Vizitator Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 (editat) O problema majora pe care vad ca nimeni nu a observat-o este "filtrul" wooferului sau mai bine spus lipsa lui...As vrea sa vad si eu un woofer de 12" care nu este difuzor de banda larga cu con de inalte, cit de bine "suna" cind primeste la borne intreg spectrul audio, fara niciun element de filtrare, macar o amarita de bobina serie si un eventual condensator dupa (minim necesar).Pai daca (prin absurd) au folosit 12" capabil de banda larga, la ce naiba au facut incinta pe 4-5 cai?Doar sa fie de briz-briz si sa ia banu'?O pereche de Meloman made in Romania, daca li se schimba tweeterele cu ceva mai performant si rezistent, dau clasa la muuuuulte incinte "straineze", atit ca sunet cit si ca rigiditate a cutiilor (PAL de 25mm, super ramforsate in interior.Boxele Unitra de 140W si 150W inafara de difuzoarele de bass si medii foarte proaste la suspensii, cutiile se umfla de la bass, n-au niciun fel de ramforsare interioara, niste mizerii. Editat Noiembrie 17, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 (editat) De ce crezi ca nimeni nu a observat ca wooferul este lasat liber ? Este unul din motivele pt care am scris "filtrele mi se par niste glume proaste". Si ca realizarea unor filtre corecte ar fi foarte scumpa. VTP sugera ca este lasat liber pt ca probabil cade natural dupa 4-500Hz. Da, cutiile de la Unitre sunt niste mizerii, dar ce legatura au cu acest subiect ? Editat Noiembrie 17, 2016 de shambala Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 (editat) Un exemplu generalizat de "asa nu".Multe boxe sint numai "fatada" la ele...Pot spune acelasi lucru si despre aceste Sansui.Practic aici vroiam sa ajung.La wooferul Sansui chiar daca el pica natural la peste 500-1000Hz, medii-inaltele din spectrul audio au si ele destula energie si se vor auzi ca un hirsiit in bobina mobila.Cum in muzica actuala bass-ul bate preponderent opus fata de inalte gen "bum-ti bum-ti", acestea pot "infrina" un pic bobina mobila a wooferului cu senzatia de "goluri de bass", mai ales daca DF amplifului este ridicat.Acele boxe probabil vor suna mai bine pe un amplif "moale" cu DF mic, adica ceva gen cum erau in acei ani, amplifuri cu DF sub 50. Editat Noiembrie 17, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
omidebulas Postat Noiembrie 18, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 Parerea mea este ca pe un amplificator bun exceleaza in claritate , inca chiar iti da impresia ce este mai mult ca in realitate, nu contest ca sunt si boxe noi care sa mearga foarte bine . Am testat pe mai multe amplificatoare sansui sp 8000 , am obtinut ceva mai bun modificand la filtre cate ceva , chiar si pe leco v 2 a inceput sa sune mai bine , trecerea de la o cale la alta cale se suprapunea si apar distorsiuni , daca filtrele opresc pana unde trebuie incepe sa sune bine si pe alte amplificatoare. Pe la cati prieteni am fost si cate boxe am schimbat eu nu am auzit claritatea ca pe aceste sansuiuri , difuzoare cu multi decibeli , scot sunetul prezent , orice instrument iti da impresia ca este mai clar ca si in realitate. O observatie pe leco v 2 la au inceput sa sune mai strident si supertweeterele , care erau linistite , goarna acoperea sau erau la acelasi nivel. Cred ca harsaitul frecventelor superioare era deranjant la leco v 2 , nedandu-mi seama la inceput , dar este adevarat el se aude daca nu tai bine. Link spre comentariu
kmykze Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 Salutare colegi, ma bag si eu in discutie, am avut un set de astfel de boxe acu ceva ani si le-am studiat cat de cat. Boxele sunt mediocre, nu pentru auditii hi-fi ci pentru bairame in apartament. Sa fim seriosi, sunt de pe vremea casetelor cu banda magnetica. Tehnologia a evoluat, oamenii sunt mai scoliti cu ale calitatii audio iar inregistrarile de astazi sunt cu mult mai calitative decat ce era atunci. @omidebulas Nu te supara pe mine insa la cum le descrii imi vine sa imi vand PMC-urile si sa imi iau Sansui.. Spune-mi te rog ce fel de modificari ai facut la filtre? Ai schimbat unde sunt taiate frecventele? Ai facut un nou filtru pe 3 cai care sa taie si pentru dif. de bass? Chiar sunt curios cum ai facut boxele astea sa sune excelent. @DjLeco Ai foarte mare dreptate, un difuzor de bas lasat sa urle in tot spectrul se va auzii ca un r.... indiferent cate sute de euro ai dat pe el. Ca si idee, aveti mai jos un video cu un tip care face restaurari, in video apare o pereche de Sansui SP-505J restaurate care se aud superb, dar cu difuzoare JBL si filtre custom... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Boxele sunt mediocre, nu pentru auditii hi-fi ci pentru bairame in apartament.. Nu prea am inteles-o pe aia cu auditii hi-fi(ce inseamna aceste auditii) Sa fim seriosi, sunt de pe vremea casetelor cu banda magnetica Hmm...ia uite niste boxe dinainte de vremea casetelor...or fi bune de ceva? http://www.radiomuseum.org/r/braun_hi_fi_lautsprechereinhei_5.html "Tehnologia a evoluat, oamenii sunt mai scoliti cu ale calitatii audio iar inregistrarile de astazi sunt cu mult mai calitative decat ce era atunci" Aoleo...da, tehnologia a evoluat, dar ce te face sa crezi ca cei care traiau in acei ani erau tampiti/nescoliti. Iarasi comparatii stupide nou versus vechi? Cat despre inregistrari,,sa fim seriosi.... , suntem offtopic si discutia urmeaza s-o ia pe valea injineru meu de sunet era mai bun decat al tau, raportari la sunetele live si alte labareli cu pretentii de "hi-fi- eroto audiofilie Link spre comentariu
omidebulas Postat Noiembrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Filtrele au fost pe 3 cai , difuzorul de bass nu a fost filtrat deloc , am adaugat un filtru pentru joase , la medi am mai adaugat o rezistenta inseriata de 3,3 ohmi , la medi inalte am mai scazut putin capacitatea , si la super inalte am mai adaugat o bobina pe miez de ferita in paralel cu cele 2 difuzoare . La joase am testat frecventa de rezonanta a difuzorului , din amplificator si cu un generator am monitorizat unde este consumul cel mai mic (pe o scara larguta am avut acelasi consum), am folosit o bobina serie si un condensator in paralel in jurul frecventei de rezonanta , rezultatul : sunetul este mai distinct pe fiecare difuzor , de putere si decibeli nu s-a pus problema nici inainte ( 98 decibeli) nu au multe boxe din generatia actuala. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 (editat) Daca tu ai modificat filtrele ,crezi ca ai obtinut ceva mai bun decit proiectul facut de Sansui ??? Daca ar fi fost ceva in neregula cu sunetul ar fi fost facute altfel de japonezi,din prima.Imi plac maxim cei care isi dau cu parerea despre orice si oricind ,fara a asculta aceste incinte sau alta componenta audio ,dupa parerea mea sunt cititori in scheme,dintr-o privire isi pot da cu parerea despre o incinta sau cum livreaza semnal un cdp.Daca tie iti place ce auzi din acele incinte ,de ce mama dracului mai ceri parerea altora ? Fiecare o sa-ti scrie propria sa viziune despre sunet,totul fiind foarte subiectiv.Asculti cumva cu urechile lor ??Aceste incinte ,la momentul aparitiei pe piata,nu au fost considerate audiofile ,cu audiofilia asta este discutie lunga ,lunga......In acea perioada nu-si batea lumea capul cu cabluri,suporti de cabluri,condensatori audiofili,sigurante audiofile,etc,etc,lumea asculta muzica si atit ;ca existau si extremisti care apoi au dezvoltat marketingul in "audiofilie" este alta mincare de peste.Poti face incintele sa se auda altfel ,schimbind cablurile de la amp la incinte,cablurile dintre sursa si amp,cablurile de alimentare,sigurantele din sursa ampului ,pozitia incintelor - spre NV;SE . Editat Noiembrie 22, 2016 de viobio Link spre comentariu
kmykze Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Salutare, @fluffy37 Tocmai din cauza reactiilor de genul m-am ferit eu sa postez pe acest forum, dar ca sa iti fac pe plac, uite aici un filmulet cu ceea ce eu consider auditie hi-fi: https://www.youtube.com/watch?v=Fv0xk9ZsEZU. Cand mi-am dat cu parerea, am facut-o deoarece am avut aceste boxe si le-am ascultat pe diferite amplifcatoare (lampi, solid state) si stiu de ce sunt capabile, ce-i drept eu nu am umblat la filtre, despre acele boxe de la BRAUN nu stiu nimic si nu-mi pot da cu parerea, doar iti pot spune ca sunt urate ca naiba Despre comparatii nou vs. vechi, nu inteleg ce e atata tamtam si de ce se aprinde lumea cand aduci vorba de astfel de lucruri "sfinte". Pentru mine este clar ca un difuzor de basi cu con de hartie impregnata si magnet de ferita va fi inferior unuia de generatie noua cu con de kevlar sau fibra de carbon si magnet neodymium, sau diferentele dintre condensatorii de acum 20 de ani si cei din ziua de azi, iar aici ma opresc cu offtopicul pentru ca nu vreau sa dau curs altor discutii ce nu au legatura cu topic-ul. @omidebular Daca tie iti plac asa cum se aud sau asa cum le-ai facut sa se auda, nu mai conteaza nimic altceva, dpdv al meu nu exista boxe bune sau rele ci boxe care plac unor persoane si displac altor persoane (desigur aici se exclud boxele facute pe vapor), Zi buna tuturor! Link spre comentariu
VTP Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Salutare, @fluffy37 Tocmai din cauza reactiilor de genul m-am ferit eu sa postez pe acest forum, dar ca sa iti fac pe plac, uite aici un filmulet cu ceea ce eu consider auditie hi-fi: https://www.youtube.com/watch?v=Fv0xk9ZsEZU. Cand mi-am dat cu parerea, am facut-o deoarece am avut aceste boxe si le-am ascultat pe diferite amplifcatoare (lampi, solid state) si stiu de ce sunt capabile, ce-i drept eu nu am umblat la filtre, despre acele boxe de la BRAUN nu stiu nimic si nu-mi pot da cu parerea, doar iti pot spune ca sunt urate ca naiba Despre comparatii nou vs. vechi, nu inteleg ce e atata tamtam si de ce se aprinde lumea cand aduci vorba de astfel de lucruri "sfinte". Pentru mine este clar ca un difuzor de basi cu con de hartie impregnata si magnet de ferita va fi inferior unuia de generatie noua cu con de kevlar sau fibra de carbon si magnet neodymium, sau diferentele dintre condensatorii de acum 20 de ani si cei din ziua de azi, iar aici ma opresc cu offtopicul pentru ca nu vreau sa dau curs altor discutii ce nu au legatura cu topic-ul. @omidebular Daca tie iti plac asa cum se aud sau asa cum le-ai facut sa se auda, nu mai conteaza nimic altceva, dpdv al meu nu exista boxe bune sau rele ci boxe care plac unor persoane si displac altor persoane (desigur aici se exclud boxele facute pe vapor), Zi buna tuturor! Uite un indiciu, dece "se aprinde lumea la lucruri sfinte": - dupa cum spui, incintele plac unuia si displac altuia, lucru datorat nu democratiei, ci, faptului ca perceptia fiecaruia difera de a altui individ; - la o perceptie diferita se mai adauga si urechea muzicala, educatia muzicala, educatia in general a individului ( acest punct este greu de acceptat mai ales de cei care cred ca pot inlocui educatia cu meltenismul!) - e adevarat ca in timp s-au inregistrat multe progrese in introducerea unor materiale in producerea traductoarelor acustice, dar, nu intotdeauna au insemnat si un progres al traductoarelor ( ar fi bine sa gasesti un raspuns la acest indiciu singur, fara ajutor!) - o incinta o poti modifica cum vrei, dar trebuie sa tii cont ca, producatorul se straduie sa scoata maximum din produsul sau, in cadrul pretului propus , si, e relativ greu sa ataci o imbunatatire doar prin tatonare, in conditii de amator. Ar fi deasemenea interesant daca ai studia retelele de separare ale incintelor de diverse marci produse in aceiasi perioada: ai observa similitudini greu de inteles fara alte cunostinte! - as vrea sa vad un difuzor Voxativ, Lowther, Fostex cu membrana de kevlar sau carbon; - boxe facute pe vapor nu prea mai sunt, chinezii le fac in fabrici, la fel si difuzoarele. Retine ca si cu cele mai proaste difuzoare se poate obtine un sunet decent daca stii sa le folosesti. Si cu cele mai bune difuzoare poti obtine lazi cantatoare cand lipseste stiinta. Traductoarele nu sunt de vina ca utilizatorul NU stie sa la folosesca! Uite ca ti-am dat mai multe indicii, si, ultimul: incearca sa treci de semidoctism, sa ajungi doct in domeniul acesta si ................. vei avea de castigat! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 (editat) VTP, care este parerea dvs de a pune un woofer de 15 inch care NU este de banda larga, NEFILTRAT, adica sa dai in el exact ce iese din amplificator? Cum va face bobina aia mobila care redind sa zicemsunerul de la o chitara bass la 50Hz (doar exemplu frecventa), primeste si medii si inalte? kmykze, la mine ai ascultat numai difiuzoare PRO, pe NEO atit pe bass cit si pe sriver, poti face o comparatie intre ce ai ascultat tu Hi-Fi in general si incintele ascultate de mine, stii tu care, si sa o expui aici? Pe urma va urma probabil o mica filmare din partea mea cu un woofer filtrat si cu unul nefiltrat, depinde de cum se ambaleaza unii colegi. Editat Noiembrie 22, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
kmykze Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Incredibil cum primesti atat de usor etichete de semidoct de la oameni care nici nu te cunosc si nici nu stiu ce "educatie muzicala" ai, oricum trecem peste, nu cred ca are rost sa dam curs unor discutii contradictorii pe topicul omului, oricum nu am inteles sincer care a fost intentia postarii dumneavoastra. @DjLeco Boxele tale mi-au placut, am ascultat anul asta niste Sonus (nu mai tin minte modelul, o sa le caut pe net daca esti interesat) care sunau cam lafel, doar ca ale tale sunt mai puternice, singurul lucru negativ care il pot mentiona este ca distanta dintre ascultator si ele trebuie marita cu 2-3 metrii mi-a placut ca difuzoarele au fost aduse la aceeasi sensibilitate (sau cel putin asa mi-a dat impresia) astfel inaltele nu sunt mai puternice decat basii si invers si un ultim lucru care vreau sa-l mentionez este ca m-a impresionat cum se ridica scena deasupra lor, iti creeaza un sentiment foarte placut Link spre comentariu
kmykze Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 (editat) Ah si inca ceva, ca nu pot sa ma abtin....cautati FR173B8-10M.... si uite ca ati vazut si Fostex (sub firma AIRBORNE) cu con de carbon...si AURUM CANTUS AC-165 cu kevlar...si lumea-mi spune ca-s nebun... Editat Noiembrie 22, 2016 de kmykze Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 (editat) Hai sa vedem cum se comporta un difuzor de 15 inch, ce reproduce oficial intre 40Hz-2kHz, aproximativ la fel cu cel din incinta Sansui care NU este filtrat (se aud distorsiuni pe inalte in filmarea 2 de la min 2:13 in sus, practic sint modulate pe bass si pe voce si cirsiie pe la min 5:05 in sus) Filmare 1 prezentare https://www.youtube.com/watch?v=hGzgZbFLWZo&feature=youtu.be Filmare 2, fara si cu filtru simplu https://www.youtube.com/watch?v=FVlcZTU0HyE&feature=youtu.be Va lasa sa ginditi singurei daca acele incinte au un filtraj corespunzator (ca idee la woofer ma refer) ca l-au lasat NEfiltrat in acele incinte creeate sa faca doar galagie (si) cu wooferul. Editat Noiembrie 22, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
kmykze Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 (editat) Bravo DjLeco. Unul dintre putinii oameni care si demonstreaza ceea ce spune. @ omidebulas Puneti si dumneavoastra o filmare cu boxele Sansui, poate am putea face o comparatie. Editat Noiembrie 22, 2016 de kmykze Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum