validae Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Nu poţi obţine tensiunea aia din doi acumulatori înseriaţi, ca să nu mai pierzi putere aiurea cu ridicătoare de tensiune ? Ridicarea tensiunii se face întotdeauna cu pierderi.La coborâre randamentul e de obicei mai mare decât invers.Cred că s-ar putea eficientiza convertorul existent, dar nu va fi chiar uşor.... Link spre comentariu
cristi_908 Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Acumulator e format din 4 elementi de 400ah in serie si costa 1800 euro trebui să mai cumpar unul. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Trebuie văzut ce cale e mai practic de urmat, între folosirea a doi acumulatori (costuri iniţiale mari) sau folosirea convertorului (pierderi de putere), mai ales dacă sistemul se va folosi mult timp şi fără întrerupere.Mai trebuie să pui în balanţă şi riscul ridicat de defectare cauzat de prezenţa elementelor în comutaţie.Cu cât e mai simplu, cu atât e mai sigur. Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 (editat) Ai putea, pentru început, să pui niște poze și niște date despre convertorul pe care îl folosești acum. De asemenea descrie puțin cum ai obținut valorile de tensiune-curent de mai sus ( Cu ce și cum ai măsurat concret ). La puterile astea apar frecvent erori de măsurare . Editat Decembrie 21, 2020 de UDAR Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Cu redresare sincron se poate obtine peste 90% randament. La regulatorul meu buck sincron de 10A am obtinut 96,7% cu redresare sincrona. Exista si variante de boost sincron si ar permite un randament mult mai mare decat redresare cu dioda. Ceva de citit: https://www.digikey.com/en/articles/synchronous-rectification-gives-step-up-converters-a-boost Link spre comentariu
iuliantv Postat Martie 2, 2023 Partajează Postat Martie 2, 2023 Buna ziua credeti ca ar face fata la o alimentare de 12v 12-40ah si la o iesire de 24v-250w (motorul e cu perii 24v 250w) pe o trotineta electrica,? 2x 7-8km cu pauza la 7-8km va multumesc https://www.optimusdigital.ro/en/adjustable-step-up-power-supplies/1688-600-w-dc-dc-boost-module.html Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 2, 2023 Partajează Postat Martie 2, 2023 NU! Aia 600W sunt calculați așa, în cazul cel mai favorabil și pe ideea că nu verifică nimeni! De altfel scrie clar - curent maxim de intrare 15A , maxim de ieșire 10A. Deci la 12V cel mult 180W intrare, mai puțini ieșire. Eu am rezerve și pentru ăștia. Link spre comentariu
iuliantv Postat Martie 2, 2023 Partajează Postat Martie 2, 2023 (editat) Acum 2 ore, UDAR a spus: NU! Aia 600W sunt calculați așa, în cazul cel mai favorabil și pe ideea că nu verifică nimeni! De altfel scrie clar - curent maxim de intrare 15A , maxim de ieșire 10A. Deci la 12V cel mult 180W intrare, mai puțini ieșire. Eu am rezerve și pentru ăștia. Multumesc de raspuns am vazut si eu ca e dat 15a in si 10a iesire ,dar din topic am inteles ca ,rezista la mai mult,ma si miram la dimensiunile ce le are si pret sa faca fata la cea ce as vrea eu,dar am zis sa intreb stiu ca sant pierderi destul de mari la ,,conversie,,,cu cåt e voltajul mai mare pe iesire cu atat e mai mic amperajul Editat Martie 2, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum