Vizitator Ak33 Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Unde este diferenta? Sau altfel spus ce intelegi tu prin curent unidirectional? ce INTELEGETI prin curent , dl Nelu e mai mare ca dvs , faptul ca sunteti moderator nu va da dreptul sa va tutuiti cu persoane mai in varsta decat daca aceasta va permite cel putin asa mie se pare mie normal p.s. fac print screen la postare , nu de alta dar nu vreau sa iau ban degeaba (nu am injurat , nu am zis nimic de rau , e doar o parare) Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 De acord ca principiu, numai ca nu mi-as fi permis tutuiala fara solicitarea lui Nelu, la urma urmei este unul dintre prietenii mei de pe forum. PS: Ce legatura are interventia ta cu subiectul si ce ai dorit sa obtii? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Stati linistiti ca sant mai multe variante de definitii. Pentru alternativ nu s-a deranjat sa dea o definitie. Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Stati linistiti ca sant mai multe variante de definitii. Pentru alternativ nu s-a deranjat sa dea o definitie. Ca de obicei, extrem de corecta observatia si proba! Link spre comentariu
Vizitator Ak33 Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 PS: Ce legatura are interventia ta cu subiectul si ce ai dorit sa obtii? In niciun caz un avertisment pt offtopic Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Pai nu te-a avertizat nimeni ci a fost o simpla intrebare... Una la care eviti elegant raspunsul Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Ce răspuns să ceri de la o altă clonă ? Că respectivul nu e în niciun caz user nou.....e un client mai vechi după stilul de exprimare.Și are ceva experiență dacă face și printscreen ,,ca să nu ia ban degeaba,,. În loc să contribuie cu ceva concret la topic, caută nod în papură.... Pentru inițiatorul topicului. Cred că nu e chiar așa ușor să înlocuiești un convertizor de frecvență, s-ar putea să ieși mai scump..... cu un amplificator de 3kW. Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 (editat) Esti de acord cu oscilogramele de mai sus puse de mine? Pai da ,n-am ce sa contest in afara de denumiri . Iti dau si eu un exemplu,un amplificator in clasa A ,npn .emitor la masa ,in colector un transformator de iesire spre plus ,in secundar un difuzor.Ce curent trece prin primar?Simetric fata de zero sau pulsatoriu? Si ce curent trece prin secundar? As zice ca ,si anume,curentul din primar e unul pulsatoriu ,cel din secundar e alternativ curat ,cu aceeasi forma de unda cu a celui din primar.Avand aceeasi forma iar pe cel din secundar nu-l poti numi continuu ,rezulta ca cel din primar ,pulsatoriu ,este de fapt tot un curent alternativ Adica e acelasi lucru,ii zici cum vrei ,e bine oricum. Editat Noiembrie 20, 2016 de nel65 Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 As zice ca ,si anume,curentul din primar e unul pulsatoriu ,cel din secundar e alternativ curat... Eu n-as zice asa, ignorand inductanta de scapari si pierderile in miez si cupru, secundarul este oglinda primarului ca si forma. Schema este gresita deoarece primarul este alimentat unidirectional, sau pulsatoriu ( e totuna ), are deci o componenta continua ce-l va satura, in secundar n-are de unde sa apara forma alternativa decat poate daca iesirea e prin condensator, sau osciloscopul este cuplat AC. Ar mai trebui inca o infasurare primara in antifaza cu prima si inca un tranzistor si asa s-ar obtine simetria esentiala miezului. PS: Aminteste-ti de discutia cu alimentarea pistolului de lipit prin dioda pentru reducerea puterii, este acelasi lucru si aici. Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 (editat) n-am timp acum sa caut dar pot gasi un munte de scheme de genul asta . Una aici ,desi e cu lampi ,dar nu conteaza http://www.elforum.info/topic/118774-amplificator-lampi-schema/. Editat Noiembrie 20, 2016 de nel65 Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Ok atunci explica functionarea trafului. Editare ulterioara: Cumva traful ala are intrefier? Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 (editat) Incerc. Variatia curentului anodic ,sau de colector ,in primar ,produce un flux magnetic variabil in miez.Simplu ca buna ziua.Ca miezul este saturat ,e alta poveste ,(si) de-aia rezistenta in cc a acestor trafuri e de ordinul kiloohmilor.In fine ideea este ca pulsatoriu sau alternativ e acelasi lucru (in cea mai mare parte a cazurilor). Editat Noiembrie 20, 2016 de nel65 Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Incerc. Variatia curentului anodic ,sau de colector ,in primar ,produce un flux magnetic variabil in miez.Simplu ca buna ziua. Problema este ca fluxul ala este asimetric, unidirectional, asta este ceea ce tot incerc eu sa iti explic. Exemplul ala este unul distinct, nu cunosc prea multe despre trafurile de iesire la lampi insa stiu ca acolo la SE exista intrefier, si ceva imi spune ca autoinductia joaca un rol important, ceva asemanator flyback unde traful nu prea mai e traf ci mai degraba 2 inductante cuplate magnetic... Se poate sa ma insel, n-am lucrat cu lampi deci doar intuiesc cate ceva. Oricum cert este ca pulsatoriu nu-i acelasi lucru cu alternativ, ci sunt 2 notiuni total opuse, alternativul implica o componenta continua inexistenta, iar pulsatoriu exprima exact opusul, adica prezenta unei componente continue. Asta se doreau a ilustra acele oscilograme, dar nu mai conteaza, crede fiecare ce vrea Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Ok ,corect,sa nu mai poluam topicul. Link spre comentariu
dark_angel Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 (editat) Prima data @djvas a spus:"Un curent continu care "sa oscileze" nu prea mai e continu ..e cam alternativ." Apoi observ: Daca oscilatia are loc de la 0 numai catre o valoare pozitiva ( 95 in cazul de fata ) atunci este vorba despre curent continuu, pentru ca nu-si schimba polaritatea, deci formularea este corecta. La fel si sugestia cu un soi de amplificator comandat de generatorul ala. Si nah citind continuu acolo am vrut sa semnalez ca nu e chiar continuu.Dupa mintea mea acest curent ondulatoriu ar fi incadrat in categoria celui alternativ atata timp cat isi schimba sensul (urca/scade) cu o anumita perioada/frecventa cunoscuta. E acel curent alternativ nesinusoidal amintit si prin alte manuale de bazele electrotehnicii. Undeva mai jos vad ca totusi nu mai e "vorba despre curent continuu pentru ca nu-si schimba polaritatea" ci ii zice "continuu pulsatoriu" care totusi te duce cu gandul la ceva care isi schimba forma in timp. Curentul continuu se numeste asa pentru ca este acel curent care nu isi schimba polaritatea. Ca tensiunea ce il provoaca intr-un circuit, este la o valoare fixa/constanta, sau variaza intre potentialul 0 al masei si o valoare pozitiva maxima, nu schimba cu nimic caracteristica aia continua a curentului ( este valabil si invers, intre 0 si doar o valoare negativa ). Adica pe scurt fie ai doar o tensiune pozitiva fie doar una negativa, curentul tot continuu se numeste, si se poate adauga caracteristica "pulsatoriu" pentru a nu se confunda cu cel alternativ. Acum fiecare ii zice cum vrea ca d`aia e democratie, ceea ce am avut de subliniat am facut-o in randurile de mai sus, acolo nu va fi doar curent cotinuu si atat. Ca daca un semnal triunghiular e tot curent continuu numai pentru care are un offset anume atunci ar trebui rescrisa toata teoria semnalelor, eventual corectata si tanti Adelaida Mateescu si nea` Remus Radulet, ca au gresit si ei prin hartiile scrise la vremea lor. Legat de amplificatoarele cu tuburi sau tranzistori in configuratie SE(single-ended) clasa A, da e adevarat, de obicei transformatoarele au intrefier pentru a evita saturatia miezului, dar daca se foloseste un miez foarte mare(nejustificat in practica) intrefierul poate lipsi pentru ca nu va ajunge sa se satureze. @miticamy undeva la pagina 32 spune ceva si de marimi alternative cu valoare medie nula, si mai departe la pag. 94 dezbate regimul periodic nesinusoidal. Daca se citeste primul capitol relativ la curent continuu atunci nu prea are motiv sa spuna care sunt marimile incadrate in zona de alternativ daca le dezbate in urmatoarele capitole. Una peste alta iniatorului topicului ii urez spor la construit convertizorul dorit! Editat Noiembrie 20, 2016 de dark_angel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum