coxule Postat Aprilie 24, 2007 Partajează Postat Aprilie 24, 2007 salutare. Poate este o intrebare banala dar vreau sa stiu cum pot afla la un traf de amplif pe care am o tensiune de 12v care este + si -. :rolleyes:. Am cumparat un corector de ton de la adelaida si nustiu care este + si - la traf ca sa il montez. Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 24, 2007 Partajează Postat Aprilie 24, 2007 transformatorul "scoate" tensiune alternativa... ca sa obtii + si - trebuie sa redresezi tensiunea alternativa cu o punte redresaore, apoi pui un condensator de filtraj... o schema gasesti la mini-tutorial-ul de cablaje de la http://www.niqro.lx.ro/cablaj0.htm Link spre comentariu
coxule Postat Aprilie 24, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2007 Deci cumpar o punte care nu conteaza cum o alimentez de la traf daca are curent alternativ, apoi dece sa pun condensator?...nu pot lega corectorul de ton direct de la punte?.....de cati amperi sa fie puntea?daca trebuie condensator cum il montez?caracteristicile corectorului de ton:Ualim. 8vcc+12vccIalim. max 25mARout 25KUin max. 1Vrmspls sa-mi raspundeti ca nustiu cum so montez. Mersi Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 24, 2007 Partajează Postat Aprilie 24, 2007 puntea redreoare are pe inscriptionat: + - ~ ~ deci conectezi pinii notati la cele 2 iesiri ale transformatorului, pui un condensator electrolitic de 4700..10000uF la 16-25V cu piciorul de + la plusul puntii respectiv minusul condensatiorului la minusul puntii...deoarece montajul tau consuma putin puntea o iei de 0,5-1A Link spre comentariu
coxule Postat Aprilie 24, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2007 ok . un singur lucru inca nustiu....exact in acelasi loc unde lipesc condensatoru + respectiv - pe punte lipesc si firele care merg la corectorul de ton nu?....Mersi mult :yawinkle: Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 24, 2007 Partajează Postat Aprilie 24, 2007 da, vezi in desenul anexat...sa nu uit, transformatorul sa aiba la iesire 8-10V alternativ...daca nu te descurci, poti cumpara un alimentator reglabil ....costa vreo 5-10lei :yawinkle: Link spre comentariu
coxule Postat Aprilie 24, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2007 Exact asa m-am gandit sa fac montaju. Tensiunea la traf ii de 11,2v...merge si asa credca :smt001 ....imediat ma duc sa cumpar punte si condensator si azi vreau sa fac montaju. :smt006 Link spre comentariu
vio2007 Postat Aprilie 24, 2007 Partajează Postat Aprilie 24, 2007 Cu 11,2 volti alternativ de la traf obtii 15,8 volti tensiune continua ,nu e prea mult fata de 8-12volti cat ziceai ? Poti sa folosesti un traf cu 6-9 voltitensiune alternativa ;daca-l folosesti pe asta de care zici cu 11,2 volti pune un stabilizator integrat pentru 12 volti la 100mA ca sa nu ai surprize ! Link spre comentariu
coxule Postat Aprilie 24, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2007 Am un transformator de joc pe televizor scrie pe el ca ii de 9v output si aparatu imi arata 12 :rolleyes: ...neaprat condensator electrolic trebuie..unu care nui electrolitic nui bun? Link spre comentariu
vio2007 Postat Aprilie 24, 2007 Partajează Postat Aprilie 24, 2007 Nu poti folosi decat electrolitic ! Aceste alimentatoare au in ele si punte redresore si condensator de filtraj, numai ca valoarea condensatorului este 1000-2200 microfarazi si o sa ai brum .Desfa carcasa si inlocuieste condensatorul cu unul de 4700 microfarazi la 25 volti Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 24, 2007 Partajează Postat Aprilie 24, 2007 nu iti incape un condensator de 4700uF, mai ales la 25V, inauntru are un cond de 680uF sau 1000uF.Totusi trebuie un condensator mai mare asa ca il lasi pe ala din alimentator si mai pui unul extern.acel alimentator are 12V DC in gol, in sarcina tensiunea mai scade un pic. Link spre comentariu
coxule Postat Aprilie 24, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2007 am pus punte de 1,5A, condensator 4700uF la 16v pe tensiunea de 11,2v si imi da 15 total...exact cum zicea vio2007...l-am pus pe ala de 9v de care ziceam ca are 12v si imi da 16v :smt009.Pana la urma lam pus pe 15v si no puscat :weedman: . dar nu merge se aude numa "vuuuuuu" in boxa....ii stereo si ma gandesc ca poate deia suna asa ca numa la o intrare iam dat semnal...pt ca numa un canal folosesc. Link spre comentariu
coxule Postat Aprilie 24, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2007 pls spuneti-mi daca stiti care ar putea fi problema...firele sunt bune le-am verificat cu aparatu.Incredibil da merge perfect trebuiau puse invers firele de la intrare sunet....ii prima data cand fac asa ceva :weedman: si mi-o reusit :smt001.Multumesc tuturor celor care m-au ajutat. :smt006 Link spre comentariu
myghtnight Postat Aprilie 24, 2007 Partajează Postat Aprilie 24, 2007 am avut si io un corector ca acesta de care zici l tensiunea asta se incinge integratul ff tare nu cred ca o sa reziste prea mult.... 12v dc si sta rece integratu :smt003 Link spre comentariu
coxule Postat Aprilie 24, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2007 am avut si io un corector ca acesta de care zici l tensiunea asta se incinge integratul ff tare nu cred ca o sa reziste prea mult.... 12v dc si sta rece integratu :smt003Am scos difu din woofer si am dat amplifu la maxim vreo 20min....amplifu ii cu 1 tda 7294 la 40v si dupa punte sunt +52v...si de abia se simtea ca ii umpic caldut integratu de pe corectoru de ton. In amplif ii chiar in fata la ventilator corectoru de ton. La amplifu asta ascult numa ca consuma mai putin am altu un fisher de 2*200w-consum 850w cand vreau sa fibreze camera :weedman: .Si daca eventual se arde integratu ala credca este de vanzare sa cumpar altu :smt001 .In schema arata ca merge pana la 14v deci ii bine si 15v :smt001 ...si pana la 75C. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum