cipri_mury Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Am văzut cu surprindere cum șoarecii se urcau pe casa vecinilor și de acolo se aruncau prin aer (cam 1,5m) până pe acoperișul pătulului Era tare de tot da ati fi inregistrat cu camera iar apoi sa postati videoclipul aici. cei care locuiesc la parterul blocului sunt mai predispusi. Vecinul despre care am pomenit locuieste taman la etajul 10. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Din păcate pe atunci nu aveam posibilitatea de a filma, iar de fotografiat era cam greu cu un biet SMENA 8M, fiindcă trebuia probabil să stric un film întreg ca să prind o imagine bună.... acțiunea se petrecea acu mai bine de 20 de ani.De atunci ai mei țin în curte o familie întreagă de pisici și șoarecii s-au împuținat vizibil. Link spre comentariu
surubarila Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Daca tot suntem pe un forum de electronica...http://www.faradaunatori.ro/categorii/aparate-antisoareci-sobolani/10/next/1Unul dintre aparatele de acolo-cel negru cu doua difuzoare este "laudat" ca urca la 45Khz cu 104db.Doar presupun : daca acele dif-uri sunt de banda larga (avand in vedere diametrul lor) niciodata nu vor imprastia acea frecventa cu decibelii respectivi.Cu cel din atasament poate. Link spre comentariu
overdrive Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 (editat) Unde se pot gasi asa traductoare ( bineinteles la un pret mai uman nu 7 E ) ?Eu am facut un aparat de genul asta care emite foarte multe frecvente care schimba total aleator frecventele ( are un microcontroler inauntru ) dar ma lovesc de problema traductorului pentru frecvente inalte.Ce folosesc acum nu este suficient. Editat Noiembrie 20, 2016 de overdrive Link spre comentariu
cipri_mury Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 de fotografiat era cam greu cu un biet SMENA 8M OFF TOPIC Cand vorbim despre fotografiat soareci sarind in aer sau alte chestii de acest gen nu cred ca reusesti prea usor nici cu un Leica Q (Typ 116) daca esti amator. Link spre comentariu
surubarila Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Unde se pot gasi asa traductoare ( bineinteles la un pret mai uman nu 7 E ) ?Eu am facut un aparat de genul asta care emite foarte multe frecvente care schimba total aleator frecventele ( are un microcontroler inauntru ) dar ma lovesc de problema traductorului pentru frecvente inalte.Ce folosesc acum nu este suficient.Se numeste KEMO P5123 si a fost doar un exemplu.Pe un site romanesc , al treilea ca rezultat al cautarii<piezo P5123> costa 16,51 lei. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Nu e suficient doar să ai traductorul potrivit, trebuie să-l și comanzi corespunzător ca să beneficiezi de un nivel sonor suficient.Comanda printr-un traf ridicător de tensiune ar fi de preferat la un traductor piezo. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 E de baza, e linistit , nu face scandal si functioneaza fara curent electric. Daca is multi soarecii nici mincare nu`i trebuie. Link spre comentariu
surubarila Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Nu e suficient doar să ai traductorul potrivit, trebuie să-l și comanzi corespunzătot ca să beneficiezi de un nivel sonor suficient.Comanda printr-un traf ridicător de tensiune ar fi de preferat la un traductor piezo.OFF D-le Vali apropos de postarea dvs. #13 cam ce eficienta credeti ca are aparatul la care m-am referit avand in vedere pretul de 270 lei? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Eficiența poate părea foarte bună în primele zile de utilizare, dar nu neglijați faptul că animalele se adaptează la stress și după un timp vor reveni, mai ales dacă în zonă există surse de hrană.Dacă prezența șoarecilor în zonă e doar accidentală și nu au cine știe ce surse de hrană, un asemenea repeller poate să-i gonească permanent.Dar dacă vin pentru că găsesc mâncare, atunci numai pisicul sau capcanele (letale sau nu) pot fi soluții de luat în seamă. Foamea învinge orice teamă în final.... Link spre comentariu
shaman Postat Noiembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 multumesc pt sfaturi,capcana cu galeata o sa o incerc pisica am,dar se joaca cu soriceii si cred ca le da drumul cu generatorul ma mai gandesc,acolo nu este mancare poate si un generator nu ar strica Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 pisica am,dar se joaca cu soriceii si cred ca le da drumul Se spune ca pisica este singura felina care ucide din placere,nu numai pt hrana,ca celelalte.Totusi daca nu primeste mancare devine mai eficienta...pe primii ii vaneaza pt mancare si pe restul de placere.Daca cea de acasa nici macar de placere nu mai vaneaza,inseamna ca e foarte bine hranita si plictisita de atatia soareci care probabil nu mai prezinta o atractie. Remediul e simplu...se motiveaza sau se schimba/suplimenteaza pisica existenta. Link spre comentariu
danpin Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 http://www.einsecticide.ro/produs~ultrasonic-pestrepeller-aparat-cu-unde-ultrasonice-impotriva-soarecilor-100mp-~1186Eu in garaj, aflat la demisolul casei si in pod am asa ceva. Functioneaza non-stop de 7 ani. Usile de garaj stau mai tot timpul deschise cat sunt acasa, urme de soareci nu am mai vazut de cand am in functiune aparatele. Oricum mentin curatenia si nu exista sursa de hrana pt rozatoare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 ... nu exista sursa de hrana pt rozatoare. Si atunci la ce sa stea soarecii?Vin,vad si pleaca. Am un prieten care sta la casa la marginea orasului si in fiecare toamna la apropierea anotimpului rece se confrunta cu o invazie de rozatoare care se retrag de la camp si isi cauta adapost cu hrana pt iarna.Are in curte totdeauna 7...8 pisici,si nici urma de soareci rezidenti.Se bat pisicile pt ei.Nu le tine in casa,primesc in regim de avarie granule pt pisici,dar se pare ca prefera vanatul.Numarul lor este variabil,in functie de cum reuseste sa plaseze pe la cunoscuti cand se inmultesc peste capacitatea de cazare,dar niciodata nu ramane cu mai putin de 5 exemplare...cele mai multe au fost 15.Daca ii vine una de pripas,n-o fugareste,o lasa pana se hotaraste daca ramane sau sta.Cele mici le plaseaza,sau le creste.N-a omorat si n-a abandonat niciodata nici un pisic. Link spre comentariu
lucione_cip Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 La mine castronul si nuca nicio data nu au dat gres. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum