Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inductie vitroceramica?

vlad2005

Postări Recomandate

Studiez un picut ofertele pentru a achizitiona o plita cu inductie. Si tot rasfoind netul am inceput sa gasesc pe la diversi producatori plite la care se spune ca sunt cu inductie vitroceramica.

Din ce mai cititsem, inclusiv aici pe forum, am inteles ca cele vitroceramice sunt in esenta niste resouri mai elegante, ceea ce nu ma intereseaza.

Acum sunt destul de încurcat, ce înseamna plita vitroceramica cu inductie? Vitroceramic pana la urma la ce se refera, la materialul din care este facuta plita, care la majoritatea este ceramica semitransparenta sau se refera la vreun mecanism de încălzire mai sofisticat? Sau este o simpla gaselniță comercială ori o greseala a celui care a introdus specificatiile pe net.

Mergând pe acest trend o sa auzim în curând de plită vitroceramică cu inducție pe gaz. :)

P.S. produsul se numeste Electrolux EHH16340FK.

L.E. Produsul nici nu îl găsesc pe pagina producătorului.

Editat de vlad2005
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• vlad2005

4

• Spitfire

2

• Dan57

1

Top autori în acest subiect

Si pana la urma, termenul ”vitroceramic” la ce se refera? Pentru ca eu am senzatia ca se refera la materialul din care este facuta plita, nu la modul de incalzire. Cum este corect?

Link spre comentariu

Aha, ok. Aceasta înseamnă că un alegeri de genul ”vitroceramica vs inductie” sunt conplet eronate.Dar cele cu încălzire clasică, cu rezistenta, cum ar trebui numite corect?

Link spre comentariu

Da, de fapt la acelea ma gandeam, cele vitroceramice cu rezistenta. Cred ca le spun (cei care nu vor sa induca în eroare consumatorul) plite cu încălzire radiantă sau ceva de genul acesta.Oricum, aviz cumpărătorilor, doar aspectul de ceramica sau denumirea ”vitroceramica” nu garantează că este o plită cu inducție.

Mulțumesc pentru lămurire!

Link spre comentariu

Dragilor eu am acasa o OALA din vitroceramica care rezista la gatitul in cuptor dar de INDUCTIE vitroceramica nu prea stiu, este ceramica din care este facuta oala un material care reactioneaza la inductie? Si daca plita este din vitroceramica nu se sparge? :nebunrau:

Editat de Dan57
Link spre comentariu

Placa plitei cu inducţie poate fi şi vitroceramică, dar pe ea se găteşte doar cu oale metalice, sau cel puţin cu fundul metalic.Am înţeles că există şi oale ceramice care au fundul metalic, pentru gătit pe plite cu inducţie....

Link spre comentariu

Toate vasele pentru inductie trebuie sa aiba o placa de otel in partea inferioara, indiferent din ce sunt fabricate, altminteri nu se vor incalzi iar plita de inductie va da eroare. Vasele vechi de fier emailat merg fara probleme, dar vasele simple de aluminiu/inox nu merg decat daca au acea placa de otel la baza lor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări