezultatul îl stim. Leul ciuntit, poporul sarac si pribeag în lumea larga, economia facuta praf, samd. Şi cine mai exact e vinovat pentru asta!? Cumva ăştia care se bat cu cărămida în piept că sunt marii ”nobili” ai ţării!? Acum generalizez...să nu credeţi altceva,... Ne văităm că se fură mult...dar nu ne uităm în propria curte să vedem cum ne-am făcut averea! După ce ne vedem ”ajunşi” ....arătăm cu degetul spre vinovaţii de serviciu...care nu ştiu să vă dea replica cuvenită! Editat Decembrie 16, 2016 de elmar Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 e un topic pe aici se numește ”Oamenii considera vremurile dupa cum le-a mers lor” . Nu știu ce s-a discutat acolo dar afirmația din titlul topicului mi se pare adevărată și elocventă pentru discuția de aici. Doar dacă nu e vrunul dintre voi sociolog și are o percepție mai corectă asupra structurii sociale din România prin exercitarea meseriei. Cine (și eu cred că sunt majoritari) a făcut vreo manevră, hoție (adică furt), a dat o șpagă sau mai multe unde trebuie ca să fie bine să nu fie rău, de-a lungul carierei de privat sau bugetar oricum nu va recunoaște. Clar nu veți ajunge la un numitor comun. Dacă v-ați abține de la jigniri ar fi și mai frumos. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 elmar, cînd vei avea măcar curiozitatea de a vedea ce-ţi trebuie nu pentru a înfiinţa o firmă, ci pentru a o păstra viabilă, o să înţelegi că nu e aşa simplu cum crezi tu. Să presupunem că eu sînt angajatul tău şi vreau un salariu de 2.000 de lei net. Pe tine te costă 3.500 de lei ca să-mi dai salariul cerut, iar diferenţa aia de 1.500 se duce la stat sub diferite forme. Dacă aş vrea 7.000 de lei, te-ar costa 12.500. Cu alte cuvinte, statul ar lua 5.500 de lei din MUNCA MEA şi din BANII TĂI, iar un lache care nu face nimic decît să se bucure de venitul minim garantat ar emite păreri legate de firma în care muncim noi doi, fiind plătit să stea din munca şi banii noştri. E corect? Ai da banii ăştia la stat sau te-ai gîndi cum să faci să rămînă la tine? Mai pune utilităţi, chirii plus alte cheltuieli şi vei vedea cam ce salarii poţi da. Mai mult, salariile trebuite plătite fie că ai profit sau nu. De la fiecare după puteri, tuturor pentru nevoi. Sună cunoscut? Adică ăla care poate să tragă zdravăn pentru cei care nu pot (care nu vor, de fapt), iar ceilalţi să se bucure de roadele muncii altuia. Aşa au luat naştere putorile, iar celor care chiar munceau li s-a răpit orice satisfacţie. Cum? Simplu. Fiind practic jefuiţi. În loc să încercăm să-i ridicăm pe ăia de jos, hai mai bine să-i coborîm pe ăia de sus la nivelul nostru, că şi aşa ei sînt puţini şi noi mulţi. De asta detest eu comunismul. Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Problema salariilor mici vine și de la existența celor dispuși să-l încaseze. Din fericire balanța a început ușor ușor să se încline, mulți plecînd pe afară pentru a nu mai munci pe degeaba în țară, din păcate cu sacrificiu în plan familial. Deja începe să se simtă că e greu de găsit un meseriaș, oamenii au început să aibe pretenții, adică să-și prețuiască munca. Patronii care nu-și permit un angajat pe salariu atractiv, înseamnă că au o mică afacere de familie și așa va funcționa, cu membrii familiei. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 elmar, cînd vei avea măcar curiozitatea de a vedea ce-ţi trebuie nu pentru a înfiinţa o firmă, ci pentru a o păstra viabilă, o să înţelegi că nu e aşa simplu cum crezi tu. Să presupunem că eu sînt angajatul tău şi vreau un salariu de 2.000 de lei net. Pe tine te costă 3.500 de lei ca să-mi dai salariul cerut, iar diferenţa aia de 1.500 se duce la stat sub diferite forme. Dacă aş vrea 7.000 de lei, te-ar costa 12.500. Cu alte cuvinte, statul ar lua 5.500 de lei din MUNCA MEA şi din BANII TĂI, iar un lache care nu face nimic decît să se bucure de venitul minim garantat ar emite păreri legate de firma în care muncim noi doi, fiind plătit să stea din munca şi banii noştri. E corect? Ai da banii ăştia la stat sau te-ai gîndi cum să faci să rămînă la tine? Mai pune utilităţi, chirii plus alte cheltuieli şi vei vedea cam ce salarii poţi da. Mai mult, salariile trebuite plătite fie că ai profit sau nu. De la fiecare după puteri, tuturor pentru nevoi. Sună cunoscut? Adică ăla care poate să tragă zdravăn pentru cei care nu pot (care nu vor, de fapt), iar ceilalţi să se bucure de roadele muncii altuia. Aşa au luat naştere putorile, iar celor care chiar munceau li s-a răpit orice satisfacţie. Cum? Simplu. Fiind practic jefuiţi. În loc să încercăm să-i ridicăm pe ăia de jos, hai mai bine să-i coborîm pe ăia de sus la nivelul nostru, că şi aşa ei sînt puţini şi noi mulţi. De asta detest eu comunismul.Dreptate socială ?Simplu de zis , greu de făcut .Dreptate există doar în ceruri .Cum ați vedea o rezolvare care să împace și capra , și varza , și lupul ? Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) Eu nu vorbesc de un patron care are o firmă de ”subzistenţă”...ci de ăia care plătesc angajaţii pe salariul minim şi ei se bat cu alţii de tepa lor în topul miliardarilor!Şi ăia tot aşa se vaită că n-au de unde da bani ...dar conturile lor cresc văzând cu ochii! Plus că mulţi nu fac decât să ne sfideze cu bogăţia lor! Ştii e mişto să te întreci în topul miliardarilor ...pe spatele ”fraierilor” care muncesc fără să crâşnească! Editat Decembrie 16, 2016 de elmar Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 elmar, cînd vei avea măcar curiozitatea de a vedea ce-ţi trebuie nu pentru a înfiinţa o firmă, ci pentru a o păstra viabilă, o să înţelegi că nu e aşa simplu cum crezi tu. Să presupunem că eu sînt angajatul tău şi vreau un salariu de 2.000 de lei net. Pe tine te costă 3.500 de lei ca să-mi dai salariul cerut, iar diferenţa aia de 1.500 se duce la stat sub diferite forme. Dacă aş vrea 7.000 de lei, te-ar costa 12.500. Cu alte cuvinte, statul ar lua 5.500 de lei din MUNCA MEA şi din BANII TĂI, iar un lache care nu face nimic decît să se bucure de venitul minim garantat ar emite păreri legate de firma în care muncim noi doi, fiind plătit să stea din munca şi banii noştri. E corect? Ai da banii ăştia la stat sau te-ai gîndi cum să faci să rămînă la tine? Mai pune utilităţi, chirii plus alte cheltuieli şi vei vedea cam ce salarii poţi da. Mai mult, salariile trebuite plătite fie că ai profit sau nu. De la fiecare după puteri, tuturor pentru nevoi. Sună cunoscut? Adică ăla care poate să tragă zdravăn pentru cei care nu pot (care nu vor, de fapt), iar ceilalţi să se bucure de roadele muncii altuia. Aşa au luat naştere putorile, iar celor care chiar munceau li s-a răpit orice satisfacţie. Cum? Simplu. Fiind practic jefuiţi. În loc să încercăm să-i ridicăm pe ăia de jos, hai mai bine să-i coborîm pe ăia de sus la nivelul nostru, că şi aşa ei sînt puţini şi noi mulţi. De asta detest eu comunismul.Respect !Comuniștii nu vor înțelege nimic ,pentru ei toți sunt egali,asa au învățat la plenare . Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Să nu-mi spui că tu n-ai vrea să fii egal cu altul care se află mai sus ca tine!?? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) Eu nu vorbesc de un patron care are o firmă de ”subzistenţă”...ci de ăia care plătesc angajaţii pe salariul minim şi ei se bat cu alţii de tepa lor în topul miliardarilor!ži ăia tot aşa se vaită că n-au de unde da bani ...dar conturile lor cresc văzând cu ochii!Plus că mulţi nu fac decât să ne sfideze cu bogăţia lor!žtii e mişto să te întreci în topul miliardarilor ...pe spatele ”fraierilor” care muncesc fără să crâşnească!Cap patrat ,tu ai vrea ca Tiriac,sa dea 5000 lei pe lună unei femei de serviciu care este angajată la una din firmele lui ? Ca asta este logica ta,cu cît patronul este mai bogat cu atît salariile să fie mai mari,indiferent de munca prestată sau de pregătirea angajatului.Nu ,păpușă .... se plătește în funcție de munca prestată si pregătire.Comuniștii de serviciu,sa ne spună si noua cum îi sfidează cei care au propriile afaceri ?V-am mai sugerat ,migrati în Korea de Nord ,acolo va sfidează unu singur,iubitul conducător ,așa o să fiți mulțumiți că faceți foamea la grămadă,uitasem ...o varianta este si Cuba.Să nu-mi spui că tu n-ai vrea să fii egal cu altul care se află mai sus ca tine!?? Nu .Pentru că nu am frustrări și sunt mulțumit de viață pe care o am. Editat Decembrie 16, 2016 de viobio Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) Păi aşa ziceam şi eu...să fie plătiţi ca scalvii...că şi aşa le dă destul ...nu!?Dacă Ţiriac (că tot ai amintit de el) îşi ”permite” să dea un salariu slab(bănuiesc.... că nu am nici o treabă cu firmele lui) altul, aflat mai jos ...de ce ar mai plăti ”angajaţii”?! Moca îngraşă frate!!!Şi nu face bine la sănătate... Dar hai să o lăsăm baltă...că m-am săturat să tot duc ”muncă de convingere ” cu cineva care nu poate fi convins vreodată...pentru că ,normal, ”ei” sunt ”buricul pământului”... cum să am eu tupeul să le spun ce să facă!!?Eu un nonses... O afacere bună vă doresc! Şi angajaţi cu salariul cât mai mic!Poate dă Dumnezeu şi vă vine şi vouă apa la moară...şi o să aveti aleşii care să vă îmbogăţească şi pe amărâţi să-i pună la muncă silnică,gratis! Aşa o să vă scoateţi pârleala cu toate taxele alea care le dati pentru ajutorul social! Editat Decembrie 16, 2016 de elmar Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Parca titlul topicului era "Ingineriile financiare si coruptia au fost inventate de romani?", nu "patroni versus asistati social"???Conflictul intre patroni si asistati sociali se poate rezolva usor, patronii sa nu mai plateasca nici un fel de impozite/taxe la stat, sa nu se mai planga ca duc in spinare "asistatii", dar nici sa nu mai beneficieze de nici o infrastructura existenta(curent, apa, gaze, transport, etc), sa nu mai poata beneficia nici de serviciile justitiei, corpului medical, politie,invatamant de stat etc, etc-sa-si creeze singuri propria infrastructura prin "afaceri", le dam teren sa-si ridice birouri, case, scoli, sa-si construiasca centrale electrice, totul de la zero. Pana ceea-ce, folosim cu spor centralele electrice construite in RSR(dupa `89 s-au mai construit zero hidrocentrale), majoritatea romanilor locuiesc in blocurile construite in RSR, folosim reteaua de apa potabila "comunista"(vanduta la francezi dupa `89), circulam cu metroul si tramvaiele "ceausiste", etc, etc. Coruptia si ingineriile financiare nu sunt comise de cei care traiesc cu un salariu, fie bugetari, fie sclaveti pe plantatia corporatista, ci de cei care au inhatat halca mare, unii cu bani la saltea stransi inainte de `89(prin furt, desigur), altii care au iesit la furat abia dupa `89.Ai vrea să fii sclavul unei corporații pentru 5000...100000 de euro pe lună ? Probabil că da,din păcate nu cred că ai pregătirea necesară pentru a încasa un asemenea salariu,atunci ???? Stai pe salariu pentru care ești pregătit ,si încearcă să nu te mai plingi,incearca să nu te mai oftici cînd vezi un director de departament coborind dintr-o mașină de lux cu șofer ,încearcă să nu te mai oftici ca ala o să petreacă sărbătorile intr-o insula însorită si tu o să admiri doar blocul vecin de la fereastra bucătăriei,ala a muncit ,este pregătit pentru banii aia.Daca el nu își face treaba bine ,nu îndeplinește targetul zboară instant din postul ala ,acel om este mult mai stresat decit cel care așteaptă salariul lunar de la nobil,satrap,chiabur.... Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) Oare Dumnezeu o fi capitalist sau comunist? ...judecând după vremea din ziua alegerilor se pare că e comunist ! Editat Decembrie 16, 2016 de elmar Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Păi aşa ziceam şi eu...să fie plătiţi ca scalvii...că şi aşa le dă destul ...nu!?Dacă Ţiriac (că tot ai amintit de el) îşi ”permite” să dea un salariu slab(bănuiesc.... că nu am nici o treabă cu firmele lui) altul, aflat mai jos ...de ce ar mai plăti ”angajaţii”?!Moca îngraşă frate!!!Şi nu face bine la sănătate...Dar hai să o lăsăm baltă...că m-am săturat să tot duc ”muncă de convingere ” cu cineva care nu poate fi convins vreodată...pentru că ,normal, ”ei” sunt ”buricul pământului”... cum să am eu tupeul să le spun ce să facă!!?Eu un nonses...O afacere bună vă doresc! Şi angajaţi cu salariul cât mai mic!Poate dă Dumnezeu şi vă vine şi vouă apa la moară...şi o să aveti aleşii care să vă îmbogăţească şi pe amărâţi să-i pună la muncă silnică,gratis! Aşa o să vă scoateţi pârleala cu toate taxele alea care le dati pentru ajutorul social! O lași baltă pentru că nu ai argumente,esti ilogic,nu știi despre ce vorbești.Interesant este că ești cam tot timpul pe aici,tu nu muncești ? Sau cum muncești de ești tot timpul pe net ? Cumva ești pindar printr-o farmacie ?? Si ai timp berechet să scrii de pe telefon ? Sau o arzi aiurea printr-un birou de bugetar așteptând să vină salariul ? Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) Nu! o las baltă că am ajuns la fundul sacului ...şi trebuie să ”prestez” ceva ...că vine Crăciunul şi anul nou şi n-am ce pune pe masă copiilor! Moş Crăciun!? E un vis....Parcă îmi vine minte de Ebenezer Scrooge! Editat Decembrie 16, 2016 de elmar Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Cum ați vedea o rezolvare care să împace și capra , și varza , și lupul ? Îi tai pe toţi. Să nu-mi spui că tu n-ai vrea să fii egal cu altul care se află mai sus ca tine!?? Ba da, pentru aia lupt, să ajung mai sus, dar să fiu egal cu altul care munceşte mai mult ca mine şi să fim plătiţi la fel - NU. Link spre comentariu
Postări Recomandate