Vizitator andreass Postat Aprilie 24, 2007 Partajează Postat Aprilie 24, 2007 o intrebare, sunt incepator, as vrea sa imi alimentez un amplif auto la o sursa pc am incercat dar se incalzesc foarte tare cablurile incep sa se topeasca si miroase a ars e neplacut poate imi i-a foc si casa :P daca pun cabluri mai goase se pare ca nu duce sursa , taie alimentarea de la amplif si coolerul de la sursa merge dar nu e alimentat amplifu, se poate face ceva circuit inainte de amplif kiar daca nu se alimeteaza destul nu am nevoie de putere mare si inca ceva se incinge foarte tare dc? Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 24, 2007 Partajează Postat Aprilie 24, 2007 spune ce amplificator ai, pe ce boxa il folosesti si la ce putere.Merge si PC-ul din aceeasi sursa? ce putere are sursa? Link spre comentariu
Vizitator andreass Postat Aprilie 24, 2007 Partajează Postat Aprilie 24, 2007 pai ampliful auto e cica de 250w@2ohm rms power dar nu cred ca are mai mult de 40 iar difuri am de masina de 4 ohm care au in jur de 40w fiecare cu toate ca scrie 600w pe ele nu au oricum dar cel putin 35 au garantat, iar sursa este de 400w a dus un pc overclokat la maxim adica un amd 64 la 2.8 ghz cu un 7600gt marita si ea deci ceva e de capul iei.Sursa e separat la pc am alta. Link spre comentariu
LostCell Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 puterea sursei de pc pe linia de 12V este prea mica si se incinge..procul ,placa de baza,video se alimenteaza din +5V unde si ai cateva zeci de amperi Link spre comentariu
madkat Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 la o sursa AT de 200W scrie ca da cam 6A pe ramura de +12 - eu am alimentat o statie de 2x55 fara probleme din acea sursa...evident ca nu la volum maxim - ci undeva pe la max. 70% Link spre comentariu
Vizitator andreass Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 deja noile procesoare se alimenteaaz si ele de pe linia de 12v kiar pe placa de baza este un conector special care e alimentare la cpu pe care intra 12v dar sa revenil la ale noastre kiar nu am vreo solutie sa alimentez ampliful acela nici eu nu am nevoie de volum maxim Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 pai ce putere bagai tu in difuzoare de se incingeau firele?e cam ciudat sa se incinga pentru ca firele de la sursa sunt destul de groase. Link spre comentariu
Vizitator andreass Postat Aprilie 28, 2007 Partajează Postat Aprilie 28, 2007 firele de la sursa la amplif nu de la difuzoare, dar am rezolvat problema cu o bobina scade puterea mult dar se incalzeste bobina si atat nu firele si nici amplifu e suficient am legat in serie secundarul unui traf de 12v )) alte idei sunt bine venite :P Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 28, 2007 Partajează Postat Aprilie 28, 2007 legand in serie secundarul trafului ai redus tensiunea de alimentare a amplificatorului pentru ca ai cadere de tensiune pe acel secundar, solutia nu mi se pare buna :rolleyes: ; facand asa tu ai redus puterea amplificatorului, puteai face acelasi lucru reducand nivelul semnalului audio aplicat pe intrarea amplificatorului. scoate acel traf si da mai incet amplificatorul si vei obtine acelasi lucru (si nici nu vei mai irosi energie disipand-o pe traf). Link spre comentariu
Vizitator andreass Postat Aprilie 28, 2007 Partajează Postat Aprilie 28, 2007 da asta e si ideea altfel intra in protectie ampliful daca ii da 12v dc nu stiu nici eu oricum e mai bine decat sa mi se topeasca firele omg :tonqe: Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 13, 2007 Partajează Postat Mai 13, 2007 incearca asa: tai toate firele galbene(12v) de la mufe,si le prinzi cu o rigleta d un fir mai gros cre alimenteaza ampul. faci la fel si cu un numar egal(sau mai mare) d fire negre.poate merge asadaca nu,incearca s masori amperajuc(ct consuma) ca poate oscileaza ceva,si la 250w,consuma muuult Link spre comentariu
matzah Postat Iunie 1, 2007 Partajează Postat Iunie 1, 2007 firele alea se incing destul de usor. la unele surse chiar si cand calcul merge normal daca desfaci carcasa si pui mana pe alimentarea atx (manunchiul gros de fire) o sa vezi ca e posibil sa le gasesti caldute. e normal, ele au izolatie groasa, dar sarma de cupru din ele nu'i cine stie ce groasa. Nu exagera totusi ca iti pusca sursa. Nu tot ce scrie pe el 250W sau mai mult chiar scoate atata si daca o face nu stiu ce efect o sa aiba in timp si cat de fiabila o sa fie "combinatia" asta. Link spre comentariu
GooD of BaSS Postat Iulie 1, 2007 Partajează Postat Iulie 1, 2007 Ma taticule de ce nu alimentezi tu amplifu tau de la un traf sanatos ca surs chiar daca scrie pe ea 400w nu o sa poti folosi tu atata de pe ea. :yawinkle: Plus ca statiile auto au un consum f mare de curent si iti suge imediat si bateria de la masina dapoi o amarata de sursa :partyman: Link spre comentariu
GooD of BaSS Postat Iulie 1, 2007 Partajează Postat Iulie 1, 2007 Si inca ceva tu ai un amplificator sau statie de masina :axe: ca se schimba situatia Link spre comentariu
petre_s Postat Iulie 1, 2007 Partajează Postat Iulie 1, 2007 andreeas, fa cum a spus Dr.L. incearca si tu sa il tii si tu mai incet... Nu te complica cu bobine si ce ai spus tu ca nu au niciun efect de imbunatatire...daca nu tine, asta e, nu poti sa o folosesti. Sursa are si protectie la scurt si curent prea mare, nu ai de ce sa-ti faci griji ca pusca. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum