robert1000 Postat Noiembrie 13, 2016 Partajează Postat Noiembrie 13, 2016 Intr-un tv lcd am gasit crapat un condensator de 1000pf 2kv. Nu am decat niste condensatori de 1KV. Pot pune 2 de 1kv in serie, ca sa il inlocuiesc pe cel de 2kv? Am si un cond tip caramea, de 1.6kv. Ar fi bun sau nu? E pentru o sursa in comutatie tv lcd. Multumesc! Link spre comentariu
aly4quad Postat Noiembrie 13, 2016 Partajează Postat Noiembrie 13, 2016 ar trebui sa te ajute urmatorul calculator: http://cristianioan.trei.ro/calculator/calcspc.html merge si 1,6kv, inainte sa ii pui, masoara-i totusi cu un capacimetru. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 13, 2016 Partajează Postat Noiembrie 13, 2016 Dacă ai doi de 2,2nF/1kV și-i înseriezi, obții unul de 1,1nF/2kV, deci foarte bun pentru ce-ți trebuie.Ca să obții un condensator cu tensiunea de lucru dublă, folosind doi condensatori înseriați, valorile celor doi trebuie să fie egale, altfel tensiunea nu se distribuie egal între cei doi.Având în vedere că originalul de 2kV a crăpat, eu nu aș pune acolo ceva cu tensiunea de lucru sub 2kV, ci minim 2kV.... Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 13, 2016 Partajează Postat Noiembrie 13, 2016 N-ar strica cate o rezistenta de 20M in paralel cu fiecare condensator, ca sa garanteze distribuirea tensiunii in mod egal pe cei doi condensatori inseriati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum