Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa cu backup . Deșteaptă sau nu?

Vizitator

Postări Recomandate

Sursa asta credeti ca stie sa oprească încărcarea cand trebuie? http://m.emag.ro/sursa-in-comutatie-mean-well-cu-functie-ups-incarcator-de-baterie-50w-13-8v-3-6a-scp-50-12/pd/DTZXW3BBM/Am un acumulator 12v7Ah pe care l-am tinut non stop pe o sursa de 13.5v cu limitare de curent la 50 mA. Am observat cand a cazut curentul ca drastic s-a descărcat. In 15 min, bateria a ajuns la 11.8. Am un voltmetru mini pe ea. Baterie=acumulator pb sigilat.Stiti vreun incarcator destept care sa nu isi bata joc de acumulator? Testat.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Relav

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Banui ca acumulatorul tau este ca cele de prin UPS-uri, care se incarca pana la 13.6 - 13,8 V.

1. Sursa din link-ul pus de tine opreste incarcarea cand acumulatorul ajunge la 13.8 V. De fapt nu sursa "opreste incarcarea" ci acumulatorul nu se mai incarca in momentul egalizarii tensiuni sursei cu cea a acumulatorului.

2. Tu cu un curent de 50 mA abia i-ai dat curentul de autodescarcare (poate exagerez un pic). Limiteaza curentul la 500 mA - 1 A pentru ca asa cum am scris mai sus cand acumulatorul ajunge la tensiunea sursei el nu se mai incarca.

Link spre comentariu

Poate o fi si un pic dus acumulatorul. Cred ca prea repede trece de la starea de incarcat la starea de descarcat si invers. Trebuie sa il iau la niste teste, inclusiv o incarcare cu un curent mai mare, descarcare cu un consumator mai mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări