Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vintage cu integrate SMD

Vizitator dimmache

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

1

• puriu

1

• cipri_mury

1

• R2R

1

Top autori în acest subiect

Super,dar ce trebuie sa inteleg din ce ai postat?

Pai "vintage" se refera de regula la tuburi electronice (lampi) iar aici vorbim despre SMD-uri,deci tehnologie de actualitate.Deci eu banuiesc ca asta vrea sa scoata in evidenta autorul topicului dar evident ca pot si sa ma insel. :rade:

Link spre comentariu

Judecand dupa data de pe integrate,se incadreaza perfect in categorie,insa era bine de stiut ce a reprezentat respectivul montaj,ce utilizare a avut,etc.Si un aparat de radio din 77 este pe germaniu sau siliciu,si poate fi(chiar este) considerat vintage.Deci in afara de performanta la care ajunsesera altii cand noi inca cochetam cu lampile prin aparate de radio si televizoare,nu cred ca e de inteles altceva.Cert este ca respectiva placa a facut parte dintr-un echipament industrial nu dintr-un bun de larg consum,deci comparatia cu radio-tv e putin deplasata.

Link spre comentariu

Tehnologia SMD dateaza din anii '20. Am avut un radio nemtesc din '28 la care pe suprafata placii din pertinax erau traseele din alama pe care erau fixate elastic (fara lipire) componentele pasive fara terminale. Odata cu aparitia tranzistoarelor au aparut (in anii '50 - '60) micromodulele. Acestea contineau mai multe straturi ceramice pe care erau lipite SMD componente miniaturizate, totul intr-un ecran.

Link spre comentariu

Tehnologia SMD dateaza din anii '20. Am avut un radio nemtesc din '28 la care pe suprafata placii din pertinax erau traseele din alama pe care erau fixate elastic (fara lipire) componentele pasive fara terminale. Odata cu aparitia tranzistoarelor au aparut (in anii '50 - '60) micromodulele. Acestea contineau mai multe straturi ceramice pe care erau lipite SMD componente miniaturizate, totul intr-un ecran.

Siemens a patentat traseele plate de alama nituita pe pertinax , ulterior aceasta tehnologie a fost folosita la focoasele proiectilelor de artilerie antiaeriana ( senzor capacitiv si optic - detectia contrastului pe o matrice fotosensibila )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări