Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrerupator banda leduri

Artanis.ro

Postări Recomandate

Vreau sa imi fac iluminare intr-un dulap cu o banda de leduri. Usa dulapului se inchide normal. As vrea sa pun un intrerupator care se declanseaza cand deschid usa. Adica un intrerupator care sa aiva un fel de dispozitv care preseaza in usa, iar cand se deschide usa piesa care impinge in usa sa iasa si sa cupleze. Imi puteti spune cum se numeste intrerupatorul ala? Daca aveti si un magazin online cu chestii de genul asta ar fi super. Merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Artanis.ro

4

• validae

3

• lutza2

1

• Degetica

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poţi lua un contact de la unităţi PC desktop, acela care detectează deschiderea capacului.Are o tijă lungă, contact normal închis şi e perfect pentru asta. Eu am pus un magnet pe uşă şi un releu REED pe peretele dulapului, e mai elegant. Altă variantă e cu senzor magnetic Hall şi un mic magnet. Am făcut şi varianta asta, e uşor, un senzor SM 234 şi un BC171.

Link spre comentariu

Da, am sa folosesc pt acest mic dulap tipul asta de microintrerupator.

Poţi lua un contact de la unităţi PC desktop, acela care detectează deschiderea capacului.Are o tijă lungă, contact normal închis şi e perfect pentru asta. Eu am pus un magnet pe uşă şi un releu REED pe peretele dulapului, e mai elegant. Altă variantă e cu senzor magnetic Hall şi un mic magnet. Am făcut şi varianta asta, e uşor, un senzor SM 234 şi un BC171.

Solutia cu releul mi se pare fina si eleganta, ideala pt iluminatul unor spatii mai mari. Poti sa ne dai mai multe detalii despre componente si cum le-ai legat? Ar fi utile, mai ales pt cei ca mine care sunt la inceput cu releele si lucrurile de genul asta.

Link spre comentariu

Reed e un balon de sticla cu doua contacte fine si elastice care pot fi actionate prin apropierea unui magnet. Nu poti trece curentul consumatorului tau prin ele , trebuie sa faci o actionare si s-a dus simplitatea

Link spre comentariu

Releul REED este, așa cum a spus colegul mai sus, un balon de sticlă vidat, în care se află două lamele de oțel cu contacte aurite.Un câmp magnetic cu o anumită orientare și o anumită intensitate, provoacă închiderea contactelor prin apropierea celor două lamele.Releele sunt foarte subțiri și se pretează la miniaturizări, se găsesc inclusiv prin unele telefoane, laptop-uri, dar cel mai frecvent în alarmele de ușă sau fereastră magnetice. Au între 10mm și 50mm lungime și o grosime între 2 și 5mm

post-179973-0-32011500-1478715384_thumb.jpg

Link spre comentariu

Releul REED este, așa cum a spus colegul mai sus, un balon de sticlă vidat, în care se află două lamele de oțel cu contacte aurite.Un câmp magnetic cu o anumită orientare și o anumită intensitate, provoacă închiderea contactelor prin apropierea celor două lamele.Releele sunt foarte subțiri și se pretează la miniaturizări, se găsesc inclusiv prin unele telefoane, laptop-uri, dar cel mai frecvent în alarmele de ușă sau fereastră magnetice. Au între 10mm și 50mm lungime și o grosime între 2 și 5mm

Tare. Si cum actioneaza magnetul releul la tine in dulap?

Link spre comentariu

Magnetul e lipit pe usa si contactul magnetic e pus pe partea fixa a dulapului. Cand sunt apropiate e o stare, cand se departeaza e alta stare. Recomand microswitch-ul, e cel mai simplu, il fixati sus pe partea fixa astfel incat sa fie impinsa lamela de usa si gata.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Magnetul e lipit pe usa si contactul magnetic e pus pe partea fixa a dulapului. Cand sunt apropiate e o stare, cand se departeaza e alta stare. Recomand microswitch-ul, e cel mai simplu, il fixati sus pe partea fixa astfel incat sa fie impinsa lamela de usa si gata.

Da, clar folosesc microswtich, dar vreau sa inteleg cum se foloseste releul ala fițos.

Link spre comentariu

Magnetul neodym (plat, de HDD) e lipit pe cantul uşii dulapului.Releul Reed e pe cantul peretelui lateral interior al dulapului. Când uşa e închisă, între magnet şi releu e un spaţiu de circa 10-15mm care împiedică acţionarea releului.Când uşa se deschide, magnetul ajunge cam la 5mm de releu, acţionând contactele acestuia. Uşile dulapului sunt prevăzute cu balamale moderne tip Blum, nu simple ca la vechile dulapuri.

Dar se pot folosi relee REED şi la dulapuri cu balamale simple, fiindcă există şi relee REED cu contact normal închis, care va sta deschis cât timp uşa e închisă şi magnetul e apropiat de releu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări