ratza Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Tiristorul sau triacul rămîn deschise atîta timp cît prin ele trece curentul minim de automenţinere. Link spre comentariu
Duban Mihai Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Se pare ca am reusit sa ma pricopsesc cu doua conturi pe forum ! Am inteles din ce am citit pe internet ( cand am timp si eu) ca se mai amorseaza si prin alte metode : 1 prin cresterea temperaturii sau a tensiunii anod catod peste un anumit prag sau 2 prin variatia rapida a tensiunii anod catod ... 1 cred ca nu prea se intalneste in practica .... ??????? 2 nu prea inteleg ... SI NICI NU MA POT CONCENTRA ACUM CA MA FREACA LA CREIERI FIMEA CEA MICA Deci atunci cand oscileaza tensiunea A-K se poate amorsa sau cum? Link spre comentariu
elmar Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Amorsarea tiristorului se face doar prin poarta lui(pinul dedicat)...orice altă metodă sunt accidente... care nu e de dorit să se întâmple. Dezamorasarea lui se poate face prin decuplarea tensiunii/curentului care trece între k-a... Link spre comentariu
Duban Mihai Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Amorsarea tiristorului se face doar prin poarta lui(pinul dedicat)...orice altă metodă sunt accidente... care nu e de dorit să se întâmple. Dezamorasarea lui se poate face prin decuplarea tensiunii/curentului care trece între k-a... Am inteles ! Eu de aici ma informasem : http://www.tehnium-azi.ro/page/index/_/articles/notiuni-teoretice-din-electronica/Tiristorul Cand am avut un "AS in electronica" langa mine nu prea am stat sa invat ( eram pusti si imi statea gandul la pasarica ) Acum e mai greu dar cred ca nu e tarziu ! Link spre comentariu
surubarila Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Se pare ca am reusit sa ma pricopsesc cu doua conturi pe forum ! Am inteles din ce am citit pe internet ( cand am timp si eu) ca se mai amorseaza si prin alte metode : 1 prin cresterea temperaturii sau a tensiunii anod catod peste un anumit prag sau 2 prin variatia rapida a tensiunii anod catod ... 1 cred ca nu prea se intalneste in practica .... ??????? 2 nu prea inteleg ... SI NICI NU MA POT CONCENTRA ACUM CA MA FREACA LA CREIERI FIMEA CEA MICA Deci atunci cand oscileaza tensiunea A-K se poate amorsa sau cum? Sanatate permanenta ! In CC un tiristor se poate bloca si prin inversarea polaritatii U aplicate intre A/K. Unde este folosit ? Informatii gasesti si aici : http://www.rasfoiesc.com/inginerie/electronica/MODALITATI-DE-BLOCARE-A-TIRIST38.php Link spre comentariu
Duban Mihai Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Doar vreau sa invat mai multa electronica ... Nu folosesc undeva anume ... V-asi mai deranja si cu triacul dar deviem de la subiect Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Triacul e la fel, doar că poate conduce în ambele sensuri. Link spre comentariu
Duban Mihai Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Deci am inteles bine cum functioneaza si triacul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum