Vizitator Postat Decembrie 3, 2016 Partajează Postat Decembrie 3, 2016 Sesebe, du-te taica si te joaca p'afara daca esti asa de deranjat. Acu vine zapada si nu te mai lasa mucii sa iesi din casa. Eu ti-am vorbit frumos si tu ma iei cu subtilitati de genul puie monta ?, ca doar nu o sa-mi zici ca nu ai invatat cuvantul pueril la scoala. Rusine sa-ti fie ca provoci scandal , sau daca asa ai primit indicatie sa faci, atunci e in regula. Oricine poate consulta pagina acelei companii. Explicatia cu trasul si orientarea cristalelor ar putea sta in picioare si asa e, orice fir se trage, pana si cuiele se fac din sarma trasa. Pot sa cred explicatia teoretica, dar daca ar tine cont de ea in acel cablu directional , firele ar trebui asezate in mai multe sensuri, tinand cont de tur si de retur, plus ca la HDMI sunt mai multe fire decat la un rca stereo, ca sa nu mai zic ca o conexiune hdmi-Audio Return ar implica un cablu diferit fata de unul hdmi sursa la tv. Din punct de vedere practic al unei productii de masa mi se pare imposibil sa stea cineva sa aseze firele dupa directia de tragere, dar cine stie , tehnologia evolueaza tot timpul. Oxigen free nu mai caut, o sa folosesc cablul industrial placat pe care il am, e oricum facut cu un cupru mult mai pur decat alte prostii si o sa las ecranul nelegat deocamdata. Atata vreme cat boieng-urile se cableaza in china de multi anisori, e de presupus ca si cablurile se fac tot in china si alea de aviatie sunt placate cu argint. E uimitor cum ne consideram mult superiori chinezilor, care produc toate calitatile pentru toate buzunarele, cand de fapt chinezismele care ne-au invadat viata sunt alea pe care ni le permitem. Marfa din china nu mai e nici macar la nivelul la care era pe vremea lui ceasca nu pentru ca nu se mai produce in china , ci pentru ca nu e cerere la noi pentru marfa de calitate. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 3, 2016 Partajează Postat Decembrie 3, 2016 Donez cablu aerian 400kV sect 1000 mm^2, cupru, ~130mm dia, 25kg/m nu se indoaie Din motive lesne de inteles, cablurile aeriene se fac numa' din aluminiu. "Intarit" si cu otel mai mereu (ACSR) comparat cu cel simplu (AAC).Coane ., pai daca ai deja un cablu, ce mai agiti apele?! Daca suna bine la ureche, restul e vorba lunga... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Cine-i . ? Imi place dragalasenia asta. Ai putea sa-mi spui Claudiu ? Cabluri am trei. Unul mai subtirel pe care nu l-am frecat, e instalat acum, unul de 16 gage pe care scria Philips si care e aluminiu spoit cu ceva sa para cupru, nu intentionez sa-l folosesc si unul industrial cu firele torsadate, tot de 16 si ecranat cu folie peste care este spiralata si o sufa. Pe ultimul intentionez sa-l folosesc, dar nu stiam ce sa fac cu sufa aia legata la ecran, d'aia credeam ca am noroc pe forum. Orice sarma suna bine, dar mereu este loc de mai bine. Am schimbat cablurile de semnal RCA ordinare cu unele rocketfish, de 3 ori mai groase si cu conectoare adevarate, totusi ieftine. E ceva diferenta si acum ma intreb daca un conexiunea digital coax e mai buna decat RCA sau cablul optic. Banuiesc ca transmisia digitala depinde mai mult de cum face decodarea amplificatorul. Pentru optical cred ca se face o codare in player si o decodare in receptor, care poate degrada semnalul. Ramane de testat, oricum am ascultat ceva scorpioni si mi s-a facut pielea gaina si m-a luat cu frisoane. Bine ca n-am facut pneumonie. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 (editat) Care-i diferenta intre digital coax si RCA (apropo nu stiu ce inseamna RCA)? Pt transmisia semnalului audio digital se foloseste: SP/DIF -> digital coax iar conectorul este RCA permite cea mai mare viteza (pt samplerate-uri uriase de 192K si peste) Toslink -> optic pe fibra optica - permite izolare galvanica intre echipamente (citeodata foarte importanta) dar este mai lent de obicei maxin 96K/24bit USB -> necesita un translator/µprocesor ce creaza o noua placa de sunet dar este foarte flexibil la configuratii AES/EBU -> similar cu SP/DIF la viteza dar diferetial ceea ce duce la o imunitate imensa la perturbatii fata de SP/DIF -> se utilizeaza cu precadere in domeniul profesional. Alte conexiuni pt transmisia digitala a sunetului nu cunosc. Mai sint cele wireles dar nu le iau in calcul pt ca degradeaza mult calitatea. Recomandare mea este sa utilizezi, pe cit posibil, Toslink pt ca este izolat galvanic si intrerupe orice bucla de masa care s-ar putea crea. Ti-am urmarit postarile si ai inceput in ultima perioada o multitudine de posturi legate de audio, multe dintre ele dezbat probleme simple la care tu se pare ca aveai nedumeriri. Eu cred ca iti doresti sa intri in lumea audiofililor ce asculta muzica nu aparate dar te agati de tot felul de prostii citite pe net. Am un prieten care a trecut printr-o etapa similara cu a ta acum citiva ani si daca era sa se ia dupa sfaturile la alti "audiofili" arunca o multime de bani aiurea. L-am convins sa investeasca acei bani mai bine si mai ales acolo unde conteaza (pacat ca nu am avut si eu de unde sa investesc atit in sistemul audio). Acum are un sistem audio superb acasa, eu il invidiez foarte mult pt ceea ce a reusit sa adune. Suna bestial, cel mai fain sistem din cite am ascultat. Editat Decembrie 4, 2016 de sesebe Link spre comentariu
bercenaru Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 http://www.tnt-audio.com/clinica/spkcbl_e.html Poate iti ajuta @ cocochannel Link spre comentariu
Haralambie Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Din motive lesne de inteles, cablurile aeriene se fac numa' din aluminiu. "Intarit" si cu otel mai mereu (ACSR) comparat cu cel simplu (AAC). Total dezamagit, parca i-as face si poza, dar nu. Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Explicatia cu trasul si orientarea cristalelor ar putea sta in picioare si asa e, orice fir se trage, pana si cuiele se fac din sarma trasa. Reducerea diametrului unei sarme se face treptat prin micsorarea diametrelor din aproape in aproape. In procesul de trefilare, care este o deformare plastica, o parte din grauntii cristalini se alungesc, altii se turtesc, altii se rup. In felul asta in material se acumuleaza tensiuni interne care fac ca acea sarma sa fie fragila. Dupa un anumit numar de treceri colacului de sarma i se aplica un tratament de recristalizare pentru a se elimina tensiunile interne. Daca se doreste obtinerea unui diametru mic dintr-un diametru mare atunci sunt prevazute tratamente de recristalizare intermediare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Sfatul meu foarte serios este sa-ti iei cel mai scump si mai exotic cablu de boxe si ai sa fii super multumit si nici nu ai sa mai deranjezi pe altii cu intrebari si comentarii de electronica Haudiofila (puierile). Ba din contra, atunci deranjeaza cel mai mult ca trebuie sa-l vanda din...varii motive Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 http://www.tnt-audio.com/clinica/spkcbl_e.html Poate iti ajuta @ cocochannel M-ati omorat cu lincul asta. Nici litzatul nu e bun. Mai am niste banda adeziva de cupru, lata de vreo 4 cm. O lipesc pe perete ca sa reduc efectul capacitiv si cuplez la capete 30 cm de fir litat. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 (editat) Suuuper tare, skin efect in domeniul audio.....suuuper tare! Noroc ca mai exista si fra...rii audiofili ca sa poata exista si firme care vind cabluri "audiofile". Bine ca echipamente care lucreaza pina la zeci-sute de Gigaherti cu semnale de ordinul microvoltilor pot utiliza cabluri "normale" iar la difuoare trebuie cabluri de zeci de mii de ori mai scumpe..... Editat Decembrie 4, 2016 de sesebe Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 (editat) Da, efectul pelicular se manifesta si in domeniul frecventelor audio. Deasemenea si mai important este efectul de proximitate care la baza este o particularitate a efectului pelicular. Lucrurile nu sunt deloc asa simple cum se presupune gresit aici. Pe de alta parte 95% din producatorii audiofili de cabluri sunt tepari. Editat Decembrie 5, 2016 de RaimondAudio Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 Da, se manifesta dar efectul este asa de mic incit aproape ca nu poate fi masurat in laborator asa ca de sesizat ...nici macar cei cu urechi de liliac nu pot auzi efectul pelicular in domeniul audio, asta garantat. Daca se sesizeaza totusi ceva se sesizeaza alte efecte ale setupului dar nu efectul pelicular. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 Eu as vrea sa stiu, pentru ca nu stiu, care este beneficiul cablarii bi-wiring, dar mi-e frica sa intreb cand vad ca pasiuni se dezlantuie pe aici. Pe net zice ca s-ar intampla cate ceva sesizabil, producatorul a pus 4 conectori pe boxa, dar n-am gasit nici o marturie reala, asa cu mana pe inima. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 (editat) 1. Cum s-ar auzi efectul pelicular? 2. Efectul electric ar fi cam asa. 3. Puteti lupta activ contra acestui efect. Încercati sa traduceti cu goagal. Edit: sters pasaj ce ar putea nastere la polemici. Editat Decembrie 5, 2016 de franzm Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 Eu as vrea sa stiu, pentru ca nu stiu, care este beneficiul cablarii bi-wiring, dar mi-e frica sa intreb cand vad ca pasiuni se dezlantuie pe aici. Pe net zice ca s-ar intampla cate ceva sesizabil, producatorul a pus 4 conectori pe boxa, dar n-am gasit nici o marturie reala, asa cu mana pe inima.., citeste despre bi-amp. Link spre comentariu
Postări Recomandate