UDAR Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Pot să concep o schemă dar nu am timpul/dispoziția să o experimentez . Ca bază de discuție măcar voi încerca - până în week end, să zicem - să postez o astfel de schemă. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Din modulul ala eu n-as trage mai mult de 3-4A in regim continuu... pe bune acuma, 600W dintr-un modul de 87 lei... Link spre comentariu
zaitzus Postat Noiembrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 multumesc UDAR Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) Nu e foarte simplu de schimbat dacă nu știi destul despre original . Observ că @dany_cta a editat între timp . Se pare că modulul ăsta e chiar grozav ! Bagi 12V x 48A = 576W și scoți 19V x 70A = 1330W ! Sau nu ? În fine , dacă decizi , poți să mergi pe mâna lui @dany_cta . EDIT . Nu vreau să fiu neapărat ironic , probabil că e o scăpare . Totuși , acest gen de informație nu ajută pe nimeni . mai ales pe @zaitzus. Daca tot te dai mare cunoscator ai fi inteles despre ce este vorba acolo, pentru cei curiosi am spus puterea maxima a motorului ca sa se remarce ca nu exista nici o limitare acolo si ca consumatorul poate sa consume mai mult decat poate sa transforme modulul respectiv, deci poate sa il duca in maxim. Sa nu uitam ca e posibil ca consumul pe care l-a spus initiatorul topicului sa fie un varf, nu ceva constant, poate chiar teoretic, nu real. Si da, multe imbunatatiri sunt usor de facut, e usor sa slefuiesti putin radiatorul pe suprafata de contact ca sa faca contact mai bine, e usor sa umpli cu cositor contactele de pe placa pcb ca sa le ingrosi, e usor sa pui o pasta de racire buna si un radiator, e usor sa te asiguri ca componentele electronice calca drept pe racitoare, sa inlocuiesti holsuruburile cu suruburi cu piulita si asa mai departe, si toate astea conteaza si ajuta. Observ o gramada de agresivitate in posturile tale, ai cumva vreo oferta pe care eu ti-o stric cu solutia ieftina ? Poate e cazul sa vi cu solutii reale pentru omul respectiv nu cu remarci complet aiurea. Sau poate e mai bine sa cheltuiasca omul 1000euro pe module dedicate in loc sa incerce ceva de 50lei care chiar ar putea sa functioneze. Editat Noiembrie 8, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
zaitzus Postat Noiembrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 va tin la curent cat de tare se incalzeste in pe o sarcina de 500w Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Dany, nedumerirea lui UDAR a fost cat se poate de intemeiata, iar postarea lui n-a fost deloc agresiva, ceea ce nu pot spune despre raspunsul tau. As avea rugamintea sa eviti astfel de interventii necuvenite. N-ai dat in fapt nici o cifra concreta de consum al regulatorului din alimentare, sau al motorului din regulator, doar niste cifre abstracte, trebuia sa te astepti la reticenta. PS: Mi-am dat parerea despre modul mai sus, eu nu-l vad sa duca mai mult de 1-200W in regim continuu, dovedeste-mi ca poate duce 600W mai mult de cateva minute si apoi vorbim, pana atunci mai usor cu pianul pe scari. Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) Ar fi bine ca un observator neutru să analizeze unde e agresivitatea . EDIT . A postat Marian între timp , nu am de gând să escaladez . Chiar nu am avut de gând să jignesc sau să supăr . Dacă o mică ironie doare , îmi pare rău . Tu ai scris cifrele alea , nu eu . Ti-am și acordat circumstanța unei scăpări ,deci chiar n-am fost agresiv . ON TOPIC . Dacă chiar vrei să ajuți fă un test corect , de regim continuu , cu o sarcină de câteva sute de W , și postează rezultatele . Cu motorul nu e clar dacă sursa a dus sau a intrat în limitare . Editat Noiembrie 8, 2016 de UDAR Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Colegul UDAR nu a postat mult timp pe forum....s-a limitat doar la vizualizari...probabil ca una din cauze a fost si acest 'model'de raspuns agresiv total nejustificat....asteptam de la colegul dany_cta un exempu concret care sa justifice afirmatiile domniei-sale.... Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Ce poate sa fie mai concret decat faptul ca alimenteaza un spindle de freza cnc cate jumatate de ora continuu fara oprire, un motor brushless de 19v 70A, si de multe ori scade turatia destul de mult din cauza sarcinii. Oricum nu eu sunt cel care a recomandat modelul respectiv, chiar initiatorul topicului l-a gasit si a cerut pareri. Eu il folosesc asa ca i-am raspuns. De asemenea i-am sugerat sa caute o putere mai mare din aceleasi categorii ieftine, exista si de 1000w sau mai mari cred. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 exista si de 1000w sau mai mari cred. Da, or fi, si cel mai probabil sunt dimensionate la fel de "generos"... PS: Totusi testul tau nu este relevant pentru a indica puterea sursei, pentru asta trebui o sarcina constanta pe un timp indelungat, motorul tau numai asta nu face... Link spre comentariu
zaitzus Postat Noiembrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Pana voi testa schema colegului UDAR ne facem de cap cu chinezaria montata pe un radiator supradimensionat, pasta transfer termic si izolatori de mica pentru tranzistori. Sunt curios daca vor crapa condensatorii, se pot schimba si aia cu ceva mai de doamne ajuta, nu-i bai. In practica, el va functiona seara cand nu vor fi consumatori majori, exceptand momentele in care pleaca hidroforul sau boilerul si atunci invertorul va suge maxim posibil, diferenta de putere luandu-se din retea. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Probleme care limiteaza puterea maxima pe termen lung nu-s numai la radiatorul ala, ci in mai multe puncte, cum ar fi condensatorii, inductanta, insasi bornele de conexiune care sunt destul de fragile, chiar si traseele de forta pe cablaj pot pune probleme la consum prea mare, apoi arhitectura, nu poti trece foarte mult printr-un singur tranzistor in capsula TO220, intervin si la el limitari de tot felul... In fine. Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) Traseele pe interior sunt neprotejate si dupa cam 1an de folosire au inceput sa oxideze. Am rezolvat problema cositorindu-le si acoperit cu vopsea facuta in casa pentru cablaj (sacaz dizolvat cu putina vopsea), treaba simpla si rezistenta rezolvand si problema traseelor. Pe racitor are doi tranzistori montati cu folie termica, eu am scos folia respectiva, am curatat bine zona de contact cu smirghel fin (racitorul este anodizat) si am pus pasta de calitate ramasa de la procesor (arctic mx-4). In locul de functionare este curent mare de aer produs de un ventilator de 120mm. Modulul este mereu rece. Ai doua reglaje pe el, intensitate si tensiune deci poti sa il protejezi din alea daca nu ai nevoie de puterea maxima. Editat Noiembrie 8, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Pe radiator este un tranzistor si o dioda nu 2 tranzistori, intr-una din poze se vede langa inductanta notatiile Q1 in stanga su D3 in dreapta. Redresarea deci facandu-se cu dioda ( un alt indiciu limitativ ). Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 10, 2016 Partajează Postat Noiembrie 10, 2016 (editat) M-am uitat mai cu atenție la convertorul sugerat de @zaitzus . Păi oamenii spun clar : Puterea = Uin x 10A ! deci pentru aplicația dată , cu 24V la intrare , maxim 240W ! Mă rog , nici cu 60V x 10A nu cred că scoate , să zicem 75V x 8A ( aproximativ ) . Totuși , două piedici majore legate de bobină ( în particular sârma ) și condensatori dispar sau se atenuează măcar . Rămâne problema răcirii care , cum s-a spus , poate fi îmbunătățită. În concluzie , îmi nuanțez punctul de vedere de la postul #10 în sensul că e posibil ca acel convertor ( nemodificat , eu despre cel din poză vorbeam ) să scoată în regim permanent ( sau , mă rog , de lungă durată ) căci asta se cere, câteva sute de W ( 300-400 poate ) la tensiuni mari dar este clar inutilizabil pentru aplicația cerută de OP. Eu m-am uitat de fapt pentru a aprecia niște dimensiuni în scopul unei comparații cu ce voi proiecta eu . Despre placă ( deci și despre radiator ) spune clar 51 x 73 mm . Plecând de la asta eu apreciez că avem așa : aripioare radiator - maxim 25mm înălțime ; condensatori - circa 16x30mm; tor - ușor peste 30mm diametru exterior bobinat cu două fire de circa 1,3mm . Editat Noiembrie 10, 2016 de UDAR Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum