adydep Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Cumpără domnule 4 diode http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/dioda-300a-1600v-p-8002 și ai rezolvat problema ...îi dai cu superbazic,cu inox cu ce dorești dumneata. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 11, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 (editat) pai spunetimi domnule Validae in schema data de dumneavoastra la aparTu de sudura ce tensiune sa culeg de pe secundaru aparatului sa pot amorsa poarta sau cum d...u se leaga ca inebunesc jur , deci cum amorsez poarta cu ce tensiune si cum poate ma mai ajutati cu un desen va rog domnule Validae sau altcinevaaltcineva Editat Noiembrie 11, 2016 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 (editat) s-a blocat placa ? ))) ca sa deschizi tiristorul in ac, mai vine montata o dioda si un divizor rezistiv pe poarta. fa ce zice andrei, ca e mai bine, nici eu nu vad sensul sa folosesti tiristori, cat timp nu faci vreun dimmer. poate o sa izolezi galvanic diodele alea totusi cand le pui pe radiator. sau macar sa le faci cate un radiator separat, izolat de parti metalice. Editat Noiembrie 11, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Deci o diodă este ca o pâlnie,torni în ea și curge,nu are "frână".Tiristorul e ca o pâlnie cu robinet,care-i mereu închis.Ca să deschizi robinetul pâlniei(adică tiristorul),trebuie "puțin mai multe" cunoștințe de electronică,iar cum ai pus matale tiristorii ăia acolo,vei suda la Calendele Grecești Link spre comentariu
NICA Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Deci o diodă este ca o pâlnie,torni în ea și curge,nu are "frână".Tiristorul e ca o pâlnie cu robinet,care-i mereu închis.Ca să deschizi robinetul pâlniei(adică tiristorul),trebuie "puțin mai multe" cunoștințe de electronică,iar cum ai pus matale tiristorii ăia acolo,vei suda la Calendele Grecești Mi-e teama ca vor mai incepe explicatii pe vreo 30 de pagini pana se lamureste treaba cu Calendele Grecesti. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 12, 2016 Partajează Postat Noiembrie 12, 2016 Păi orice topic deschis de Florin devine o epopee gen ,,Iliada și Odiseea,, iar el la sfârșit tot nu înțelege nimic. Doamne ferește să întrebe cum funcționează un tranzistor..... Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 12, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2016 intreb atat , ce rezistenta sau ce tensiune imi trebuie la deschiderea tiristorului in cazul aparatului de sudura eu asta intreb? Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 12, 2016 Partajează Postat Noiembrie 12, 2016 Daca intre grila si anod se leaga o rezistenta mica, poate fi si de 10 ohmi, in serie cu o dioda oarecare de 1 A (1N 400x), tiristorul se aprinde la o tensiune anodica pozitiva mica (cca. 2 V). Se transforma astfel tiristorul intr-o dioda ce tine curentul si tensiunea tiristorului, dar mai proasta decat o dioda "de meserie" (are cadere de tensiune mai mare). Pentru redresarea bialternanta cu un secundar simplu, trebuie facuta o punte cu patru diode adevarate sau simulate din patru tiristoare. Doua diode (tiristoare) se pot pune pe acelasi radiator, dar celelalte doua trebuie sa aiba radiatoare separate. Poate fi si de 10 ohmi, dar inseriata cu o dioda de 1 A (1N400x). Astfel tiristorul se transforma intr-o dioda ce se deschide la cca. 2-3 V. Este o dioda ce tine curentul si tensiunea tiristorului, dar are caderea de tensiune mai mare decat a unei diode "de meserie". Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 12, 2016 Partajează Postat Noiembrie 12, 2016 (editat) nu te incapatana Florine sa mergi pe ideea ta. nu ai ce face cu tiristorii bre`. pune omule 4 diode si nu mai te invarti in juru cozii. de ce sa simulezi DIODA cu un TIRISTOR, cand o poti folosi ? Editat Noiembrie 12, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
NICA Postat Noiembrie 12, 2016 Partajează Postat Noiembrie 12, 2016 Florin nu se incapataneaza sa simuleze ceva. Nu are diode,are doar acesti nenorociti de tiristori si neavand diode vrea sa-i foloseasca in locul diodelor.A facut rost de pe undeva de tiristori si acum e ca ceasul stricat primit cadou. E mai ieftin sa-l repari decat sa-l arunci.Nu conteaza cat te costa. Chiar daca avea diode nu era mare diferenta,ar fi avut probleme cu polaritatea acestora,cu numarul de radiatoare,la ce pol se leaga masa,etc. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 18, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 mam gandit sa vand acei tiristori am un numar de 4 si vreau sai vand cineva spunea cineva ca sunt cateva sute de lei Link spre comentariu
Vizitator Mihai Duban Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 (editat) Deci pana la urma tiristorul se amorseaza cand punem "o tensiune" pe poarta acestuia si ramane amorsat chiar daca "oprim" acea tensiune (bineinteles daca circula un curent suficient intre anod si catod cat sa tina tiristorul deblocat)?Cam cum sunt releele acelea cu automentinere ???Eu va intreb cu cuvintele mele nu ma injurati😊 Editat Ianuarie 18, 2017 de Mihai Duban Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Exact aşa funcţionează. Link spre comentariu
Vizitator Mihai Duban Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Multumesc frumos ! Link spre comentariu
elmar Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Deci pana la urma tiristorul se amorseaza cand punem "o tensiune" pe poarta acestuia si ramane amorsat chiar daca "oprim" acea tensiune (bineinteles daca circula un curent suficient intre anod si catod cat sa tina tiristorul deblocat)?Cam cum sunt releele acelea cu automentinere ???Eu va intreb cu cuvintele mele nu ma injurati Trebuie să fie o tensiune continuă...în alternativ nu mai are automenţinere! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum