miron1947 Postat Noiembrie 10, 2016 Partajează Postat Noiembrie 10, 2016 (editat) La 10.11.2016 la 15:38, Florin berdila a spus: amorsarea se face intre catod si poarta altcineva spunea intre anod si poarta care este corecta Da, poarta este comandata cu un potential mai pozitiv decat catodul, acest potential poate fi preluat de la cel al anodului. http://www.androiderode.com/wp-content/uploads/2013/05/SCR-Testing-circuit.jpg Editat Noiembrie 10, 2016 de miron1947 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 11, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 azi am pus doi tiristori la secundaru aparatului de sudura sa scoata plua si minus dar cred ca am gresit sau nam legat eu bine asa ca va rog sami spuneti cum. leg acesti tiristori sami scoata plus si minus multumesc Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Ai fi avut nevoie de un secundar cu priză mediană ca să folosești doi tiristori pentru redresare bialternanță. Dacă voiai o redresare monoalternanță era suficient și unul. Ai putea să faci o schemă cu legăturile pe care le-ai făcut ? Poți face schema pe o hârtie, o pozezi cu telefonul (la rezoluție VGA)și o postezi pe forum. Dacă nu ai înțeles ce am scris mai sus, nu te mai obosi... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 (editat) cred ca ti-ar trebuii 4 tiristori, sau 2tiristori + 2 diode, daca nu vrei sa pierzi puterea.. de ce oare trebuie redresata tensiunea pentru sudura ?... Editat Noiembrie 11, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Vrea să sudeze cu superbazic,și ăsta nu merge în alternativ. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 11, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 pe un fir al aparatului de sudura am inseriat tiristoru cu anodu pe iesire iar pe cel deal doilea cu catodu pe iesirea am amorsat cu doua becuri de 21 w inseriate pe fiecare tiristor dar nu functioneaza Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 O schita, o poza? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 11, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 atat doar ce vam explicat ca numi incarca poza telefonu am mai patit si nu pot Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Dar un desen? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 florine, daca nu poti pune o poza, nu poti aduce realitatea in fata colegilor. credeam ca e in interesul tau sa fi ajutat... cum ti se pare ca trage lumea de tine sa te ajute dar tu...dai din umeri. ok, nu poti, sanatate si la mai mare. https://postimage.org/ Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Probabil a încercat ceva cam ca în schița mea. Nicio șansă astfel.... tiristorii trebuie comandați din sursă separată și e nevoie oricum de o punte semicomandată. Dar aici se reinventează roata....am spus deja că pentru doi tiristori avea nevoie de un secundar cu priză mediană.Altă expresie care va trebui explicată băbește pentru Florin. Un începător e cineva care mai are ceva noțiuni tehnice, nu cineva care nu știe chiar nimic și nu vrea sau nu poate să citească o carte ... De aia e suficient ca sudorul să știe sudeze bine și electricianul să știe cum funcționează aparatul de sudură, nu invers.E bine în viață să știi din toate câte ceva, dar nu toți pot reuși să înțeleagă cum funcționează toate lucrurile... asta nu înțelege Florin deloc. Nu toți avem același număr de neuroni și nu toți ni-i antrenăm la fel.Topicurile astea devin un fel de comedie absurdă, în care unii dau un sfat, iar mai încolo Florin întreabă iar și iar același lucru, în buclă închisă.... Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Daca ar utiliza numai unul(cum este in schita dvs), ar avea sanse. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 11, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 da domnule Validae asa am si spus mai sus ca am montat treaba interesanta pentru mine este ca nustiu decat ohmi sa fie rezistenta de amorsare a porti Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 @miron1947. Dacă și la redresarea bialternanță fără filtrare, aparatul de sudură cam tinde să ,,lipească,, electrodul.....la monoalternanță ce ne putem aștepta ? Florine, tu citești toate postările, sau pe sărite ? Ți-am recomandat în topicul trecut să citești despre aplicațiile cu tiristori pe site-ul d-lui Emil Matei, te-ai uitat măcar așa într-o doară pe acolo ? Să vezi cum se folosesc tiristorii, nu cum vrei tu să-i folosești.... Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 La 11.11.2016 la 21:01, validae a spus: @miron1947. Dacă și la redresarea bialternanță fără filtrare, aparatul de sudură cam tinde să ,,lipească,, electrodul.....la monoalternanță ce ne putem aștepta ? Habar n-am, nu ma pricep la sudura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum