sesebe Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 Claudiu, dear, faci o grava confuzie intre bi-wiring si bi-amp. Sesebe, conectorii pe boxa au table intre ei, pe aceeasi culoare, iar in carte iti da si poza cum sa conectezi bi-wiring. Nu se poate face bi-amp cu boxele mele, insa am vazut Onkyo cu 4 conectori separati in aceeasi boxa, marcati front si front-hi, respectiv left. Nu ma intereseaza acum bi-amp cu toate ca si aici sunt definitii confuze, am vazut ca poate fi amplificare pentru fiecare difuzor (driver) sau poate fi conexia unui speaker intre bornele rosii de iesire ale amplificatorului, dupa cum e chiar desenat pe unele carcase. Revenind la bi-wiring, nici eu nu cred ca merita deranjul, am vazut (pe net) cu patru conductoare in acelasi cablu sau cu doua cabluri bifilare separate cu ceva distanta intre ele. Banuiesc ca si lungimile trebuie sa fie egale. Totusi de ce s-a mai obosit producatorul sa-si incarce costurile cu inca doua borne legate de celelalte ? Probabil ca pentru lungimi mai mari ale cablurilor se simte diferenta. Adica ca astia? Daca stii cum, de obicei acele punti intre conectori se pot scoate. Probleme sint numai la unele boxe unde acei conectori sint pusi pt decor. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 pe asta l-am luat, nou-nout, la jumatate din pretul afisat pe pagina, probabil pentru ca e un model care va fi inlocuit. Il folosesc numai pentru auditii in casa, avea un pret de nerefuzat si imi cer scuze celor pe care i-am deranjat cu intrebari de genul cum se leaga firul de shield. http://www.whathifi.com/sony/str-dn860/review http://www.senia.ro/cablu-boxa-cordial-cls-240/686-1?search_query=Cabluri+&results=125Viobio, nu stiu ce intelegi prin performante modeste. Din ce am constatat nivelul meu de auditie e max 2x10W. La asta potul de volum nu depaseste niciodata 25 din 75 si asta cand sunt singur acasa. Am vazut ca aici nimeni nu accepta mai putin de 300W pe canal, dar ma intereseaza mai mult calitatea decat cantitatea in etapa asta, poate dupa ce o sa fiu consacrat DjClaudio o sa ma intereseze alte aspecte.Adică etajele finale nu sunt considerate de înaltă fidelitate ,oricum nu contează dacă tie îți place .. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 Sesebe, mi-ar place sa vad, macar schema de legaturi la niste boxe unde conectorii nu sunt pusi de decor. In rest e exact cum zici, tablele alea ies foarte usor daca slabesti ambii conectori. Masurat cu aparatul se dovedeste ca doi conectori sunt degeaba, sau mai bine zis exact pentru bi-wiring-ul de care scrie in fisa lor, cum era si de asteptat. http://www.senia.ro/cablu-boxa-cordial-cls-240/686-1?search_query=Cabluri+&results=125Adică etajele finale nu sunt considerate de înaltă fidelitate ,oricum nu contează dacă tie îți place .. Banuiesc ca ai dreptate. Nici Sony nu a scris Hi-Fi pe el, ci Hi-Res Audio. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 . (cum te anunti pe alt topic) sau Claudiu (cum te anunti aici) - oricum nu conteaza, pai cum ai masurat tu de ai decis ca 2 conectoare sunt degeaba? Cu ohmmetru in CC? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 M-ai devreme ziceia sa citesc de bi-amp. Acu zici ca m-am anuntat cu alt nume, nu stiu pe ce topic ca nu-mi amintesc, dar poti sa-mi zici DjClaudio daca insisti. Zi-mi cum vrei sa masor si asa fac. Deja ma pierd in chestii din astea gen ohmmetru in cc, ca eu n-am vazut decat din astea cu baterie de cc. Am o aplicatie de generator buna rau pe telefon si i-am dat sinus de 10KHz, doar asa ca sa nu zic ca e un filtru doar dintr-un condensator pe acolo si nu misca nimic, nu pacane, boxa se aude la fel si cu o tabla scoasa pe celelalte doua conectoare. Eu cred ca zicea producatorul daca era cazul. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 (editat) Conectorii trebuie sa fie separati pt a putea functiona bi-ampingul sau bi-wiringul. Daca citeai linkul pus de mine ai fi inteles si singur. Daca ai conexiuni pt bi-wiring atunci poti tot asa bine sa faci si bi-amp-ing. Acum am vazut si eu ce echipamente folosesti. Ce boxe ai? Pozele puse de mine sint de la niste boxe ieftine si fara pretentii (initial) si cu toate astea filtrul ala minimalist initial dinauntru era conceput sa poata fi folosit la biamping. La echipamentele pe care le ai nu o sa se sesizeze diferente intre cabluri si nici intre fire simple si bi-wiring. Eu am renuntat la bi-anything la boxele unde sint acei conectori si in schimb am facut filtre mult mai bune si am schimbat difuzoare. PS: nici eu nu am vazut multimetre cu baterie de ac. Un sfat: poate ar fi bine sa gasesti un prieten priceput sa te ajute. Ai sa ai numai de cistigat pt ca de pe forumuri nu poti invata peste noapte........si nici nu primesti tot timpul raspunsurile care trebuie (a se citi -> corecte). Editat Decembrie 5, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 Am scos o tabla si nu am ramas cu impresia ca ar mai fi conectat acel conector rosu si perechea lui neagra la ceva, prin interior.. Probabil daca desfac tot panoul ala din spate se pot reconfigura driverele si schimba filtrele, dar nu intentionez asa ceva. Mai am vreo doua difuzoare si ma batea gandul sa fac o cutie. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 (editat) Am scos o tabla si nu am ramas cu impresia ca ar mai fi conectat acel conector rosu si perechea lui neagra la ceva, prin interior.. Probabil daca desfac tot panoul ala din spate se pot reconfigura driverele si schimba filtrele, dar nu intentionez asa ceva. Mai am vreo doua difuzoare si ma batea gandul sa fac o cutie. In ce sens? Masurind cu multimetrul? sau la sunet? La sectiunea de medii inalte trebuie sa fie inseriat un condesator si la o masuratoere de rezistenta (mutimetrul masoara in dc) o sa indice circuit intrerupt dar semnal de ac o sa ajunga totusi la difuzoare. Editat Decembrie 5, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 DjClaudiu, faci pe novicele. Daca-ti ziceam eu asta, sareai 15m in sus.Lasa gargara si pune poze cu ce ai, ca mie imi zice ceva ca n-ai nimic. Discuti discutii.Alt topic de n-spe pagini despre... nimic.PS: Novice il poti inlocui cu ce vrei tu, ca sa intelegi exact ce vroiam sa zic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 DjClaudio, cu o ca la oo. Daca vrei iti dau si numarul de telefon de la RDS, numai sa-mi spui. De ce sa sar in sus, am spus ca m-am convins si m-am apucat de cablul industrial. Mi-au iesit la 2,5m lungime. Am pus lincul cu receiver-ul. Suna bine rau, poti sa iei unul macar sa-l incerci. Acum mai am de gasit un cablu digital coax de calitate, nu am vazut la magazin si sa stau adiba poate mai prind inca o pereche de boxe la un pret bun in perioada craciunului, chit ca nu-mi sunt neaparat necesare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2016 Partajează Postat Decembrie 9, 2016 Am finalizat cablul meu hi-fi de 16 si asa cum zisera sesebe si viobio, nu sesizez nici o diferenta, dar arata bine. O sa mai incerc cu gage 10, cupru cu izolatie de 600V si cu asta gata. Am incercat si un cablu optic si am remarcat asa zisele caderi din cand in cand, destule ca sa ma deranjeze. Acum ori e playerul meu prea vechi, e un LG din 2007, si nu se prea pupa protocoalele de transmisie si conversie, ori e sony mai prost. Nu am gasit cablu coax audio digital si am incercat cu cel video, cu mufe galbene. Se aude la fel, dar un coax digital ar trebui sa fie capabil de frecvente mai mari, ecranare mai bune, etc. Se pare ca nu e cerere de asa ceva, erau si scumpe si au cam disparut din magazine. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 9, 2016 Partajează Postat Decembrie 9, 2016 Pai cine te opreste sa-ti faci tu si cablul SP/DIF? Cauti niste conectori RCA de cablu cit mai OK si folosesti cablu caxial de 50Ω. Ca sa nu-ti faci probleme de transmisie nu pui o lungime mai mare de 2-3 metri desi ar trebui sa poata merge corect si cu 10 metri de cablu de calitate. Daca vrei sa cumperi totusi uite ca se gasesc: http://www.tme.eu/ro/katalog/?s_field=accuracy&s_order=DESC&search=rca¶meter_boxes=17&id_category=112533#id_category=112533&search=rca&s_field=accuracy&s_order=DESC&visible_params=2%2C1181%2C736%2C1182%2C663%2C1224%2C11%2C665%2C1382&used_params=2%3A45408%3B1181%3A73725%3B1224%3A79285%3B Am finalizat cablul meu hi-fi de 16 si asa cum zisera sesebe si viobio, nu sesizez nici o diferenta, dar arata bine. O sa mai incerc cu gage 10, cupru cu izolatie de 600V si cu asta gata. Am incercat si un cablu optic si am remarcat asa zisele caderi din cand in cand, destule ca sa ma deranjeze. Acum ori e playerul meu prea vechi, e un LG din 2007, si nu se prea pupa protocoalele de transmisie si conversie, ori e sony mai prost. Nu am gasit cablu coax audio digital si am incercat cu cel video, cu mufe galbene. Se aude la fel, dar un coax digital ar trebui sa fie capabil de frecvente mai mari, ecranare mai bune, etc. Se pare ca nu e cerere de asa ceva, erau si scumpe si au cam disparut din magazine. Poate e murdar/prafuit conectorul optic.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Da, am comandat niste conectori RCA, 7$ unul, erau cei mai scumpi pe care i-am gasit la digikey. Problema e ca am ascultat acasa acelasi cd pe conexiunea digital coax audio (cu cablu video cum am mai zis, dar de buna calitate) si, iar am auzit o "cadere". Am reluat si se auzea in acelasi loc. Am scos conexiunea digitala si am legat doua cabluri audio stereo, am reascultat si nu am mai auzit nici o cadere. Deci problemele persista si pe conexiunea digitala, mai rar decat pe conexiunea optica, dar sunt prezente. Nu gasesc o explicatie, o fi vreo setare aiurea, nu stiu. Partea buna e ca am inlocuit cablul gage 16 din cupru stanat cu cablu gage 10 din cupru curat, m-am cam muncit cu el ca e cam gros si ciobanesc, dar se aude un pic mai aerisit , mai detaliat si parca cinelul suna mai precis. Mie imi place cum suna asta de 10 si o sa raman cu el, mai gros de atat nu mai merge in conectoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 macar 1000 km ! exact, plus ca au fost stocate pe tambur cilindric, ca sa iasa sunetul rotund. Ce placere nebuna au cate unii sa boicoteze orice topic si p-orma apare supermanu si ma baneaza ca cica fac misto. Recititi topicul si vedeti cate raspunsuri aiurea la orice intrebare simpla si incercati putina jena si decenta. Cum o fi posibil la altii, i-am scris celui care vindea cablu ecranat de boxe si mi-a raspuns foarte serios si corect din punct de vedere tehnic unde sa leg ecranul si care capat. Oricum , la mine cablul awg 10 functioneaza. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) N-ai ideie cite argumente tehnice intemeiate pot sa-ti dau eu si altii de aici pt aproape orice intrebare "Haudiofila", argumente care sa te determine ca cumperi ce cablu audiofil vrea muschii mei. Asta nu-i greu daca ai un minim bagaj de cunostinte tehnice si mai ai si o lista cu posibilele intrebari si raspunsurile adecvate in fata. Deci sa inteleg ca toti cei de aici de pe forum (unii cu multa experienta in domeniu) care au incercat sa iti explice cum stau lucrurile in domeniul Haudiofil si sa te determine sa nu arunci banii de pomana, sint niste fraieri iar primul vinzator de componente audiofile cu vadite interese economice este cel mai informat si destept om pt ca te-a convins sa-i cumperi produsele.....bravo lui, a avut cu cine discuta... edit: eu prefer cablul pastrat pe tambur patrat pt ca imi place sa aud sunetele mai aspre, mai colturoase. Editat Decembrie 13, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate