vlad2005 Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 (editat) Studiez un picut ofertele pentru a achizitiona o plita cu inductie. Si tot rasfoind netul am inceput sa gasesc pe la diversi producatori plite la care se spune ca sunt cu inductie vitroceramica. Din ce mai cititsem, inclusiv aici pe forum, am inteles ca cele vitroceramice sunt in esenta niste resouri mai elegante, ceea ce nu ma intereseaza. Acum sunt destul de încurcat, ce înseamna plita vitroceramica cu inductie? Vitroceramic pana la urma la ce se refera, la materialul din care este facuta plita, care la majoritatea este ceramica semitransparenta sau se refera la vreun mecanism de încălzire mai sofisticat? Sau este o simpla gaselniță comercială ori o greseala a celui care a introdus specificatiile pe net. Mergând pe acest trend o sa auzim în curând de plită vitroceramică cu inducție pe gaz. P.S. produsul se numeste Electrolux EHH16340FK. L.E. Produsul nici nu îl găsesc pe pagina producătorului. Editat Noiembrie 15, 2016 de vlad2005 Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 E o plită cu inducție modelul acela.Nu e plită cu rezistență.... Link spre comentariu
vlad2005 Postat Noiembrie 15, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Si pana la urma, termenul ”vitroceramic” la ce se refera? Pentru ca eu am senzatia ca se refera la materialul din care este facuta plita, nu la modul de incalzire. Cum este corect? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Materialul plitei este vitroceramic. La cele ieftine cu inducție, placa este un plastic termorezistent... Link spre comentariu
vlad2005 Postat Noiembrie 15, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Aha, ok. Aceasta înseamnă că un alegeri de genul ”vitroceramica vs inductie” sunt conplet eronate.Dar cele cu încălzire clasică, cu rezistenta, cum ar trebui numite corect? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Pot fi și plite cu rezistență vitroceramice, plitele electrice clasice(cu rezistență) fiind uzual din metal. Link spre comentariu
vlad2005 Postat Noiembrie 15, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Da, de fapt la acelea ma gandeam, cele vitroceramice cu rezistenta. Cred ca le spun (cei care nu vor sa induca în eroare consumatorul) plite cu încălzire radiantă sau ceva de genul acesta.Oricum, aviz cumpărătorilor, doar aspectul de ceramica sau denumirea ”vitroceramica” nu garantează că este o plită cu inducție. Mulțumesc pentru lămurire! Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Din revista 'Stiinta si tehnica" 1992: http://imgur.com/a/zPKKJ Link spre comentariu
Dan57 Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 (editat) Dragilor eu am acasa o OALA din vitroceramica care rezista la gatitul in cuptor dar de INDUCTIE vitroceramica nu prea stiu, este ceramica din care este facuta oala un material care reactioneaza la inductie? Si daca plita este din vitroceramica nu se sparge? Editat Noiembrie 16, 2016 de Dan57 Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Placa plitei cu inducţie poate fi şi vitroceramică, dar pe ea se găteşte doar cu oale metalice, sau cel puţin cu fundul metalic.Am înţeles că există şi oale ceramice care au fundul metalic, pentru gătit pe plite cu inducţie.... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Am înţeles că există şi oale ceramice care au fundul metalic, pentru gătit pe plite cu inducţie.... Sunt si din aluminiu si din ceramica: Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Toate vasele pentru inductie trebuie sa aiba o placa de otel in partea inferioara, indiferent din ce sunt fabricate, altminteri nu se vor incalzi iar plita de inductie va da eroare. Vasele vechi de fier emailat merg fara probleme, dar vasele simple de aluminiu/inox nu merg decat daca au acea placa de otel la baza lor. Link spre comentariu
loleksibolek Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Eu am vazut acum vreo jumatate de an la Kauf...tigai chinezesti din,,fonta de aluminiu",am pe undeva poza cu eticheta:)) Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Vitroceramica ( vitro(sticla)+ceramica ). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum