Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scurgere infundata

Vizitator cristescu viorel

Postări Recomandate

Buna seara,solicit ajutor la o problema foarte deranjanta:nu reusesc sub nici o forma sa desfund scurgerea cazii de la baie.Concret daca umplu cada mai mult de un sfert,si scot dopul apa refuleaza prin acea gaura din plinta de sub chiuveta.Am incercat cu o sarma,dar nu intra mai mult de 56-60 de cm.

Ce pot face sa rezolv aceasta problema,deoarece stau in chirie,si nu am bani pentru instalator?Va multumesc,cu respect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lrai

3

• stefan94stefan

1

• morocanosul

1

• adydep

1

Daca da inapoi prin scurgerea din pardoseala inseamna ca este infundat sifonul principal din coloana cu tevi. Este un U intre etaje la un capat are capac si se poate desfunda pe acolo. Daca e infundat cu ciment sau altceva se inlocuieste. E mai dificil de umblat mai ales daca nu ai acces usor la gura de vizitare.

Link spre comentariu

Eu va multumesc dar nu pot introduce sarma de desfundat mai mult de 60cm.Am gasit sifonul U,e de culoare neagra si racordeaza si chiuveta,iar in capatul celalalt are un dop,pe care l-am dat afara si-am bagat sarma si acolo,dar degeaba.Cum pot sa rezolv fara cheltuiala?

Link spre comentariu

Ce e aia "degeaba" ? Sifonul U din caminul cu tevi este desfundat sau infundat? Daca e infundat se poate incerca o solutie chimica 2-3 pliculete cu granule de desfundat, le aplici direct in U, pe rand nu toate 3 odata. Daca nici asa nu merge probabil trebuie schimbat U. Asa se intampla daca turnati la scurgere resturi de ciment, ipsos, lavabil, sau nisip.

Ca sa fie sigur despre asa ceva vorbesc eu http://www.misiuneacasa.ro/forum/attachment.php?attachmentid=76070&d=1372950685

Link spre comentariu

Dacă stai de putin timp in chirie si inaintea ta a mai stat altcineva, ar trebui sa ii spui proprietarului ca ai observat ca ceva merge prost si ca il rogi sa remedieze problema pe care nu ai creeat-o tu. Dacă stai de mult,Nu prea mai merge... Incearca sa golesti cada mai incet, nu scoate dopul si gata. Il scoti si il lasi proptit pe gaura sa curga putina apa sau pui o carpa in cada pe gaura si apa sa curga mai greu.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Stau cam de 1 an , si nu as vrea sa plec deocamdata.Am luat salariul si am adus un instalator recomandat de un prieten...si ,instalatorul a venit cu un colac de sarma si a incercat sa faca ce am facut si eu.

S-a chinuit,a luat si ghiuveta de pe pozitie,si a incercat cu sarma pe acolo,dar degeaba,a zis ca nu poate si mi-a luat si 30 de lei,si a pus la loc chiuveta de se misca-initial era fixata cu silicon.

Culmea ca mi-a luat si 30 de lei,dar nu a putut spune exact ce se intimpla acolo.

Consultandu-ma si cu alti prieteni,as incerca cu soda caustica,dar mi-e teama sa nu topesc instalatia.Ar fi buna aceasta solutie?

Editat de cristescu viorel
Link spre comentariu

Solutia pliculetelor cu granule pe care ti-am recomandat-o contine soda caustica si functioneaza bine daca scurgerea e infundata cu substante organice (par,sapun, grasime etc). Daca e infundata cu material anorganic (ciment, vinarom, ipsos sau nisip cimentat) nu ai ce sa-i faci.

Link spre comentariu

Incearca cu un copex (tub riflat) de 20 i dai cu banda izolier in capat si insisti . Eu asa am rezolvat este flexibil si rigid in acelasi timp am bagat cam 20 cm pe canalizare .

Editat de stefan94stefan
Link spre comentariu

Stau cam de 1 an , si nu as vrea sa plec deocamdata.Am luat salariul si am adus un instalator recomandat de un prieten...si ,instalatorul a venit cu un colac de sarma si a incercat sa faca ce am facut si eu.

S-a chinuit,a luat si ghiuveta de pe pozitie,si a incercat cu sarma pe acolo,dar degeaba,a zis ca nu poate si mi-a luat si 30 de lei,si a pus la loc chiuveta de se misca-initial era fixata cu silicon.

Culmea ca mi-a luat si 30 de lei,dar nu a putut spune exact ce se intimpla acolo.

Consultandu-ma si cu alti prieteni,as incerca cu soda caustica,dar mi-e teama sa nu topesc instalatia.Ar fi buna aceasta solutie?

Nu are rost sa incerci cu soda caustica,desi este adevarat ce sa spus mai sus(dizolva substantele organice..),dar asta necesita ....mult,mult .timp ! :95 Plus ca daca ai elemente cromate,cromul se va ..duce(dezlipi ?) si va rugini ca naiba...(va trebui inlocuit..ca aspect),si eu am trecut prin asa ceva,raman la varianta lui@fanelforum: Desfundare mecanica,daca nu merge,trebuie stabilita portiunea unde e infundata si daca ai posibilitatea ,sa scoti ceva capace(daca are) sau cauta un punct de racord(unde se poate desfileta,inainte si dupa blocaj),atunci e simplu,il dai jos si incerci sa-l desfunzi,daca nu poti...cativa lei la magazinele specializate! Atentie la ...GARNITURILE de etansare !!Bafta! :aplauze

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Sifonul meu era exact ca in link-ul spre misiunea casa de mai sus.

Din fericire a) eram in termeni buni cu vecina de dedesubt si b) masca

lor de tevi, desi modificata avea o usa de vizitare generoasa, chestie

care nu o vezi prea des! Sifonul era schimbat, cel "nou" fiind compus

din 2 coturi de PPR, la fel si piesa "Y", dar plesnise "subtioara" teului

del coloana, asa ca a trebuit sa o "bandajez" cu adeziv imbibat intr-o

fasie de material textil; Reparatia are mai mult de 12 ani si (inca) tine!

Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări