Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Blit foto cu LED-uri

bogdan666

Postări Recomandate

In plus eu nu vad nimic in plus la "dedicate" - un led de putere face acelas lucru - o fi convenabila ca impachetare, la telefoane.

Posibil sa aiba ceva mai mare curentul in impuls (raportat la curentul mediu) dar ramane tot un led, nu rezista la varfuri energetice mari - asa ca "dedicat" nu rezolva nimic si oricum un led cu putere mult mai mare ar face treaba mai buna ca asta dedicat...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• bogdan666

4

• Dxxx

3

• cipri_mury

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Blitzul led/dual led este jucarie.Pozele facute in bezna ies naspa rau daca distanta este mai mare de 3 m doar am avut la telefoanele mobile dea lungul timpului cum am de altfel si in momentul de fata.Blitz xenon n-am avut la telefoanele mobile,numai la camerele foto si este net superior caci daca il setez la putere maxima pozele ies luminate pe bezna si de la distante de pana la 10 m.Partea naspa este ca nu poate fi folosit si pe post de lanterna asa ca nexam filmari pe bezna cu camera foto.

Link spre comentariu

Tuburile in forma de U din bliturile rusesti de pe vremuri se numeau IFK120, unde 120 era energia suportata de tub, adica 120 Joule = 120 Watt x secunda.Si cum durata descarcarii era de aprox. 1 ms, pe acest timp rezulta o putere de 120 kW, cum zicea Spitfire mai inainte.Foarte aproximativ, presupunand eficiente similare, la un LED de 4 V ar fi necesari cam 30 000 A in impuls.

Link spre comentariu

Becul ăla rusesc era proiectat pt. maximum 1000 descărcări. Am cumpărat din astea pe vremuri, făceam stroboscoape pt. discoteci şi nu ţineau o săptămână, chiar la energii mult mai joase.

Condensatorul din bliţurile ruseşti era de 800uF, la 300V înmagazina o energie de cca. 60Ws, departe de valoarea maximă pt. bec.

Pe de altă parte, un blitz cu LED nu este obligatoriu să dea lumină doar 1ms. Depinde şi de timpul de expunere al camerei, de ex. la 1/30 ai 33ms deschidere de diafragmă. Asta măreşte posibilitatea de a folosi un led pt. iluminarea subiectului, însă rişti să obţii fotografii neclare sau mişcate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări