validae Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Schimbarea polarității e una, iar variația continuă între zero și orice valoare pozitivă e altceva. Câtă vreme la borne ai mereu aceeași polaritate (indiferent de valoarea tensiunii în timp) vorbim de un curent continuu, indiferent că-i constant, pulsatoriu, variabil sinusoidal sau variabil nesinusoidal.... Când polaritatea la bornele sursei se schimbă, atunci vorbim de un curent alternativ... E trist că încă apar astfel de discuții altundeva decât în Secțiunea începătorilor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 (editat) ERATA: @dark: pun pariu ca nici 01% dintre forumisti nu au auzit de d-na Mateescu. Asa ca am cautat cu gogu o definitie impaciuitoare sa zic asa. Si din combinatia data de mine mi-a venit pe prima pagina scrierea d-lui Cazacu (ce vina am eu?). Si am vrut sa scot in evidenta ca nu gasim din prima definitia dorita cum ne-am astepta si se vede ca dupa capitolul despre curent continuu vine unul cu regim permanent sinusoidal in care trebuie sa sapi un pic sa gasesti o definitie a curentului alternativ. Si e nepoliticos sa insinuezi ca am cautat definitia altenativului la capitolul despre continuu. Editat Noiembrie 20, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Sa reformulez: Curentul continuu se numeste asa pentru ca este acel curent care nu isi schimba polaritatea. N-are nici un fel de importanta forma tensiunii ( sinus, dreptunghi, rampa, triunghi, etc ), atata timp cat variatia este doar intr-un singur sens ( doar pozitiva spre exemplu ). Cine are chef sa contrazica afirmatia asta o poate face doar la sectiunea incepatorilor!!! Nu mai accept dezbaterea de chestiuni elementare doar pentru ca avem mintea blocata de prejudecati si ignoranta, la fel a mai fost si discutia de-a dreptul tampita cu alimentarea unui traf de retea in curent continuu, este de-a dreptul jenant pentru o sectiune cu pretentii tehnice asa cum este asta, asadar cine mai are inca dubii pe chestii elementare il poftesc la scoala indiferent de varsta! Si da, sunt dur, si nu imi cer scuze pentru asta, consider datoria mea morala sa incerc sa mentin un nivel decent al discutiilor pe sectiune ( din punct de vedere tehnic ), cui nu-i place are la dispozitie sectiunea incepatorilor sa se edifice. Am incercat prin indulgenta si n-a mers, am incercat sa explic ca la elevul de clasa a 6-a tuturor, n-a mers! Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Pentru ca simt ca inca sunt persoane care nu s-au convins despre cum sta treaba, fac o ultima incercare de a lamuri pe toata lumea, una luata chiar babeste, adica tocmai buna de asimilat pentru un elev de scoala generala: Click pe imagine pentru rezolutie mai mare. Cazul A de sus reprezinta curentul pulsatoriu, variatia cursorului potentiometrului indiferent sub ce forma ar fi facuta, aduce pe sarcina intotdeauna doar o tensiune pozitiva, prin urmare curentul acolo este continuu. Cazul B de jos reprezinta curentul alternativ, care este asa deoarece variatia cursorului de la un capat la altul indiferent de forma pe care ar lua-o, schimba de fiecare data polaritatea tensiunii de pe sarcina, atunci cand cursorul merge in sus, sarcina este alimentata cu o tensiune pozitiva fata de masa, iar atunci cand cursorul merge in jos, sarcina este alimentata cu o tensiune negativa fata de masa, prin urmare curentul isi schimba de fiecare data polaritatea ( sau mai corect spus sensul ), deci este alternativ. Cine inca nu s-a lamurit este poftit la sectiunea incepatorilor. PS: Incep sa-l inteleg pe Dxxx, rabdarea are totusi limite... Link spre comentariu
vera Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Schemele sunt corecte? Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Daca te referi la legaturile directe dintre alimentari si masa, intentionat le-am facut asa in ideea de a ilustra o baterie. Initial aveam de gand sa fac ceva in paint insa am renuntat si am mers pe eagle. Nu e cea mai reusita reprezentatie grafica dar nici nu trebuie sa fie, important este principiul. LE: Am gasit totusi niste simboluri mai potrivite pentru a ilustra bateriile: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum