Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Studiu - amplificator audio de inalta performanta

Postări Recomandate

Din pacate , nu .

E finala doar schema etajului buffer ( Balanced Input Buffer ) si schema etajului de alimentare de + / - 15V ( Low Power Supply ) ... incet , incet voi ajunge sa definitivez toate schemele etajelor amplificatorului .

De lipit nu voi lipi nimic , aceasta placere o va avea doar DjLeco , asa cum am specificat la inceputul subiectului .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Proiectul continuă , dar cumva totul e la umbră , până va fi gata .

Am primit două mesaje de unii care incearca sa discute cu mine prin intermediul Google Translate , ca să vada și ochiu’ oblic ceva tehnologie vestică :) ? ... eu nu mă cred jupân sau guru , dar alții ( de afară ) au cumva alte păreri .

Mulțumesc tuturor pentru bunele intenții !

Schema de principiu va fi publică , așa cum am mai menționat .

Link spre comentariu

Breaking News :) ...

E apropoape​ gata conceptul și schema etajului final de putere .

Am ales o soluție tehnică considerată de vârf în domeniul HiEnd , adică un concept tip triplet Darlington , etaj de atac tip cross conduction , prefinal clasa A comandat cu un etaj generator de curent , circuit SOA multipantă .

Voi posta grafice lămuritoare și schema finală când acest concept va fi gata .

Rămâne în studiu etajul " inimă " adică etajul VAS balansat ... performanțele trebuie să fie cel puțin la nivelul de performanță a celorlalte etaje componente ale acestui proiect .

Link spre comentariu

Mda , înainte de vreme nu pupi nimic :) !

Nu că nu vreau , ci pentru că schema și simularea ( în forma publică ) nu este gata de prezentare .

Totul trebuie sa fie absolut perfect , abia după aia puteți vedea conceptul / schema de baza și performanțele schemei in discuție .

Editat de Victor
Link spre comentariu

Victor, iti consumi energia aiurea. Mai bine conserv-o si canalizeaz-o in proiectul tau ca pare foarte interesant.

Mie imi place sa vad realizari practice (cu poze cat mai multe) sustinute de teorie si documentatie (cu scheme cat mai multe), si mai putin sa citesc intrigi demne de romane politiste. Oricum sar peste topicurile care nu contin informatii din sfera electronicii.

Nu are rost ca cineva sa isi piarda timp sa scrie pe forum ceva ce n-are legatura cu electronica. La fel si ceilalti forumisti care se simt lezati sau lezeaza la randul lor. Iarasi, o manevra inutila. Nu cred ca aduce beneficii.

Hai sa lasam oamenii sa lucreze in liniste, poate termina mai repede ce au de facut, si incep altceva, (poate) mai bun decat ceea ce au facut.

Link spre comentariu

D-nul Victor, cu respect, sa traiti, cum functioneaza schema de la postul nr 121 ? Inteleg o parte, ar fi doua surse de curent, dar ce face J1 si ce rol au protectiile la depasirea unei anumite tensiuni ? Stiam ca daca e sursa de curent atunci tensiunea de iesire poate sa varieze.

Link spre comentariu

J1 este un strap iar stabilizatorul este unul paralel cu alimentare din sursa de curent.

Stabilizatoarele paralel sint considerate mai audiofile fiindca au un raspuns mai rapid (eu oricum nu le agreez), dar au o disipatie mai mare mai ales daca sarcina este puternic variabila (cu sarcina fixa se pot optimiza destul de ok).

Totusi implementarea din schema prezentata mi se pare superficiala.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări