Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Crt Clatronic norma D/K

gabilungu66

Postări Recomandate

Va salut Domnilor,

Tv-ul din titlu este adus din Germania si initial avea numai norma B/G. I-am rescris memoria cu un dump de Tauras. Tv-ul functioneaza dar nu stiu daca merge si in norma D/K. Aici nu am cum sa il probez (tv mege la tara,unde pe cablu inca se mai transmit unele programe in D/K).A mai incercat cineva la acest sasiu?Sau daca se poate modifica softul initial din SM. Am mai facut aceasta modificare din SM la 11AK30 si a functionat.

40 MNTV2KM-L9W

Procesor ST92195/C7B1/MCP

Mem 24C08

Telecomanda N18

Va multumesc anticipat. O zi buna !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabilungu66

7

• iuliantv

5

• dan cod

1

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

pai si in menu ,nu este norma dk,?dupa cate stiu eu norma la acest tv este vizibila si se poate schimba dar nu este in meniul de cautare,este in alt menu

activarea normei se face cu butonul ascuns de service ca in poza de mai jos si in menu service se gaseste si optiunea de activare bg dk i etc

post-185789-0-73945100-1478952565_thumb.jpg

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

In meniul principal nu am găsit modificarea normei în d/k. Voi încerca cu tasta ascunsa.Dar dacă i-am instalat dump-ul de Tăuras nu ar trebui sa meargă dacă are și filtru de 6,5

Editat de gabilungu66
Link spre comentariu

norma se schimba manual,deci daca in menu nu este de gasit,e posibil sa merga doar pe o singura norma,bg sau dk

deci ma repet poate nu ati inteles,schimbarea normei dupa cate stiu eu este in unul din meniuri dar nu in cel de instalare..deci daca ati navigat prin tot meniul si nu ati gasit setare norma sistem sau ceva de acest gen,este posibil sa mearga doar pe o singura norma,mai mult ca sigur bg

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Vă salut Dl Iulian,am înțeles cu schimbarea normei din SM,eu am întrebat dacă îi schimb bin-ul cu unul de Tv Tauras vândut în România și Tv-ul are si filtru de 6,5, nu ar trebui sa meargă ? Problema este ca nu am cum să îl probez în DK.

Link spre comentariu

nu stiu ce sa zic,mai mult de cat v-am zis,daca in meniul principal nu este vizibila norma,nu stiu daca va merge,dar totusi daca se putea incerca era cel mai bine,cu antena chiar si de camera in unele zone se poate receptiona tvr1,sau poate aveti vre-un video vechi cu tuner ce a fost candva tras in banda sau un receiver decodor cablu sau satelit cu iesire rf ce poate fi schimbata norma din menu se poate testa,

dar daca in menu era vizibil schimbarea normei si filtrele din calea comuna fus este bistandar gen 2960 etc si cel de 6.5mhz este prezent atunci treaba era 99% ca merge

Link spre comentariu

Tauras ST-2021T CH TV2K ST92195B5B1.zipVa salut Domnilor,

Tv rezolvat, am scris un damp de Tauras si in submeniul 3 (setup) - organize, au aparut 4 norme de sunet selectabile si memorabile( BG- DK- I- MN). Calea comuna era echipata cu filtru de 5,5Mhz si 6,5 Mhz. Postez dump-ul poate mai are cineva nevoie.

Va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat. O seara placuta va doresc.

Link spre comentariu

cam asa am zis si eu,ca ar trebui sa apara,in unul din meniuri dar parca nu in cel de cautare programe,buba acum e in alta parte,caci de la inceputul lui 2017 tvr analog va inchide emisia,se trece la norma digitala dvb-t2,si un tv clasic nu va mai fi capabil sa receptioneze nimic dvb-t,va trebui un decodor dvb-t2,alte costuri 100-150lei

dar sa speram ca nu se vor tine de cuvant cum sa intamplat si cu lansarea dvb-t2 prelungita cu inca 2-3ani

dupa cum ne-am obisnuit in romania ,cand e vorba de luat ceva sigur ti se va lua cat de repede,cand e vorba sa primesti ai de asteptat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări