victrola20 Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Rugaminte, Stie cineva cum se poate reprograma o telecomanda sau receptorul IR care comanda un modul cu 8 canale astfel incat sa sa actioneze releul doar cand tin apasata tasta corespondenta canalului respectiv ? Ea functioneaza astfel ,cand apas o tasta de la 1-8 imi comanda releul correspondent canalului si il tine comandat ,chiar daca iau degetul de pe tasta ,pentru a il debloca trebuie sa apas iar tasta respectiva sau tasta 0. Problema este ca e sters din fabrica marcajul microcontrolerului de la receptorul IR si nu stiu ce e. Am atasat pozele telecomenzii. Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Mai bine faci singur un montaj cu un controler si creezi functia dorita... Link spre comentariu
victrola20 Postat Noiembrie 10, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2016 Se pare ca e singura solutie ,speram sa aflu ce microcontroler e si dupa aia sa il programez fara sa mai construiesc un montaj nou. Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 10, 2016 Partajează Postat Noiembrie 10, 2016 (editat) Nu te impiedica nimeni sa indepartezi originalul si sa lipesti unul nou (probabil cu 18 pini) pe care sa il programezi cu un soft facut de tine. Daca folosesti o capsula TSSOP (mai mica decat cea SOIC din poza ta) vei putea folosi tehnica "dead bug" si sa lipesti chip-ul nou "cu burta-n sus" si cu fire wrapping (atentie la alimentari). Editat Noiembrie 10, 2016 de mars01 Link spre comentariu
loleksibolek Postat Noiembrie 10, 2016 Partajează Postat Noiembrie 10, 2016 Incearca asta : Fara automentinere - se tine apasat butonul mod pina cind ledul se aprinde si apoi clipeste o data si se stinge aprox (9-10 secunde) dupa care se apasa din nou 2-3 secunde pina cind ledul ramine aprins si se actioneaza un buton de pe telecomanda. Cu automentinere - se tine apasat butonul mod pina cind ledul se aprinde si apoi clipeste de doua ori si se stinge (13-14 secunde) dupa care se apasa din nou 2-3 secunde pina cind ledul ramine aprins si se actioneaza un buton de pe telecomanda. Cu automentinere tip claviatura (cind un releu e actionat celelalte sunt oprite) - se tine apasat butonul mod pina cind ledul se aprinde si apoi clipeste de trei ori si se stinge (17-18 secunde) dupa care se apasa din nou 2-3 secunde pina cind ledul ramine aprins si se actioneaza un buton de pe telecomanda. Link spre comentariu
victrola20 Postat Noiembrie 11, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Multumesc frumos tuturor pentru sugestii. "loleksibolek" nu vad pe telecomanda butonul mod nu are asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 daca mutati jumperii de pe placa nu se intampla nimic? Nici daca ii extrageti? Link spre comentariu
victrola20 Postat Noiembrie 11, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Daca mut jumperii se schimba doar modul de a comanda fiecare releu,aplicand plus sau minus pe comanda releului ,daca va uitati are posibilitatea sa comand doar modulul de relee fara telecomanda prin aplicarea unei tensiuni la intrarea fiecarui canal corespondent releului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 nu am o poza cu montajul, din fata...nu stiu ce scrie pe langa jumperi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum