Vizitator Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 (editat) Sursa asta credeti ca stie sa oprească încărcarea cand trebuie? http://m.emag.ro/sursa-in-comutatie-mean-well-cu-functie-ups-incarcator-de-baterie-50w-13-8v-3-6a-scp-50-12/pd/DTZXW3BBM/Am un acumulator 12v7Ah pe care l-am tinut non stop pe o sursa de 13.5v cu limitare de curent la 50 mA. Am observat cand a cazut curentul ca drastic s-a descărcat. In 15 min, bateria a ajuns la 11.8. Am un voltmetru mini pe ea. Baterie=acumulator pb sigilat.Stiti vreun incarcator destept care sa nu isi bata joc de acumulator? Testat. Editat Noiembrie 15, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Relav Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Banui ca acumulatorul tau este ca cele de prin UPS-uri, care se incarca pana la 13.6 - 13,8 V. 1. Sursa din link-ul pus de tine opreste incarcarea cand acumulatorul ajunge la 13.8 V. De fapt nu sursa "opreste incarcarea" ci acumulatorul nu se mai incarca in momentul egalizarii tensiuni sursei cu cea a acumulatorului. 2. Tu cu un curent de 50 mA abia i-ai dat curentul de autodescarcare (poate exagerez un pic). Limiteaza curentul la 500 mA - 1 A pentru ca asa cum am scris mai sus cand acumulatorul ajunge la tensiunea sursei el nu se mai incarca. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Am mizat pe încărcare lenta si conectare permanentă la încărcător Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Poate o fi si un pic dus acumulatorul. Cred ca prea repede trece de la starea de incarcat la starea de descarcat si invers. Trebuie sa il iau la niste teste, inclusiv o incarcare cu un curent mai mare, descarcare cu un consumator mai mare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum