Vizitator Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Am cumparat o plita cu infrarosu din Metro, in ideea sa incalzesc solutiile mele (clorura, etc..) Bineinteles ca trebuie modificata, si cand am deschis-o... deci sarma aia(nichelina)...e ceea ce se vorbeste a fi infrarosu, sau am cumparat o petarda ? Link spre comentariu
mac01 Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) Ai cumparat un resou....mai modern un pic....si reglabil. Editat Noiembrie 8, 2016 de mac01 Link spre comentariu
Vizitator FET Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) Pai ce este caldura? Te asteptai sa gasesti o turma de led-uri IR pe post de torta? Editat Noiembrie 8, 2016 de FET Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 O plită electrică reglabilă. Dacă judecăm așa cum zic vânzătorii, și soba cu teracotă e tot pe bază de infraroșii, orice obiect cald emite (și) radiații infraroșii. Dar poți să încălzești soluțiile și indirect, pui recipientul la o distanță de zece centimetri de reșou și se va încălzi indirect, prin radiație.Binențeles, reșoul să stea vertical, nu orizontal. Ce modificare vrei să-i aduci plitei ? Că nu văd ce îmbunătățiri ar mai fi de făcut. Poate un termostat electronic digital, dar nu cred că se justifică...pentru o plită. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) cum ce modificari ? pai ea vine cu un termostat cu bimetal, care nu are contact cu nimic, decat ca trece curentul prin el. citeste prea tarziu, minim e prea maxim, poate la gatit e ok si nu foarte dar.. ...in fine...e o varza. nu pot ridica plita la temperaturile alea, o sa am solutiile in vas de sticla temperata, dar nu vreau sa le fierb. modificari...nu mare lucru, un diac+triac+potentiometru, si vasele au termometru pe ele lipit pe exterior. am facut deja, mai imi trebuie un potentiometru de 500K ca n-am avut in nicaieri..sta frumos apa la 40-45 cand e minim. corect, nu se justifica sa o termostatez maxim. in prima faza ma gandeam sa-i fac un termostat fara contact bla bla, n-are sens. e doar un resou da mai @FET. eu ma asteptam in puii mei sa gasesc ceva acolo mai ciudat. fie de genu la un tub de sticla fie leduri orice doar sarma nu daca deschizi un "panou incalzire in infrarosu" ma gandesc ca nu gasesti nichelina in el... in fine, e resou... la banii care i-am dat pe el, nici nu mai conteaza. (70RON) Editat Noiembrie 8, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 La plitele (nu puține) ce le-am mai reparat ocazional de-a lungul anilor trecuți, termostatul prelua căldura prin contact direct cu plita, sau măcar prin intermediul unei tije metalice.Din poza postată nu aveam cum ști ce ai acolo, am crezut că e totuși o plită decent construită...dincolo de chestia cu ,,infraroșu,,. Cele mai răspândite corpuri de încălzire cu infraroșu au rezistența introdusă într-un tub transparent, nu într-o plită metalică, dar asta e altă poveste...sfatul meu e să cereți întotdeauna sfaturi înainte de a cumpăra ceva, nu după..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) da, da...vezi sa nu. noroc ca am deschis-o. toti papucii fara gram de izolatie la vreo 2mm de tabla. ei mizau pe impamantare probabil dar chiar asa... eh... dezamagit mai mult de minciuna pe care o creeaza comertul, nu ca n-as sti ca si bricheta radiaza IR. cum ar suna: vand soba pe motorina cu radiatie in infrarosu ? ) Editat Noiembrie 8, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator FET Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Ar suna corect si adevarat dar deloc pompos sau emfatic Oricum,ai fost simpatic cu descoperirea ta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum