bercenaru Postat Noiembrie 10, 2016 Partajează Postat Noiembrie 10, 2016 Pentru un Megane 2 cu sistemul audio stock ( 2 woofere 13cm in portiere fata si 2 tweetere in bord) doresc sa "finisez" sunetul (in limitele fizice ale difuzoarelor/amplificatorului din casetofon/sursei de semnal audio) si m-am gandit sa le adaug filtre audio. Cum sunt aproape paralel cu alegerea si conceperea filtrelor va rog sa imi recomandati ce solutie sa adopt. Nu vreau sa schimb nici o componenta din sistemul audio stock. Multumesc. Link spre comentariu
bercenaru Postat Noiembrie 11, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Filtre ordin 2 Butterworth taiat la 2500hz o fi suficient? sau nu ar fi diferente fata de un ordin 1 Butterworth? Link spre comentariu
George Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Sunt diferente intre cele doua tipuri de filtre. Cel de ordin 1 are atenuare de 6 dB/octava iar cel de ordin 2 are atenuare de 12 dB/octava, deci este mai indicat cel de ordin 2. In primul rand trebuie sa ai acces vizual la difuzoare si sa vezi ce impedanta au si daca nu cumva au deja vreun mic filtru, de exemplu, un condensator montat la intrarea in tweeter. Link spre comentariu
dancostea2002 Postat Noiembrie 12, 2016 Partajează Postat Noiembrie 12, 2016 masina are deja filtre incorporate,dar intotdeauna este loc de mai bine. Link spre comentariu
bercenaru Postat Noiembrie 19, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Filtru are doar tweeter-ul, si anume un condensator electrolitic de 4.7UF inseriat. Adica e taiat undeva pe la 9000hz. L-am masurat si are 3.4 ohmi. Sa ma apuc de filtru ordin 2 ButterWorth taiat la 2500hz? Multumesc. Link spre comentariu
bercenaru Postat Noiembrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 https://www.tehnoelectric.ro/produse/55_473_cond_mpts_3_3_uf_50_100_v https://www.tehnoelectric.ro/produse/kit_5320_cond_poliester_6_8_uf_250_v Or fi buni de ceva in situatia mea? Am mai gasit Carli Metalized Polyester, Bennic XPP, Audiophiler MKP la preturi mai mari, dar cum nu ma pricep si nu am lucrat/am experienta cu ei, condensatorii, va intreb => Ce sa aleg? Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum