Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sudura in conditiile unei tensiuni slabe

Vizitator dinugeorge26

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ion_Bumbu

11

• nickrvl

9

• spik

6

• danzel67

4

Top autori în acest subiect

Uitati ce imi spune un nene de la Telwin Italia:Dear Dinu,the welding machine "Advance 227" can work with a power supply from 100V up to 240V. without any problem and the change of power voltage is automatic.

In acest mail te intilnesti cu 2 probleme:

1. Nu nenea din Itlia face garantia daca se strica.

2. Bariera de limba, din ce ar fi sa traduc ar insemna ca merge fara probleme de la 100-240Vac si schimbarea tensiunii este automata.

Nu asta te intereseaza pina la urma, te intereseaza sa mearga de la 180Vac la 24oVac , nu sa mearga si pe retea de 110Vac.

Am avut pe vremuri de lucru cu niste surse concepute in acest fel ,alimentare duala 110/230Vac.

Atitea s`au defectat din cauza comutarii aiurea incit am eliminat acel modul, ceva integrat hibrid si triac pe linga el.

Din acel moment numarul surselor defecte a tins spre 0.

In momentul de fata am un dubiu ca acel aparat asa si este facut, precis e mai bun insa modul de raspuns arata ca ori omul nu stie ce spune in enfleza ori se ocupa doar de vinzari.

In mod normal cam orice invertor care se respecta merge fara probleme de la 200Vac, trebuie sa respecte niste norme europene de alimentare.

Alea spun ca rensiunea ar fi 230Vac +/- 10%.

Cu un Awelco, am sudat fara probleme la 180Vac pe retea, 2,5mm, invertorul putind sa duca 3,25mm.

Cel mai simplu ia invertorul si vezi cum merge, nu`i OK , il trimiti inapoi si gata.

@spik, ce spui acolo e cam in bataie de joc daca nu`i spui si ce sectiune are acel prelungitor, poate e de 1,5mmp si sudezi cu 4mm.

Asa am si eu unu de 3x4mmp de aproape 15ml , cu ala merge orice, nu?

Pina la urma nu distanta de la trafo la aparatul de sudura conteaza ci sectiunea conductoarelor.

Grig

Link spre comentariu

Ia un Panzer de la dedeman, vezi cum lucreaza, daca este ok il pastrezi, daca nu, in 24 de ore il duci inapoi. Ai 2 ani garantie, il duci la ei si il rezolva. Nu mai fii asa de sincer ca vanzatorii speculeaza asta .

Link spre comentariu

In acest mail te intilnesti cu 2 probleme:

1. Nu nenea din Itlia face garantia daca se strica.

2. Bariera de limba, din ce ar fi sa traduc ar insemna ca merge fara probleme de la 100-240Vac si schimbarea tensiunii este automata.

Nu asta te intereseaza pina la urma, te intereseaza sa mearga de la 180Vac la 24oVac , nu sa mearga si pe retea de 110Vac.

Am avut pe vremuri de lucru cu niste surse concepute in acest fel ,alimentare duala 110/230Vac.

Atitea s`au defectat din cauza comutarii aiurea incit am eliminat acel modul, ceva integrat hibrid si triac pe linga el.

Din acel moment numarul surselor defecte a tins spre 0.

In momentul de fata am un dubiu ca acel aparat asa si este facut, precis e mai bun insa modul de raspuns arata ca ori omul nu stie ce spune in enfleza ori se ocupa doar de vinzari.

In mod normal cam orice invertor care se respecta merge fara probleme de la 200Vac, trebuie sa respecte niste norme europene de alimentare.

Alea spun ca rensiunea ar fi 230Vac +/- 10%.

Cu un Awelco, am sudat fara probleme la 180Vac pe retea, 2,5mm, invertorul putind sa duca 3,25mm.

Cel mai simplu ia invertorul si vezi cum merge, nu`i OK , il trimiti inapoi si gata.

@spik, ce spui acolo e cam in bataie de joc daca nu`i spui si ce sectiune are acel prelungitor, poate e de 1,5mmp si sudezi cu 4mm.

Asa am si eu unu de 3x4mmp de aproape 15ml , cu ala merge orice, nu?

Pina la urma nu distanta de la trafo la aparatul de sudura conteaza ci sectiunea conductoarelor.

Grig

Am scris in graba...prelungitor de 2,5...150 m lungime...a sudat (electrozi bazici) o cunostinta la un gard.

Daca cineva este interesat de specificatiile acestui Miller le poate afla de pe "sudura.eu".

Sper sa nu fie considerata ca o reclama, insa acolo gasesti sfaturi competente de la ingineri sudori, iar daca vrei sa cumperi, bine, daca nu, iarasi bine!

Link spre comentariu
Vizitator dinugeorge26

Adica 1 generator+ 1 invertor care sa mearga pe ge sau generator de sudura? Apropos, chiar am vazut unul, oare sa fie chiar naspa la pretul acesta?http://www.tehmag.ro/generator-cu-sudura-ep-6500-dw-monofazat-diesel.html

Pana la urma s-ar putea sa fie solutia ok, si ca bani, si ca functionalitate.

Care ar fi problemele ce pot sa apara la asa ceva? Partea de invertor sau cea de motor?

Link spre comentariu

Recomand Lincoln 150s sau Lincoln 170s ; cred ca astea sunt cele mai bune preturi si in acelasi timp si produsele pe stoc ; mai exista si varianta lincoln 135S pe care nu ti-o recomand in conditiile tensiunii declarate de tine ;

Legat de acel Raul de pe softpedia , din cate stiu se dadea rotund ca e inginer sudor , deci iti poate recomanda f corect electrozi, materiale de adaos sudura cu gaz etc , in schimb omul nu este un electronist , e un vanzator

Pe mine personal m-a scarbit , mi-a lasat impresia ca e arogant si are si o doza de ipocrizie ( se apucase sa-si faca reclama acolo si isi schimba preturile pe site-ul sau in functie de ce i se prezenta ca si alternativa de pret ; sustinand ca la el e cel mai ieftin ; dupa o perioada le-a schimbat , le-a marit )

Ca si recomandare pentru tine , cred ca e mai practic sa imprumuti un aparat de la un cunoscut si sa-l testezi pe particularitatile retelei tale electrice ;

Lincoln 170 si 150 suporta cam + 15 % - 15 % , asta inseamna cam 195V

Cel mai potrivit conform acestui link este Lincoln 160SX http://assets.lincolnelectric.com/assets/EU/OperatorManuals/IM2038rev06-ENG.pdf

La pagina 10 in partea de sus gasesti : Input Voltage Range : from 115 to 230Vac ±15% (CE model)

Deci e posibil sa fie cea mai buna afacere acest invertor 160SX care vad ca are un pret de vreo 5.000 ron http://aparat-de-sudura-invertor.compari.ro/lincoln-electric/invertec-160-sx-p186601665/

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

Legat de acel Raul de pe softpedia , din cate stiu se dadea rotund ca e inginer sudor , deci iti poate recomanda f corect electrozi, materiale de adaos sudura cu gaz etc , in schimb omul nu este un electronist , e un vanzator

Pe mine personal m-a scarbit , mi-a lasat impresia ca e arogant si are si o doza de ipocrizie ( se apucase sa-si faca reclama acolo si isi schimba preturile pe site-ul sau in functie de ce i se prezenta ca si alternativa de pret ; sustinand ca la el e cel mai ieftin ; dupa o perioada le-a schimbat , le-a marit )

...

Deci e posibil sa fie cea mai buna afacere acest invertor 160SX care vad ca are un pret de vreo 5.000 ron http://aparat-de-sud...-sx-p186601665/

In cunostiinta de cauza, @swtm are personal de service in firma, nu trebuie sa fie el electronist, referitor la preturi , le`a modificat, dar in jos fata de ce era pe site cind l`am luat.

Si tot asa, pistoletul Binzel a intrat in kitt la 200C, cum a si promis intr`un post.

De marit s`a marit un MIG/MAG de la SAF, iesise din promotie, mi`a parut rau ca l`am ratat, l`am pipait la fata locului, fain lucrat insa a ajuns mai scump decit 200C asa ca am preferat Lincoln mai ales ca are ecranul mai mare si mai lizibil.

Asa ca idee 160SX la Raoul e bine mai ieftin, doar vreo 800lei! ( L.E. E de inteles ca`i mai ieftin cu 800lei)

Si daca tin eu bine minte il avea pe raft.

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Vizitator dinugeorge26

Da, intr-adevar, modelul de Lascentrum comercializat de dansul nu mai exista nicaieri pe planeta, probabil ca e comandat special prin Asia si etichetat astfel.

Cat despre 160SX..sincer imi cam depaseste bugetul. N-as vrea sa par ca imi doresc , vorba romanului, si cu..., si cu sufletul in rai, dar incerc sa gasesc solutia optima pret/calitate pe care mi-o pot permite si care sa functioneze. Cred ca cine are 5000 de lei sa dea pe un aparat pe care il foloseste pe langa casa, fara sa produca cu el, nu intra pe forum, se duce direct la Miller sau Lincoln si le cere ce-si doreste.Oricum, sunt bune si variantele care depasesc bugetul, dar ar fi interesante niste pareri ale cuiva care a vazut la lucru sculele.

Apropos de ce spuneam mai sus, uitati demostratie (reala cred) cu un Deca la 160V. Sincer, asa ceva mi-as dori, chiar daca ar fi doar din vorbe..

Stiti cumva cum stau aparatele astea pe partea de fiabilitate, constructie, depanare?

Editat de dinugeorge26
Link spre comentariu

800 lei SX ? cred ca visezi ; am verificat la acel individ pe site si aparatul este listat cu 800 ron mai putin , deci tu te-ai exprimat gresit

Lincoln 170s e mai scump cu 100 ron decat pe vai.ro, dar cel mai grav sta omul la electrozi

Electrozi OMNIA 46 2.5x350
Electrozi rutilici OMNIA 46 2.5x350 1, 9 kg / pachet
32 RON
Deci la el costa peste 16 Lei KG de electrozi rutilici de la lincoln ; nu e chiar cel mai bun pret
http://www.sculesiechipamente.ro/electrozi-rutilici-omnia46/ aici e pretul aprox 10 Ron KG ; e totusi o diferenta de 60 %
La un pachet de electrozi luat de la cluj imi vine pachetul de electrozi acasa prin curier si e si mai ieftin
N-am sustinut ca individul nu vinde produse bune (ma refer la Lincoln ) am spus ca nu mi-a placut atitudinea lui si reclama mincinoasa cu preturile cele mai mici
Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

Da, intr-adevar, modelul de Lascentrum comercializat de dansul nu mai exista nicaieri pe planeta, probabil ca e comandat special prin Asia si etichetat astfel.

http://www.lascentrum.nl/en/

Asta e firma, nu`s scule de duzina, adevarat , nici pretul nu este de Panzer.

Referitor la pretul lui 160 exprimarea a fost corecta literal.

Imi pare rau ca a dat nastere la confuzii.

Link spre comentariu
Vizitator dinugeorge26

Firma, recunosc ca e firma, dar aparatele tot in China sunt facute, oricum nu are importanta atat timp cat sunt de calitate si se asigura service.

Una peste alta, repet, omul mi s-a parut ok, pretul cred ca este la fel, si oferta dansului este de luat in considerare. Ma bucur ca am reusit cu ajutorul dumneavoastra, al tuturor care v-ati exprimat, sa ma apropii de ce am nevoie, asa ca e timpul sa facem si o lista cu sugestiile, intr-o ordine aleatoare.

Repet, este vorba de aparate care functioneaza (daca se poate si dovedit) cu tensiune sub 200 V. Poate ajuta si altora, doar n-oi fi eu singurul care sta la tara..

So,

1. Lincoln 160 sx -- 5000

2.Telwin Advance 187 si 227 MV/PFC -- 1500, 2200

3.Deca MS 210 GEN ---- 1300 (sau 800 in UKraina)

4. Generator sudura Artek 6500dw ---- 2700 sau 4500 pe la altii

5. Invertor ieftin plus autotransformator ridicator cu 20V(confectionat in regie proprie); spun +20V caci oricum nu-mi trece niciodata de 240V per total in gol

6. Lascentrum Arc 200 pfc mv --- 1800

7.

Link spre comentariu

Mi se pare un aparat ok in bugetul asta si LINCOLN Speedtec 180C care la randul sau are si PFC , cred ca e mai util decat 160sx , are mai multe functii ; daca vrei vreodata sa sudezi si mig mag vei avea cu ce ;

Orice te-ai gandit sa-ti iei incearca sa faci rost de acel aparat si sa-l probezi in conditiile tale , apoi cumpara-l

Link spre comentariu

Acest Speedtec se invarte in jurul valorii de 1200 euro si poate suda garantat un electrod de 2,5mm bazic pe prelungitorul lui "spik" :) dar nu garanteaza functionarea la tensiunea lui "dinu", nici un invertor nu poate face asta la acele valori minime specificate de el.

Cel mai bine tot motogenerator cu grup pentru sudura.

Link spre comentariu

Asa in fuga pe un prelungitor de 150ml/2,5mmp la 10A caderea de tensiune este de aprox 20V.

Asta inseamna ca se poate suda linistit cu electrod de 2,5mm, posibil si cu 3,2.

Tabelul ala se poate modifica, la 160SX pretul e de 4250lei.

Pina la urma rezolvarea e tare simpla, se ia un invertor si daca nu corespunde scopului se returneaza si gata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări