Dr.L Postat Septembrie 3, 2007 Partajează Postat Septembrie 3, 2007 pai pe punte cad 0,6x4xI w => 2,4xI w (unde I e amperajul tras de amplificator)pt 3A=> 7,2w ,pt 5A => 10,8w prin urmare puntea tot se incalzestedaca ai nimerit una chinezeasca,atuni e mai nasol,ca o d-aia desi scrie 20 A pe ea,se incalzeste cam mult si la 2A :(dupa mine,mai bine pui amplificatorul la o sursa pc(nu garantez pt chiezariii de '350-500w' sau chiar mai mult),insa trebuie sa pui consumatori si pe ramurile de 5 si 3,3v(cam 10-20% din puterea inscrisa pe sursa)o sursa de firma de 200w ti-ar ajungecel mai bine e sa folosesti un traf dedicat de 10-12v+punte+condtraful sa aiba ~5Amerge si unul 2x10-12v ca folosesti doar 2 diode(in loc de 4,cate are puntea) Link spre comentariu
Vizitator andreass Postat Octombrie 7, 2007 Partajează Postat Octombrie 7, 2007 scuzati lipsa am fost putin ocupat cu faculta stiti voi nu trebuie sa va zic ) ampliful a ramas legat la o sursa pc pot sa zic ca merge ok mult mai bine decat cu traful acela, am legat iesirile in punte si asa deja e acceptabila puterea si prea mult )) acum intrebarea:s-ar putea conecta 2 surse atx astfel incat sa se adune puterea am vazut asa ceva dar nush cum functioneaza ceva link daca se poate ms :rolleyes: Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 7, 2007 Partajează Postat Octombrie 7, 2007 Le legi impreuna prin cite o rez de 0,1... 0,22Ohmi/5... 10W. Mai corect aceasta mixare ar trebui facuta cu 2 diode de putere, minim 10A, dar apare si o cadere de 0,5... 0,7V pe ele. Sa le masori inainte ca sa vezi daca e o diferenta intre tensiunile celor 2 surse. Link spre comentariu
Vizitator andreass Postat Martie 22, 2008 Partajează Postat Martie 22, 2008 Salutare tuturor, redeschid acest topic cam vechi :P vin cu intrebari noi iar ma apuca mesteritul mai invat si eu :smt003 ampliful functioneaza demult cu o improvizatie mai exact am legat 2 diode de putere in serie ca sa imi reduc pe la vreo 10-11v dar randamentul.... lasa de dorit daca punem in calcul randamentul amplifului al sursei pc + puterea disipata pe diode care se racesc pe un radiator cu ventilator :smt010 Din cate am inteles ampliful auto are el o sursa care sa ii dea tensiunea necesara amplifului o sursa dc-dc ce o fi sunt doar amator :smt006 atunci ar fi mai elegant daca as alimenta ampliful direct cu tensiunea care are nevoie +-25-30v ceva de genul pt ca are 2 conzi de 35v si din traful de ups sa fac o redresare simetrica. Intrebarea e daca se poate face chestia asta si cum aflu unde sa ii dau tensiunea astept indicii sau critici :smt003 Ampliful nu vreau sa-l mai folosesc vreodata la 12v in masina daca se poate face, eventual poze daca va ajuta am sa pun mai tarziu :smt017 Link spre comentariu
Vizitator andreass Postat Martie 24, 2008 Partajează Postat Martie 24, 2008 am pus ceva poze doar sa vedeti cam despre ce e vorba calitatea lor lasa de dorit pt ca sunt facut cu un webcam astept indicii :prayer: Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 24, 2008 Partajează Postat Martie 24, 2008 in primul rand pentru titlu: amplificatoarele auto cu sursa SMPS nu trebuie alimentate de la surse in comutatie (eu alimentat sursa mea SMPS cu SG3525 ,inca nefinalizata de la o sursa ATX si nu intelegeam ce are de se incalzeau cundenstoare de buna calitate 105Grade care filtrau tensiune pe integrat .la alimentarea din acum auto condensatoarele erau reci :weedman: ).si acum pentru ultima intrebare :momentan alimenteaz amp. de la acumulatorul auto si vezi ce tensiune ai pe condensatoarele acelea mari din sursa ! cineva care a mai desfacut astfel se statii poate stie mai multe . eu nu vad diodele ultrafast de redresare (trebuiau sa fie pe langa condensatoare sau poate se afla pe radiatoare ) ,nu prea cred sa fie cele de langa firele alea galben cu verde ! sau cauta o schema pentru statie! Link spre comentariu
Vizitator andreass Postat Martie 24, 2008 Partajează Postat Martie 24, 2008 Problema cu incalzitul si eu o am e adevarat ca il alimentez de la o sursa pc dar merge destul de ok dar nu-mi place ca sursa e cam aiurea a si mirosit a ars la un moments se topisera firele din interior de pe railul de 12v, am sa masor tensiunea pe cei 2 conzi dar banuiesc ca tre sa fie sub 35v cam un 25v pt ca valoare conzilor e de 2200uF la 35v iar la alimentare primeste in jur de 10v si nu 12 deci va fi mai mica decat normala sau o stabilizeaza? Traful e ok? Va trebui sa masor si tensiunile care le pot scoate cu el dar dupa poze cam ce pot fi atatea fire vad ca sunt 3 mai groase si 3 mai subtiri :smt017 Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 25, 2008 Partajează Postat Martie 25, 2008 masoara tensiunile la iesirea din sursa SMPS cand statia este alimentata de la acumulatorul auto (pentru asta a fost facuta). trafoul nu-l prea vad bine in poze dar vad ca are mai multe tensiuni de alimentare in primar si mai multe tensiuni in secundar, masoara cu un ohmetru bobinele pentru a afla care sunt primarele 125----->252 V (sau ce tensiuni sunt scrise pe el).firele groase sunt pereche cu firele groase si la fel la cele subtiri. alimenteaza trafoul pe 220 si ai grija sa nu bubuie nik sau sa nu se incalzeasca in gol . cauta la iesire (secundar) pe firele cat mai groase,tensiune aconvenabila! (ai nevoie doar de doua fire - probabil trafoul este cu iesire simetrica +/-)nu cunosc acel trafo de UPS si din acest motiv se poate sa gresesc .pentru ce statie ai tu pare cam mic acel transformator ! mai trebuie sa ii faci o redresare si ceva condens de mare capacitate (dar astea dupa ce aflii la ce tensiune se alimeneaza statia dupa sursa) Link spre comentariu
Vizitator andreass Postat Aprilie 15, 2008 Partajează Postat Aprilie 15, 2008 Sa revin iar scuzati absenta am avut santier in casa timp de o luna :P am postat pe un al tread legat de sursa inainte sa am un aparat de masura acum vin cu intrebari avand in vedere ca stiu ce tensiune scoate trafu si cat cere ampu:D Deci ampul are nevoie cam in jur de +-25v(am masurat cu intare pe 12v) iar traful din poza scoate maxim in jur de 17vca dupa cum apare in poza intre firul negru si alb iar rosu e mediana ma gandesc ca am jumatate tensiunea e ok...? Link spre comentariu
Vizitator andreass Postat Aprilie 15, 2008 Partajează Postat Aprilie 15, 2008 imi dau eu singur raspunsul nu e bine ) aveam distorsiuni mari la minin ca nici nu se intelegea ca e muzica sau ceva dar am conectat la firele subtiri de la traf asa merge perfect :P pt test am conzi de 2200uF daca dau volum apar distorsiuni ledul de power clipeste oare din cauza conzilor mici sau traful de debiteaza destul curent? :| Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 15, 2008 Partajează Postat Aprilie 15, 2008 ambele variante sunt corecte. :)Creste filtrajul si puterea trafului. Link spre comentariu
Vizitator andreass Postat Aprilie 15, 2008 Partajează Postat Aprilie 15, 2008 Am incercat o alta chestie am legat de la firele groase(care ma gandesc ca sunt de putere) fara priza mediana asa avand 17v un fir legat la amandoua borne ale puntii la alternativ si celalat ca masa, e mult mai ok pot da volum mai mare fara sa palpaie ledul :supz: dau copy paste de pe un alt tread de pe acest forum chiar a functionat ce a zis domnul :"yuly4you wrote:ba merge si cu punte, si chiar bine...un fir din alternativ il legi la cele doua intrari ale puntii, iar celalalt va reprezenta masa....apoi, din punte ai iesire pt. +, -, si masa e celalalt fir....condensatorii ii pui intre + si masa, + la + si intre - si masa, - la -.......bafta..."voi inlocui ace conzi cu 2*6800uF sau daca gasesc 2*10000uF daca mai sunt si alte imbunatatiri postati aici va rog :smt007 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum