Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

presostat hidrofor cu 2 relee electromagnetice

catax4u

Postări Recomandate

Salut. Am facut o schema cred eu destul de simpla pe care o atasez aici. Bobinele releelor se alim in curent continuu. Am o problema la montajul asta, si anume, cand il alimentez la 220 VCA releul 1 care alim motorul pompei isi face contactul si nu ar trebui. Am folosit 2 punti redresoare si banuiala mea este ca problema este la puntea a doua de la releul 2. Cred ca acolo apare un +220 VDC pt ca apare o redresare monoalternanta de la nulul de lucru aplicat la acea punte. Ma gandesc sa fac acolo, in loc de o punte cu 4 diode, una cu o singura dioda, monoalternanta, si asa sa rezolv problema, sa nu mai apara +220 VDC care se duce la bobina releului 1. N-am avut timp sa fac modificarea asta si d-aia mai cer si alte pareri.schema presostat hidrofor.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catax4u

5

• v67

1

• alex.cselenyi

1

• 5 luni mai târziu...

Salut. Multumesc util. V67 pt propunere. Am rezolvat problema. Am renuntat la o punte, folosesc o sg punte si totul este ok, functioneaza perfect. Cand am timp mai mult o sa atasez o schema daca mai intereseaza pe cineva.

Link spre comentariu

Salut. Cum am promis,atasez schema. Comanda releelor sau daca vreti sa puneti contactoare in locul lor se poate face si in curent alternativ daca bobinele lor asa lucreaza. Eu am folosit curent continuu pt ca asa lucreaza bobinele releelor.schema presostat hidrofor var 2.pdf

Editat de catax4u
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

la punerea sub tensiune bobina releuului 1 este alimentata prin contactul normal inchis releu 2 este normal sa cupleze schema e gresita vreti alta schema ? cu un releu sau doua?

Mai aveti si alte variante? Daca da va rog sa postati scheme, a mea a mers dar poate e vreuna mai simpla si mai buna,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări