vl78stc Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 am postat aici in sensul ca primesc un raspuns mai rapid,am calculatorul care face probleme si cu copii nu te joci scuze admin salutare am un calculator cu placa de baza ASUSTEK .Productie P5LD2-VM CORE 2 DOUA, versiune Rev 1.xx,memorie 4 sloturi DDR2 (eu am 2x1G +2x512 )667/533Mhz,CPU 3200Mhz intel core,am win 7 in 32 biti,problema este ca nu mai pot vedea filme online si nici video clipuri pe youtube in sensul ca imaginea uneori se blocheaza si se desfasoara incet la filme si se aude cu intreruperi la filme si pe youtub se aude intrerupt si imaginea incetinita,as dori sa schimb placa video sa o dezinstalez din bios si sa pun alta cumparata,am vazut ca am slot PCI expres x16,PCI 1, PCI 2,PCIE-1 1 libere,as dori sa intreb ce placa video sa cumpar ca am gasit pe emag PCIE 2.0X16 si PCIE X16,am gasit pe ultima la pret de 165,42lei marca SAPPHIRE,asta in caz ca va uitati pe emag,este diferenta intre PCIE 2.0x16 si PCIEx16 merg amindoua sau numai ultima,nu am virusi va multumesc Link spre comentariu
iuliantv Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 PCIE X16 ,dar poate ne dati si noua mai multe informatii,ce procesor folositi? si un procesor ajuta la partea video,pentru youtube trebuie un dual core macar,un core 2 duo ar fi ok,memoria ram poate ridica si placa video,si ce placi video anume vreti sa cumparati.?daca placa video e destul de puternica,se poate comporta mai rau daca are cerinte de alimentare mai serioase si sursa dv este de 400w chinezesti = 200w reali etc,un minim vin7 sau chiar un linux(mint recomand pentru incepatori)etc sant multe de luat in evidenta.succes Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Este o platforma foarte veche, P5LD2 are chipset 945P, foarte vechi...nu merita investitia intr-o placa video, nu veti obtine mare lucru, e mai puternic un procesor de tip APU (cu video incorporat), decat ce aveti acum+o placa video. Pentru vizionat online fluent pe youtube la 720p este necesar macar un procesor I3/I5+8GB RAM, pentru descarcat videoclipuri si vizionat ulterior la rezolutie HD/fullHD, ajunge un Intel Dual Core G4400 sau echivalent AMD. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Si pentru vizionat 1080p e necesar macar un i7 cu 64GB DDR4 si eventual un GTX960 nu? Cum se face ca eu rulez 1080p fluent de pe Youtube cu E7200, 3GB DDR2 si GT220 oare? Magie? Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Da mosu, este magia lucrului bine facut. In anii 60 au ajuns pe luna condusi de un computer cu 6K de memorie iar acum cu de 1 milion de ori mai multa memorie nu putem sa vedem un film......... Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Sa raspund strict la intrebare, merge orice placa video, toate sunt compatibile, indiferent de standardul PCI-E x16 folosit (majoritatea sunt 3.0, dar placa ta de baza stie doar 1.1 cred, nu o sa fie probleme) Nu m-as complica sa cumpar nou de la emag cu un buget asa mic, as lua sh, dar e decizia ta: http://www.samwise.ro/cumpara/placa-video-radeon-hd-5450-512mb-ddr3-64-bit-dual-dvi-silent-2451 Mare grija ca placa ta de baza nu suporta procesoare pe 45nm, vroiam sa-ti recomand un E8400, dar nu-l suporta. Link spre comentariu
vl78stc Postat Noiembrie 19, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 revin cu detali pentu ajutor.am cpu 3200Mhz intel core si cred ca este dual core,inainte mergea bine dar acum filmele sint format hd si cred ca aici este o problema cu placa video,am vazut modoran site cu placa video si ma incinta idea de a o cumpara,acum am sa vad cum e cu transporul va multumesc de ajutor si as dori pe viitor sa cumpar un calculator echipat cu procesor i3 ,as dorii sa-mi recomandati unul la un pret de 1600lei,eu am vazut la emag la acest pret, Link spre comentariu
cornel1962 Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 ...ar trebui sa aveti instalat "Adobe Flash Player" si un VLC media player. Daca aveti win7, dati un clik dreapta pe desktop....,in fereastra care se deschide aveti obtiunea Gadgets, clik pe ea si o sa vedeti pictograma CPU meter....,clik si tineti apasat, tragand pictograma pe desktop. Astfel monitorizati in timp real starea procesorului si a memoriei RAM . Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Si pentru vizionat 1080p e necesar macar un i7 cu 64GB DDR4 si eventual un GTX960 nu? Cum se face ca eu rulez 1080p fluent de pe Youtube cu E7200, 3GB DDR2 si GT220 oare? Magie? Pai ce aveti acum e foarte OK, nici o magie E7200 e Core2Duo, memoria e suficienta, iar placa video la fel. Dar nu se mai gasesc CPU noi E7200, de aceea ii recomandam un I3/I5 sau macar un Dual Core E4400. Da mosu, este magia lucrului bine facut. In anii 60 au ajuns pe luna condusi de un computer cu 6K de memorie iar acum cu de 1 milion de ori mai multa memorie nu putem sa vedem un film......... Mda, dar jucaria aia doar lua decizia de a inchide cateva relee odata la cateva minute, nu decoda imagine h264 cu 24 fps la 1920x1080 si vreo 6Mbps bitrate...asa ceva ar fi fost SF pur in anii `60, nici cel mai puternic mainframe de 200 milioane $ nu putea face asa ceva... Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 (editat) Daca as avea cum demonstra as face pariu ca 99% din codul unui program este inutil, garbage, gunoaie si numai 1% dintr-un program este util si indeplineste sarcinile cerute de la respectivul program. Altfel spus, daca limbajul de programare ar fi fost unul low level, programul ar fi iesit de citeva zeci - sute de ori mai mic ca dimensiune facind exact (pina la ultimul pixel) acelasi lucru. Programele actuale sint asa de imbirligat si prost gindite incit daca sa zicem avem nevoie de o definitie a unui cuvint in loc sa copiem definitia acelui cuvint din dictionar noi luam toata biblioteca cu noi, iar daca trebuie sa ducem o foaie cu lista de cumparaturi din bucatarie pe holul de linga bucatarie, noi luam foaia iesim pe geam, ne cataram inca trei etaje, de acolo coborim pe burlan pina in curte de unde intram in pivnita pe aerisire ca sa luam liftul pina in fata usii de la hol. Asa se plimba datele prin procesor in cazul programelor "moderne" si nu-i de mirare ca ne trebuie calculatoare din ce in ce mai puternice pt ca in final sa realizam exact aceleasi tascuri cu ele dar folosind programe mai noi si mai impopotanate ca un trav es tit. Pai ce aveti acum e foarte OK, nici o magie E7200 e Core2Duo, memoria e suficienta, iar placa video la fel. Dar nu se mai gasesc CPU noi E7200, de aceea ii recomandam un I3/I5 sau macar un Dual Core E4400. Mda, dar jucaria aia doar lua decizia de a inchide cateva relee odata la cateva minute, nu decoda imagine h264 cu 24 fps la 1920x1080 si vreo 6Mbps bitrate...asa ceva ar fi fost SF pur in anii `60, nici cel mai puternic mainframe de 200 milioane $ nu putea face asa ceva... Esti pe aproape dar nu perfect. De ce la PC avem nevoie de un procesor cu minim 2 nucleie rulind la 2GHz si ceva ca sa vedem un film HD iar un player dedicat face acelasi lucru cu un singur nucleu rulind mult sub 1GHz (nici macar radiator nu are). Editat Noiembrie 22, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Aveti dreptate Dl. sesebe, cam asa arata softul actual, s-a ajuns la aberatia ca un driver de placa video sa aiba ~350MB, sau o pagina de web sa consume peste 1GB memorie RAM (de ex. vedeti cat "papa" Google Street View). Dar totul e din cauza necesitatii de a pastra compatibilitatea cu vechile programe pe X86, practic nu se poate renunta(vreo 2-3 ani de acum inainte...)la arhitectura CPU/APU cu setul de instructiuni CISC. Un blu-ray player are un procesor minuscul, nici ARM, nici x86, ci custom-cu instructiuni RISC, apropiat de arhitectura cu ARM, drept radiator-o tinichea minuscula, consuma 2-4W si suporta un bitrate video de pana la 25Mbps(specific BD)-practic pentru asta, ar trebui o placa video de ~600 lei pe PC, de ex un GeForce 750Ti! Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 (editat) Comparatia nu e corecta, playerul dedicat face totul in hardware, procesorul din el practic nu face nimic decat spune etajului dedicat ce sa faca si atat, pe cand un player software din PC face toata treaba in procesor, fara ajutor suplimentar. Dezavantajul playerului dedicat e ca daca nu are suport hardware pentru un anumit copdec/format nu o sa poata sa redea nimic, pe cand la PC cu un simplu update al programului se poate reda orice format, chiar si cele care nu s-au inventat inca. Procesoarele Intel cel putin au incluse si ele decodare hardware pentru principalele formate /codecuri, asta ajuta la consum extrem de mic de curent si resurse, exact ca playerele dedicate, doar ca la nevoie poate trece si in modul software, cu avantajele si dezavantajele aferente. Poti face o proba daca ai procesor Intel (am testat pe Skylake i7-6700) setezi din BIOS un singur core si fortezi frecventa la 1 Ghz, va reda un film HD perfect folosind DXVA2 din MPC - HC, exact ca un player hardware. Totul pe grafica integrata, nicidecum pe tampenii gen GTX750TI. Editat Noiembrie 22, 2016 de modoran Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 La Skylake aveti oricum cel mai nou set de instructiuni pe cea mai noua arhitectura, e normal sa se descurce. Tocmai de aceea e bine sa achizitionati un model nou de procesor, de ex. cu un Pentium 4 cu nucleu Prescott din 2004 chiar la 3,2GHz n-o sa vedeti in ruptul capului filme care au fost codate cu x265, nu stie si basta! Desi scoate 275 Mflops in virgula mobila... Nu mai vorbim ca la PC-uri cu Windows, o halca zdravana din puterea de procesare/timp de magistrale/memorie RAM e inhatata de antivirus. Sau de virusi, daca acesta nu exista... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum