Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tiristor

Florin berdila

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

13

• miron1947

9

• validae

7

• Duban Mihai

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

pai spunetimi domnule Validae in schema data de dumneavoastra la aparTu de sudura ce tensiune sa culeg de pe secundaru aparatului sa pot amorsa poarta sau cum d...u se leaga ca inebunesc jur , deci cum amorsez poarta cu ce tensiune si cum poate ma mai ajutati cu un desen va rog domnule Validae sau altcinevaaltcineva

Editat de validae
Link spre comentariu

s-a blocat placa ? )))

ca sa deschizi tiristorul in ac, mai vine montata o dioda si un divizor rezistiv pe poarta.

post-235374-0-53650800-1478904641_thumb.jpg

fa ce zice andrei, ca e mai bine, nici eu nu vad sensul sa folosesti tiristori, cat timp nu faci vreun dimmer.

poate o sa izolezi galvanic diodele alea totusi cand le pui pe radiator.

sau macar sa le faci cate un radiator separat, izolat de parti metalice.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Deci o diodă este ca o pâlnie,torni în ea și curge,nu are "frână".Tiristorul e ca o pâlnie cu robinet,care-i mereu închis.Ca să deschizi robinetul pâlniei(adică tiristorul),trebuie "puțin mai multe" cunoștințe de electronică,iar cum ai pus matale tiristorii ăia acolo,vei suda la Calendele Grecești :rade:

Link spre comentariu

Deci o diodă este ca o pâlnie,torni în ea și curge,nu are "frână".Tiristorul e ca o pâlnie cu robinet,care-i mereu închis.Ca să deschizi robinetul pâlniei(adică tiristorul),trebuie "puțin mai multe" cunoștințe de electronică,iar cum ai pus matale tiristorii ăia acolo,vei suda la Calendele Grecești :rade:

Mi-e teama ca vor mai incepe explicatii pe vreo 30 de pagini pana se lamureste treaba cu Calendele Grecesti.

Link spre comentariu

Păi orice topic deschis de Florin devine o epopee gen ,,Iliada și Odiseea,, iar el la sfârșit tot nu înțelege nimic. Doamne ferește să întrebe cum funcționează un tranzistor.....

Link spre comentariu

Daca intre grila si anod se leaga o rezistenta mica, poate fi si de 10 ohmi, in serie cu o dioda oarecare de 1 A (1N 400x), tiristorul se aprinde la o tensiune anodica pozitiva mica (cca. 2 V). Se transforma astfel tiristorul intr-o dioda ce tine curentul si tensiunea tiristorului, dar mai proasta decat o dioda "de meserie" (are cadere de tensiune mai mare). Pentru redresarea bialternanta cu un secundar simplu, trebuie facuta o punte cu patru diode adevarate sau simulate din patru tiristoare. Doua diode (tiristoare) se pot pune pe acelasi radiator, dar celelalte doua trebuie sa aiba radiatoare separate.

Poate fi si de 10 ohmi, dar inseriata cu o dioda de 1 A (1N400x). Astfel tiristorul se transforma intr-o dioda ce se deschide la cca. 2-3 V. Este o dioda ce tine curentul si tensiunea tiristorului, dar are caderea de tensiune mai mare decat a unei diode "de meserie".

Link spre comentariu

nu te incapatana Florine sa mergi pe ideea ta. nu ai ce face cu tiristorii bre`.

pune omule 4 diode si nu mai te invarti in juru cozii.

de ce sa simulezi DIODA cu un TIRISTOR, cand o poti folosi ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Florin nu se incapataneaza sa simuleze ceva.

Nu are diode,are doar acesti nenorociti de tiristori si neavand diode vrea sa-i foloseasca in locul diodelor.A facut rost de pe undeva de tiristori si acum e ca ceasul stricat primit cadou.

E mai ieftin sa-l repari decat sa-l arunci.Nu conteaza cat te costa.

Chiar daca avea diode nu era mare diferenta,ar fi avut probleme cu polaritatea acestora,cu numarul de radiatoare,la ce pol se leaga masa,etc.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Mihai Duban

Deci pana la urma tiristorul se amorseaza cand punem "o tensiune" pe poarta acestuia si ramane amorsat chiar daca "oprim" acea tensiune (bineinteles daca circula un curent suficient intre anod si catod cat sa tina tiristorul deblocat)?Cam cum sunt releele acelea cu automentinere ???Eu va intreb cu cuvintele mele nu ma injurati😊

Editat de Mihai Duban
Link spre comentariu

Deci pana la urma tiristorul se amorseaza cand punem "o tensiune" pe poarta acestuia si ramane amorsat chiar daca "oprim" acea tensiune (bineinteles daca circula un curent suficient intre anod si catod cat sa tina tiristorul deblocat)?Cam cum sunt releele acelea cu automentinere ???Eu va intreb cu cuvintele mele nu ma injurati

Trebuie să fie o tensiune continuă...în alternativ nu mai are automenţinere!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări