zaitzus Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Buna seara, imi puteti recomanda un convertor dc/dc care sa-mi ridice o tensiune de 24v la aprox 50v si sa suporte pe iesire un curent de 10-15A Vreau sa-l folosesc intre un grup de acumulatori in un invertor on-grid care are o tensiune de intrare intre 45 si 90v multumesc Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Zici ”grup de acumulatori ” . Nu e mai simplu să legi acest grup încât să dea 48V ( de exemplu ) . Eviți un etaj intermediar cu pierderile inerente . Dacă nu se poate evita etajul intermediar atunci cred că un boost simplu oferă cel mai bun randament . Alternativa ar fi push-pull dar nu cred că se justifică . Link spre comentariu
zaitzus Postat Noiembrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Nu am cum, sunt 4 elementi de 6v 400 AH, inseriati am doar 24 mult sub tensiunea necesara invertorului. Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 OK, am înțeles . În cazul ăsta - convertor . Schemă gata făcută și , eventual testată, mai greu . Va trebui deci să experimentezi . Îmi mențin recomandarea pentru un boost simplu . Se poate obține randament bine peste 90% dacă se proiectează/realizează corect . Nu știu ce pretinde la intrare invertorul existent - s-ar putea ca boost-ul tău să nu trebuiască să fie stabilizat ceea ce simplifică ( puțin ) lucrurile . Link spre comentariu
zaitzus Postat Noiembrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 este vorba de un invertor on-grid, acesta: http://www.ebay.com/itm/201688919122?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=501502%20734886&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT cat despre ce vreau sa fac cu el gasiti in pdf-ul atasat. cateva info: datele pentru 1panou:36 celule 130wMaximum Power voltage 17.6vMaximum power curent 7.39AVoc - 21.8vshort circuit current 8.02APolicristalineam 10 bucati.Direct in invertor vor intra cate 6 panouri, doua grupuri de 3 panouri in serie , grupurile puse in paralelConsiderand ca Voc/panou este de 21.8v rezulta ca 3 panouri in serie vor avea 65.4 v VOC sau in sarcina 52.8vAvand in vedere ca in insolatie maxima dau 7.39 A rezulta o putere de max 390wDoua astfel de grupuri vor avea o putere de max 780w ( asta cand e soare si pica fix perpendicular pe elece am scris mai sus se refera la panourile ce vor intra direct in invertor.Vor mai ramane 4 panouri, acestea vor fi legate in cate doua, serie/paralel pentru incarcarea bateriilor printr-un charger Tristar Monigstar T45Bateriile sunt Rolls 6v 400AH ( ma indoiesc ca mai au atat) aceastea vor fi legate in serie pentru a rezulta 24vUn al doilea Controller Tristar va fi legat la baterii cu functia de Load Control , din controller va intra intr-un DC-DC booster de aprox 1000-1200w ( cu protectie la suprasarcina) care imi va duce tensiunea undeva peste 48v iar de aici in invertorscopul celui de-al doilea Contreoller Tristar este sa imi deconecteze bateriile cand tensiunea scade sub o anumita tensiune setata ( nu vreau sa trag prea mult din ele, undeva pe la 1000w, ceea ce se traduce prin aprox 50 Amperi)eventual pot intercala un releu timer astfel ca bateriile sa fie cuplate la invertor zilnic dupa o anumita ora sau un senzor optic care sa cupleze bateriile dupa lasarea intunericului, n-are sens sa trag si ziua din ele.Mai mult decat atat, nu voi avea niciun stres cu privire la descarcarea exagerata a bateriilor, controllerul tinand bateria deconectata daca nu depaseste pragul de tensiune setatCu privire la invertor, acesta accepta tensiuni de 45-90v pe intrarea DC si maxim 1000w, cu setup-ul acesta nici nu-l fortez prea mult Totusi as avea o curiozitate cu privire la ce face invertorul asta atunci cand consumul este mai mic decat productia in sensul ca seara, cand consumul va fi oarecum constant( undeva pe la 150w/h cu varfuri de 250-300w atunci cand pleaca frigiderul) daca imi trage din baterii cat poate el sa traga..nu e prea bine ca mi le descarca aiurea. schema sistem.pdf Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Mi-ai dat mai multă informație decât am cerut - asta e foarte bine , mulți useri sunt zgîrciți cu detaliile . Ceea ce era relevant pentru mine - dacă e nevoie de tensiune stabilizată la intrare - am aflat . Nu e . Asta , cum am spus , simplifică boost converter-ul . Despre comportarea invertorului nu pot să mă pronunț dar , în principiu , el nu trage din baterii cât poate să tragă ci cât e nevoie pentru a da puterea solicitată la ieșire , cu un randament mai mic la puteri mici probabil . Link spre comentariu
zaitzus Postat Noiembrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 fara a vrea sa fac reclama, ma uitam la convertorul asta... https://www.optimusdigital.ro/surse-ridicatoare-reglabile/1688-modul-dc-dc-boost-de-600-w.html Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 A, e în regulă . dacă vrei să-l cumperi ai destule variante . Credeam ( nu știu de ce , că nu ai spus-o , că vrei să-l faci ) . Cel prezentat de tine îndeplinește - la limită - cerințele . Acu , cât de serioase sunt specificațiile la astfel de produse , nu știu . Link spre comentariu
zaitzus Postat Noiembrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 de aia imi e teama..sa nu crape prematur pare destul de fragil Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Aș fi vrut să nu mă pronunț . Totuși , tu ceri un sfat , nu considerente filozofice . Deci , părerea mea personală este că nu ține 600W în regim continuu . Radiatorul e mic , fixarea semiconductorilor pe el pare făcută cu un material destul de gros - deci cu transfer prost de căldură, condensatorii de ieșire sunt anemici , despre bobină nu știm nimic - sârma pare a fi OK , așa , la limită , dar miezul ? . Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) Modelul "fragil" de 600w il am si eu si il folosesc pentru diverse teste ca sa ridic de la 12v la tensiuni mai mari. Si-a facut treaba mereu fara probleme, intr-adevar nu stiu daca l-am dus in limitele maxime, dar pretul este destul de mic ca sa nu plangi dupa el daca nu functioneaza cum trebuie. Il iei la aproape jumatate de pret de pe ebay. Eu l-am folosit la 12v 48A ca sa alimentez un motor brushless de 19v care consuma pana in 70A, deci destul de solid, mult peste puterea sursei, si n-a carait chiar daca am stresat motorul destul de mult la o freza si chiar blocat de cateva ori. Poate chiar poti sa gasesti modele putin mai puternice din aceeasi categorie de preturi si cu mici modificari cum ar fi o pasta buna de transfer termic, un ventilator, etc... sa isi faca treaba perfect. Editat Noiembrie 8, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 E perfect dacă îl ai . Util ar fi să spui : l-am folosit cu 12V la intrare ca să scot x Volți cu y Amperi la ieșire . A funcționat z minute ( sau ore ) în continuu... Link spre comentariu
zaitzus Postat Noiembrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Aș fi vrut să nu mă pronunț . Totuși , tu ceri un sfat , nu considerente filozofice . Deci , părerea mea personală este că nu ține 600W în regim continuu . Radiatorul e mic , fixarea semiconductorilor pe el pare făcută cu un material destul de gros - deci cu transfer prost de căldură, condensatorii de ieșire sunt anemici , despre bobină nu știm nimic - sârma pare a fi OK , așa , la limită , dar miezul ? . e...p-astea le pot schimba cu componente de calitate, inclusv un radiator mai mare..miezu...ala ramane in neant Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) Nu e foarte simplu de schimbat dacă nu știi destul despre original . Observ că @dany_cta a editat între timp . Se pare că modulul ăsta e chiar grozav ! Bagi 12V x 48A = 576W și scoți 19V x 70A = 1330W ! Sau nu ? În fine , dacă decizi , poți să mergi pe mâna lui @dany_cta . EDIT . Nu vreau să fiu neapărat ironic , probabil că e o scăpare . Totuși , acest gen de informație nu ajută pe nimeni . mai ales pe @zaitzus. Editat Noiembrie 8, 2016 de UDAR Link spre comentariu
zaitzus Postat Noiembrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 pe asta o sa-l iau macar de test, in weekend vreau sa instalez invertorul, daca o sa crape o sa crape nu va fi mare pierdere. O schema de ceva mai solid poti posta, te rog ideea este sa-mi ridice macar la 45v si sa poata ? multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum