Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuire cdr 500 opel astra

Vizitator Mihai Munteanu

Postări Recomandate

Vizitator Mihai Munteanu

Buna ziua,

Am achizitionat un multifunctional PNI 8008 si l-am conectat in locul CDR500 la un ASTRA G 2004 CDTI> Am incercat sa iau legatura cu cei de la PNI Romania sa-mi recomande un priceput care sa-mi lege si comenzile pe volan dar desi am incercat si in multe alte parti, nu vrea nimeni sa se bage fara un manual al multifunctionalului si asa ceva , la PNI Romania nu se gaseste si nici nu sunt sperante dupa cum afirma ei . am lansat si ceva discutii pe un forum referitor la modalitatea de conectare dar nimic concret si nu vreau neaparat mura in gura cum se zice si nici sa ma exchivez de la a plati un serviciu dar nici sa fac un drum in Bucuresti pt asta ( sunt din Bacau) desi am incercat si in Bucuresti si cineva mi-a raspuns ca daca nu am cumparat de la ei nu ma pot ajuta nici chiar contra cost. Acum a devenit un fel de ambitie de a rezolva problema si am si ceva cunostinte minime de electronica . Pe forum si la particulari ce se ocupa cu montajul aparatelor audio auto, parerile sunt diverse. Unii zic ca e posibil sa se lege aparatul fara adaptor iar altii , nu cred ca e posibil sau nu e sigur ca vor merge toate comenzile. Cea mai controversata e conectarea la unul sau doua fire , cu sau fara adaptor, unii zic ca firele ar trebui sa fie CAN , altii WHELL BUTTON iar cie a zis ca se leaga la un singur fir , nu si-a exprimat parerea cu siguranta. Destul de greu in conditiile astea sa pot sa incerc ceva si nici nu cred ca as putea fara si mai multe informatii. Nu imi da mina sa fac experienteriscante mai ales ca aparatul nu e nici f ieftin . Am discutat cu un furnizor de adaptoare si mi-a recomandat modelul " ctsop001.2 " dar modalitatea de conectare nu o stiu si mi-a recomandat pe cineva pe cineva din Bacau care a zis ca nu se baga . Daca ma poate ajuta cineva , va multumesc mult . Inteleg ca mufa care contine firele ce trebuie legate la comenzi ar fi mufa BUS pe care am primit-o cu aparatul si care are disponibile doar fire , acestea fiind +3.3 v , wheel button input 1, whell button input 2 , si GND. Va trimit alaturat o poza cu mufa BUS in speranta ca e de ajutor.

post-257958-0-02740300-1478701599_thumb.jpg

Link spre comentariu

Montajul cred ca se face astfel : firul wheel button input 1 (sau 2, nu conteaza) se leagă la firul din pozitia A2 din mufa existenta pe masina. Probabil firele 7,10 si 11 ale playerului vor trebui legate toate la masa. Setarile se fac din meniul playerului.

Bafta !

post-175951-0-52293300-1478708596_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări