Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plita infrarosu ?

Vizitator

Postări Recomandate

post-235374-0-26018800-1478623547_thumb.jpg

Am cumparat o plita cu infrarosu din Metro, in ideea sa incalzesc solutiile mele (clorura, etc..)

Bineinteles ca trebuie modificata, si cand am deschis-o...

post-235374-0-01837100-1478623573_thumb.jpg

deci sarma aia(nichelina)...e ceea ce se vorbeste a fi infrarosu, sau am cumparat o petarda ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• mac01

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

O plită electrică reglabilă. Dacă judecăm așa cum zic vânzătorii, și soba cu teracotă e tot pe bază de infraroșii, orice obiect cald emite (și) radiații infraroșii. Dar poți să încălzești soluțiile și indirect, pui recipientul la o distanță de zece centimetri de reșou și se va încălzi indirect, prin radiație.Binențeles, reșoul să stea vertical, nu orizontal. Ce modificare vrei să-i aduci plitei ? Că nu văd ce îmbunătățiri ar mai fi de făcut. Poate un termostat electronic digital, dar nu cred că se justifică...pentru o plită.

Link spre comentariu

cum ce modificari ? pai ea vine cu un termostat cu bimetal, care nu are contact cu nimic, decat ca trece curentul prin el. citeste prea tarziu, minim e prea maxim, poate la gatit e ok si nu foarte dar.. ...in fine...e o varza.

nu pot ridica plita la temperaturile alea, o sa am solutiile in vas de sticla temperata, dar nu vreau sa le fierb.

modificari...nu mare lucru, un diac+triac+potentiometru, si vasele au termometru pe ele lipit pe exterior.

am facut deja, mai imi trebuie un potentiometru de 500K ca n-am avut in nicaieri..sta frumos apa la 40-45 cand e minim.

corect, nu se justifica sa o termostatez maxim. in prima faza ma gandeam sa-i fac un termostat fara contact bla bla, n-are sens. e doar un resou :)

da mai @FET. eu ma asteptam in puii mei sa gasesc ceva acolo mai ciudat. fie de genu la un tub de sticla fie leduri orice doar sarma nu :)

daca deschizi un "panou incalzire in infrarosu" ma gandesc ca nu gasesti nichelina in el...

in fine, e resou... la banii care i-am dat pe el, nici nu mai conteaza. (70RON)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

La plitele (nu puține) ce le-am mai reparat ocazional de-a lungul anilor trecuți, termostatul prelua căldura prin contact direct cu plita, sau măcar prin intermediul unei tije metalice.Din poza postată nu aveam cum ști ce ai acolo, am crezut că e totuși o plită decent construită...dincolo de chestia cu ,,infraroșu,,.

Cele mai răspândite corpuri de încălzire cu infraroșu au rezistența introdusă într-un tub transparent, nu într-o plită metalică, dar asta e altă poveste...sfatul meu e să cereți întotdeauna sfaturi înainte de a cumpăra ceva, nu după.....

Link spre comentariu

da, da...vezi sa nu. noroc ca am deschis-o. toti papucii fara gram de izolatie la vreo 2mm de tabla. ei mizau pe impamantare probabil dar chiar asa... :)

eh... dezamagit mai mult de minciuna pe care o creeaza comertul, nu ca n-as sti ca si bricheta radiaza IR.

cum ar suna: vand soba pe motorina cu radiatie in infrarosu ? :))

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări